EUROLEAGUE

Γιασικεβίτσιους: "Μεγάλη απώλεια ο Λεκαβίτσιους"

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ ΚΑΟΥΝΑΣ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - ZALGIRIS KAUNAS    (ICONPRESS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΓΙΑΣΙΚΕΒΙΤΣΙΟΥΣ
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ ΚΑΟΥΝΑΣ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - ZALGIRIS KAUNAS (ICONPRESS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΓΙΑΣΙΚΕΒΙΤΣΙΟΥΣ ICON

Οι παίκτες της Ζάλγκιρις έπιασαν δουλειά την Τρίτη (29/8), για πρώτη φορά φέτος, με τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους να στέκεται στην αποχώρηση του Λούκας Λεκαβίτσιους.

Το φετινό καλοκαίρι αποδείχθηκε πιο δύσκολο απ ότι αναμενόταν για τη Ζάλγκιρις, η οποία έχασε δύο (σημαντικούς) παίκτες της, παρότι δεσμεύονταν με συμβόλαιο. Ο Λούκας Λεκαβίτσιους (Παναθηναϊκός Superfoods) και ο Ρόις Ο'Νιλ (Utah Jazz) αποχώρησαν από τη λιθουανική ομάδα, με αποτέλεσμα να υποχρεωθεί να αναζητήσει στην αγορά τους αντικαταστάτες τους. Αν τα κατάφερε σε ικανοποιητικό βαθμό, θα φανεί στην πορεία.

Οι "πράσινοι" βρέθηκαν την Τρίτη (29/8) για πρώτη φορά στο γήπεδο, ξεκινώντας τη δουλειά για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο, απόντος του Ντι Μποστ και των διεθνών. Ο Αμερικανός πλεϊμέικερ αναμένεται να ενσωματωθεί στην προετοιμασία της νέας του ομάδας σε τρεις με τέσσερις ημέρες, όπως εξήγησε ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, ο οποίος -φυσικά- ρωτήθηκε για την αποχώρηση του Λούκας Λεκαβίτσιους, την οποία χαρακτήρισε ως " μια μεγάλη απώλεια, για εμάς", για να προσθέσει επ αυτού:

" Πρώτα απ όλα χάσαμε έναν πολύ καλό μαθητή του... σχολείου, ένα νεαρό παιδί από τη Λιθουανία. Κι η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχουν πολλοί σαν κι αυτόν. Οι περισσότεροι ταλαντούχοι παίκτες φεύγουν γρήγορα για το ΝΒΑ, ή για πιο δυνατές ομάδες του εξωτερικού. Η απώλειά του είναι μεγάλη και επίπονη, αλλά πρέπει να χαρούμε για το γεγονός πως πήγε σε μία κορυφαία ευρωπαϊκή ομάδα. Θα είναι δύσκολο να τον αντικαταστήσουμε, αλλά θα προσπαθήσουμε να καλύψουμε το κενό του".

Σε ό,τι αφορά στο τι βλέπει για την Turkish Airlines EuroLeague της ερχόμενης σεζόν, εξήγησε ότι " είναι δύσκολο να κάνεις προβλέψεις, πέρσι υπήρχαν πολλές καλές ομάδες. Κάποιες, όπως η Μακάμπι Τελ Αβίβ, η Αρμάνι Μιλάνο και η Μπαρτσελόνα δεν πήγαν τόσο καλά, όσο περίμεναν όλοι. Η ουσία είναι πως οι δύο μεγάλες ισπανικές ομάδες (Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα) θα είναι πιο ισχυρές από πέρσι".

Η Ζάλγκιρις θα δώσει το πρώτο φιλικό παιχνίδι της για φέτος απέναντι στην Αστάνα του Κώστα Φλεβαράκη, ενώ θα ακολουθήσει αυτό απέναντι στη Χίμκι του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS EUROLEAGUE ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ