EUROLEAGUE

Αποσύρεται ο Σονγκάιλα

Αποσύρεται ο Σονγκάιλα

Έτοιμος να ρίξει τους τίτλους τέλους σε μία τεράστια και γεμάτη καριέρα φαίνεται πως είναι ο Ντάριους Σονγκάιλα, καθώς αυτό προανήγγειλε η με μία συγκινητική ανοικτή επιστολή η μέλλουσα σύζυγος! Διαβάστε τι σκοπεύει να κάνει από εδώ και πέρα

Χθες (6/6) το βράδυ η Ζαλγκίρις κέρδισε με 85-77 την Λιέτουβος Ρίτας κι έτσι έφτασε στο 5η συνεχόμενο πρωτάθλημα της και το 17ο συνολικά. Όπως όλα δείχνουν με αυτόν τον όμορφο τρόπο γράφτηκε κι ο αθλητικός επίλογος μίας μεγάλης μορφής του λιθουανικού μπάσκετ. Ο Ντάριους Σονγκάιλα μετά από μία σπουδαία καριέρα και σε ηλικία 37 ετών "κρεμάει" τα μπασκετικά του παπούτσια κι ετοιμάζεται για άλλες... πολιτείες.

Ο έμπειρος φόργουορντ αγωνίστηκε 8 χρόνια στο ΝΒΑ όπου διακρίθηκε με τις φανέλες των Σακραμέντο, Σικάγο, Ουάσινγκτον, Νιού Όρλεανς και Φιλαδέλφεια στα 495 παιχνίδια που έδωσε είχε 6.9 πόντους, 3.4 ριμπάουντ και 1.2 ασίστ κατά μέσο όρο. Ο Σονγκάιλα φαίνεται διατεθειμένος να αποσυρθεί γενικότερα από το μπάσκετ κι όχι μόνο από την αγωνιστική δράση!

Αποσύρεται ο Σονγκάιλα

Την είδηση της απόσυρσης του επιβεβαίωσε η μέλλουσα σύζυγος του και μητέρα των δύο παιδιών του, Γκιντέρε Σαμπεκτέτε, η οποία σε μία ανοικτή επιστολή που έστειλε γράφει μεταξύ άλλων:

" Αυτή τη φορά δεν γράφω ως γυναίκα αλλά ως μία λιθουανή φίλαθλος του μπάσκετ.

Χθες (6/6) ένας από τους σπουδαιότερους λιθουανούς μπασκετμπολίστες έδωσε τον τελευταίο του επαγγελματικό αγώνα. Κερδίζοντας τον τελευταίο του τίτλο. Έκλαψα. Όχι ως γυναίκα αλλά ως φίλαθλος του μπάσκετ. Νομίζω τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να του πω ένα ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Ολυμπιονίκης το 2000, πρωταθλητής Ευρώπης το 2003, χάλκινο μετάλλιο το 2007 στο Ευρωπαϊκό. Μπορεί να ακούγονται απλά περιγραφές, όμως δεν αντικατοπτρίζουν τα χαμένα καλοκαίρια, τον σωματικό πόνο και τους γεμάτους πόνο τραυματισμούς. ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ. Ολυμπιακοί αγώνες 2000 Αυστραλία, Ευρωμπάσκετ 2001 Τουρκία, Ευρωμπάσκετ 2003 Σουηδία, Ολυμπιακοί αγώνες 2004 Αθήνα, Παγκόσμιο 2006 Ιαπωνία, Ευρωμπάσκετ 2007 Ισπανία, Ευρωμπάσκετ 2011 Λιθουανία, Ολυμπιακοί Αγώνες 2012 Μεγάλη Βρετανία - σε ευχαριστώ για όλα αυτά τα χρόνια που εκπροσωπούσες τη χώρα και αγωνιζόσουν με το ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ στο στήθος

Πριν λίγους μήνες άρχισες εντατική άσκηση και ήρθες αντιμέτωπος με πολλά προβλήματα τραυματισμών (αστραγάλους, φλεγμονή στους μύες). Σε ρώτησα πως μπορείς να συνεχίζεις να προπονήσε όταν πονάει ο αστράγαλος και το γόνατο σου... Απλά χαμογέλασες και μου απάντησες: ""Το κάνω κάθε μέρα και δεν με νοιάζει αν πονάει η πλάτη μου, ο αγκώνας, το γόνατο ή ο αχίλλειος"- τότε κατάλαβα ότι δεν είναι όλοι οι άντρες το... ασθενές φύλο! (Ναι κι όμως αυτό έγραψε η μέλλουσα κυρία Σονγκάιλα)

Δείχνω μεγάλο σεβασμό στην επιλογή σου να απιοσυρθείς πλήρως από τον κόσμο του μπάσκετ, όμως ακόμα πιστεύω ότι η νεολαία της Λιθουανίας έχει πολλές χρήσιμες πληροφορίες να λάβει από τον καλύτερο.

ΥΓ: Είμαι περήφανη που είμαι μητέρα των παιδιών σου"

TAGS EUROLEAGUE ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ