EUROLEAGUE

Ερικ Γκριν: "Εμαθα πολλά από τον Σπανούλη"

Ερικ Γκριν: "Εμαθα πολλά από τον Σπανούλη"

Ο Ερικ Γκριν παραχώρησε συνέντευξη στο eurobasket.com, όπου μίλησε μεταξύ άλλων για τη συνύπαρξη με τον Βασίλη Σπανούλη στον Ολυμπιακό και τις συμβουλές που πήρε από τον "Kill Bill".

Ενα χρόνο μετά το πέρασμά του από τον Πειραιά ο Ερικ Γκριν μοιάζει να έχει βρει το ρόλο που του ταιριάζει περισσότερο στη Βαλένθια, όντας ο πρώτος σκόρερ της ισπανικής ομάδας τόσο στην Liga Endesa, όσο και στην EuroLeague. Μία ημέρα πριν από την αναμέτρηση με τη Μπάμπεργκ για την 9η αγωνιστική της EuroLeague ο Αμερικανός γκαρντ μίλησε στο Eurobasket.com, όπου αναφέρθηκε μάλιστα και στις συμβουλές που πήρε από τον Βασίλη Σπανούλη, λίγο πριν φύγει από τον Ολυμπιακό το περασμένο καλοκαίρι.

" Ο ρόλος μου αυτή τη σεζόν είναι να σκοράρω και να είμαι ο παίκτης που δεν είχαν πέρυσι. Την περσινή χρονιά στην Ελλάδα είχαμε πολύ ταλέντο και υπήρχαν πολλοί σπουδαίοι παίκτες. Ήταν δύσκολο να παίξεις πίσω από τον Βασίλη Σπανούλη. Εμαθα πάντως όσα περισσότερα μπορούσα από αυτόν. Ήταν σπουδαίος ηγέτης και άνθρωπος" είπε αρχικά ο Γκριν, που σύγκρινε τον εαυτό του με τον Λου Γουίλιαμς και στη συνέχεια αναφέρθηκε στα στοιχεία που κέρδισε από το πέρασμά του από τον Ολυμπιακό.

"Γεννημένος νικητής ο Σπανούλης, μου είπε να μην κυνηγήσω τα χρήματα"

" Ο Σπανούλης είναι γεννημένος νικητής. Δεν ενδιαφέρεται πόσους πόντους θα βάλει, αρκεί να νικήσει. Στο κάτω κάτω αυτό είναι που έχει σημασία. Έμαθα πολλά από αυτόν, αλλά ένα είναι αυτό που συγκράτησα πραγματικά. Μου είπε ότι στην Ευρώπη δεν είναι τόσο σημαντικό το να σκοράρεις, αλλά το να κάνεις τις σωστές επιλογές στο γήπεδο. Πρέπει να μάθεις να βρίσκεις τους συμπαίκτες σου. Μου είπε επίσης: μην κυνηγήσεις τα χρήματα, παίξε απλά καλά και καλά πράγματα θα σου συμβούν. Υπάρχουν τόσοι πολλοί παίκτες που σκέφτονται μόνο τα χρήματα".

Ο Ερικ Γκριν επανέλαβε για πολλοστή φορά ότι ο στόχος του είναι να επιστρέψει στο ΝΒΑ, μίλησε για τη Σιένα και τα χρόνια του κολεγίου (Βιρτζίνια Τεκ), ξεχώρισε τον Γκρέιβις Βάσκες ως τον πιο δύσκολο αντίπαλο που αντιμετώπισε (σε ένα ματς στο NCAA του είχε βάλει 40 πόντους), παρότι έχει βρεθεί αντιμέτωπος ακόμα και με τον Ντέιμιαν Λίλαρντ. Επίσης, χαρακτήρισε τον ΛεΜπρόν Τζέιμς τον πιο " κυριαρχικό" σύγχρονο παίκτη, είπε ότι ο Ράσελ Γουέστμπρουκ είναι ένας από τους αγαπημένους του παίκτες και έδωσε τις εκτιμήσεις του για το φετινό πρωτάθλημα στο ΝΒΑ.

TAGS EUROLEAGUE ΒΑΛΕΝΘΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ