EUROLEAGUE

O Έρικ Γκριν βρήκε στην Βαλένθια τον ρόλο που ήθελε

O Έρικ Γκριν βρήκε στην Βαλένθια τον ρόλο που ήθελε

Ο Έρικ Γκριν πραγματοποιεί εκπληκτικές εμφανίσεις φέτος στην EuroLeague, όντας 2ος σε ranking και πόντους (20 μέσο όρο) στην διοργάνωση. Στην Βαλένθια βρήκε τον ρόλο που ήθελε και δίνει ρεσιτάλ.

Στον Ολυμπιακό το περασμένο καλοκαίρι βρέθηκαν σε δίλημμα για το αν έπρεπε να ανανεώσουν το συμβόλαιο του Έρικ Γκριν. Ναι μεν ήταν ικανοποιημένοι από το επιθετικό του ένστικτο, από την ικανότητα του στο σουτ και αναγνώριζαν την έφεση του στο σκορ, αλλά παράλληλα είχαν και τους προβληματισμούς τους. Δεν ήταν ομαδικός στον βαθμό που ήθελαν, είχε μικρή συνεισφορά στον τομέα της δημιουργίας, παρουσίαζε σκαμπανεβάσματα στην απόδοση του και αρκετές φορές έβαζε τον εαυτό του πάνω από το σύνολο, βγάζοντας δυσφορία και γκρίνια για τον χρόνο συμμετοχής του. Γενικότερα, δεν "έδεσε" στα "ερυθρόλευκα" αποδυτήρια και από ένα σημείο και μετά έδειχνε απόμακρος.

Βέβαια, η αλήθεια είναι πως όποτε είχε γεμάτο χρόνο συμμετοχής, έδειχνε την κλάση του και την ποιότητα του, όπως οι 25 πόντοι (7/8 δίποντα, 3/5 τρίποντα) που σημείωσε πέρσι στο Καζάν σε 35 λεπτά, αλλά και οι 17 πόντοι (6/9 δίποντα) που πέτυχε στην Κωνσταντινούπολη κόντρα στην Φενέρμπαχτσε στην regular season σε 30 λεπτά συμμετοχής.

Ολοκλήρωσε την σεζόν πέρσι (2016-2017) έχοντας μέσο όρο 9.9 πόντους (47.1% δίποντα, 40% τρίποντα, 81.7% βολές) 0.9 ασίστ, 1.9 ριμπάουντ, 0.7 κλεψίματα, 0.8 λάθη, σε 20.2 λεπτά συμμετοχής μέσο όρο. Ο Ολυμπιακός, όμως, αποφάσισε να τον αφήσει ελεύθερο και εκείνος μετακόμισε στην Ισπανία, δείχνοντας μέχρι στιγμής πως έχει βρει την... Ιθάκη του στην Βαλένθια. Το μόνο σίγουρο είναι πως σε αυτή την ομάδα έχει αποκτήσει τον ρόλο που επιθυμούσε. Εκείνον του "βασικού", του ηγέτη, του μπροστάρη, του γκαρντ που θα κρατά περισσότερη ώρα την μπάλα στα χέρια του, του παίκτη που θα έχει ελευθερία στο πως θα κινηθεί στην επίθεση, παίρνοντας τα σουτ που θέλει, με αυξημένο χρόνο συμμετοχής.

Η Βαλένθια του προσέφερε απλόχερα αυτή την ευκαιρία, τον ρόλο που αναζητούσε και ο Έρικ Γκριν τα πηγαίνει περίφημα, έχοντας αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις και με το παραπάνω. Οι εμφανίσεις του είναι εντυπωσιακές και δείχνει να απολαμβάνει το παιχνίδι περισσότερο από ποτέ. Στις 4 πρώτες αγωνιστικές, έχει ήδη διπλασιάσει τον μέσο όρο του στην EuroLeague σε σχέση με πέρσι με τον Ολυμπιακό, καθώς από τους 9.9 έχει φτάσει στους 20.0, με άκρως ικανοποιητικά ποσοστά: 63.3% δίποντα (19/30), 41.2% τρίποντα (7/17) και 87.5% (21/24) στις βολές. Σε όλα αυτά προσθέστε περισσότερη δημιουργία (2.2 ασίστ) και μεγαλύτερη συμμετοχή σε ριμπάουντ (4.0) και κλεψίματα (1.3), σε 27:5 λεπτά συμμετοχής.

Τα στατιστικά του στις 4 πρώτες αγωνιστικές:

O Έρικ Γκριν βρήκε στην Βαλένθια τον ρόλο που ήθελε

Ο Έρικ Γκριν, ύστερα από τις 4 πρώτες αγωνιστικές της EuroLeague, οδηγεί την Βαλένθια στην κατάταξη έχοντας ρεκόρ 3-1, μετρώντας τρεις σερί νίκες απέναντι σε Αναντολού Εφές, Μπασκόνια και Μάλαγα. Οι εξαιρετικές του εμφανίσεις τον έχουν φέρει στην 2η θέση της λίστας με τους κορυφαίους παίκτες της διοργάνωσης (έχει ranking 24.3), όντας πίσω από τον Λούκα Ντόνσιτς. Παράλληλα, είναι και ο 2ος σκόρερ του πρωταθλήματος, έχοντας μέσο όρο 20.0 πόντους ανά παιχνίδι.

Ο Αμερικανός γκαρντ, φέτος, κάνει επίδειξη της εκτελεστικής του δεινότητας (συνεχίζοντας να "πυροβολεί" με τα αγαπημένα του σουτ μετά από ντρίμπλα, δίνοντας την χαρακτηριστική μεγάλη καμπύλη στην μπάλα), έχει ανεβάσει την απόδοση του, έχει μεγαλύτερη συνεισφορά σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού και παρουσιάζεται περισσότερο ώριμος, έχοντας και την πολύτιμη εμπειρία της περσινής χρονιάς στην διοργάνωση με τον Ολυμπιακό, φτάνοντας έως και τον τελικό του Final Four. Και κυρίως, φέτος, παίζει μπάσκετ σε μία ομάδα όπως η Βαλένθια, η οποία του έχει δώσει τον ρόλο, την ελευθερία και τις αρμοδιότητες που αναζητούσε. Εκεί είναι η βασική διαφορά σε σχέση με πέρσι.

TAGS EUROLEAGUE ΒΑΛΕΝΘΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ