EUROLEAGUE

Δύο χιλιάδες λιγότερες... φωνές εναντίον του Ολυμπιακού στη Zalgirio Arena

Δύο χιλιάδες λιγότερες... φωνές εναντίον του Ολυμπιακού στη Zalgirio Arena

Στα βοηθητικά της Zalgirio Arena θα υποχρεωθεί να προπονηθεί ο Ολυμπιακός τις επόμενες ημέρες λόγω του... Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ice Hockey. Διαβάστε την περίεργη ιστορία και την έλλειψη προνοητικότητας από τη λιθουανική ομάδα.

Η Ζάλγκιρις διεκδικεί την πρόκριση στο Final Four του Βελιγραδίου, αλλά -η αλήθεια είναι ότι- οι άνθρωποί της δεν είχαν υπολογίσει καλά τα δεδομένα για τα playoffs. Κι αυτό γιατί πέρσι τέτοια εποχή είπαν "ναι" στην πρόταση που έγινε για διεξαγωγή του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ice Hockey στη Zalgirio Arena.

Από τις 22 έως τις 28 Απριλίου η έδρα της Ζάλγκιρις φιλοξενεί μια μεγάλη διοργάνωση για το Ice Hockey, με αποτέλεσμα να έχει τοποθετηθεί πάγος στην κεντρική σάλα, όπως επίσης να έχουν γίνει αλλαγές στη χωρητικότητα και τις θέσεις για τους φιλάθλους. Όλο αυτό, όπως είναι φυσιολογικό, επηρεάζει άμεσα τόσο τη λιθουανική ομάδα όσο και τον Ολυμπιακό σε ό,τι αφορά στην προετοιμασία τους.

Οι δύο αντίπαλοι θα προπονούνται στα βοηθητικά του γηπέδου, ενώ οι δύο αγώνες θα γίνουν κανονικά αφού όλως τυχαίως στις 24 και στις 26 Απριλίου υπάρχει ρεπό στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, με τους ανθρώπους του γηπέδου να υποχρεώνονται σε... υπερωρίες τις επόμενες ημέρες για να τοποθετούν και να αφαιρούν το παρκέ (θα μπει πάνω από τον πάγο).

Από την στιγμή που φάνηκε πως η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους θα έπαιρνε το εισιτήριο για τα playoffs, οι διοικούντες τον σύλλογο άρχισαν να δουλεύουν για κάθε ενδεχόμενο, αφού υπήρχε ορατός κίνδυνος να μην υπάρχει η δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί καθόλου το γήπεδο. Κάτι που θα σηματοδοτούσε τη μετακόμιση είτε στο Kaunas Sports Hall των 5.000 θέσεων ή -ακόμη χειρότερα- στη Siemens Arena των 10.000 θέσεων, γήπεδο που χρησιμοποιεί ως έδρας η (μισητή) Λιέτουβος Ρίτας.

Έγιναν όμως οι απαραίτητες ενέργειες και με τη βοήθεια της τύχης, θα μπορέσουν οι παίκτες του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους να παίξουν στο γήπεδό τους και να διεκδικήσουν εκεί το εισιτήριο για το Final Four του Βελιγραδίου.

Παρεμπιπτόντως, ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει τη Ζάλγκιρις στα δύο παιχνίδια έχοντας να κάνει -εκτός των άλλων- με δύο χιλιάδες λιγότερους φίλους των "πρασίνων" σε σχέση με το παιχνίδι της regular season. Λόγω των εργασιών μετατροπής του γηπέδου για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ice Hockey, η χωρητικότητα της Zalgirio Arena έπεσε από τις 15.552 θέσεις στις 13.762!

Θυμίζουμε ότι φέτος η Ζάλγκιρις είχε τα πρωτεία στα εισιτήρια για τη regular season , ούσα η μοναδική ομάδα με 200.000+ φιλάθλους στα παιχνίδια που έδωσε στο γήπεδό της.

TAGS EUROLEAGUE ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ