EUROLEAGUE

Δεύτερη νίκη για τη Μακάμπι Τελ Αβίβ

Δεύτερη νίκη για τη Μακάμπι Τελ Αβίβ

Με αμερικανική τριάδα-φωτιά, η Μακάμπι νίκησε τη Ζάλγκιρις (87-74) στο Κάουνας και έχει πλέον ρεκόρ 2-2 στη EuroLeague της σεζόν 2016-2017.

Ναι, είναι ομάδα του ύψους και του βάθους. Μπορεί να χάσει από μια μικρή ομάδα του Ισραήλ, μπορεί να κερδίσει στην έδρα της καλύτερης ομάδας της EuroLeague. Προς το παρόν, η Μακάμπι προσπαθεί να βρει την ταυτότητά της, προσπαθεί να καταλάβει ποιες είναι οι πραγματικές της δυνατότητες και κερδίζει. Αυτό έκανε στο Κάουνας απέναντι στη Ζάλγκιρις ( 87-74 ), με την τριάδα των Γκάουντλακ - Σμιθ - Γουίμς να κάνει το καθήκον της. Οι Λιθουανοί είχαν πάθος και ενθουσιασμό, αλλά δεν μπόρεσαν να κοντράρουν τους Ισραηλινούς και πλέον μετρούν τρεις ήττες σε τέσσερις αγώνες.

Το στατιστικό της αναμέτρησης

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών

O MVP

Δύσκολο να ξεχωρίσει κάποιος έναν από τους Γκάουντλακ - Σμιθ - Γουίμς. Παρόλα αυτά, ο δεύτερος έδειξε πιο ουσιαστικός, έβαλε τα σουτ για να κρατήσει τη διαφορά σε επίπεδα ασφαλείας για τη Μακάμπι και ίσως αξίζει το βραβείο αν αυτό δεν μπορεί να "μοιραστεί" στα τρία.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Ξεκάθαρα στην αστοχία των γηπεδούχων πίσω από τα 6μ.75. Πήραν ένα καράβι επιθετικά ριμπάουντ και βρήκαν δεύτερες επιθέσεις, όμως είχαν 2/17 τρίποντα στο πρώτο μέρος και τελείωσαν τον αγώνα με 9/33.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Το ένα ήταν τα 17 επιθετικά ριμπάουντ της Ζάλγκιρις είναι το ένα εντυπωσιακό στοιχείο. Οι Λιθουανοί έχουν έναν μαγικό τρόπο να τα μαζεύουν φέτος με το τσουβάλι και είναι πρώτοι στη διοργάνωση. Το δεύτερο είναι τα 24 "σκουπίδια" της Μακάμπι, που αποτελούν την πέμπτη χειρότερη επίδοση της ιστορίας της στη διοργάνωση.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Με τον Γουίμς να παίζει σε ένα γνώριμο μέρος (αγωνίστηκε στο παρελθόν στη Ζάλγκιρις) και να βάζει νωρίς νωρίς δυο τρίποντα, η Μακάμπι πήρε το προβάδισμα και φρέναρε τον ενθουσιασμό των γηπεδούχων με το 16-21 της πρώτης περιόδου. Οι Λιθουανοί έβρισκαν συνεχώς τρόπο να μαζεύουν το επιθετικό ριμπάουντ, όμως ήταν άτσαλοι στα τελειώματά τους και η Μακάμπι έκανε ένα μικρό ξέσπασμα για να φτάσει στο +12 (27-39). Τα 2/17 τρίποντα της ομάδας του Γιασικεβίτσιους στο ημίχρονο (32-43), ήταν ένα ακόμη στοιχείο που την "πλήγωνε".

Η Ζάλγκιρις πάλεψε με ενθουσιασμό να μπει στο ματς στην τρίτη περίοδο, πλησίασε στο σκορ, όμως η Μακάμπι συνέχισε να είναι σοβαρή και με τρίποντο του Ντέβιν Σμιθ έγραψε το 47-57 στο 27' και έκλεισε το δεκάλεπτο στο +7 (57-64). Δεν κοίταξε ποτέ ξανά πίσω. Κράτησε τους γηπεδούχους σε απόσταση ασφαλείας και έφτασε στη νίκη, με τον Γουίμς να κάνει εντυπωσιακό κάρφωμα λίγο πριν το φινάλε της αναμέτρησης και να δίνει πανηγυρικό τόνο στο αποτέλεσμα της ομάδας του.

Τα δεκάλεπτα: 16-21, 32-43, 57-64, 74-87

Το στατιστικό της αναμέτρησης

TAGS EUROLEAGUE ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ