EUROLEAGUE

Ο Παραχούσκι... ξύπνησε

Ο Παραχούσκι... ξύπνησε

Πριν δύο χρόνια ο Αρτ Παραχούσκι ήρθε σχεδόν από το πουθενά και τρέλανε όλη την Ευρώπη. Χθες το βράδυ κόντρα στην Φενέρμπαχτσε αποφάσισε να θυμίσει στον κόσμο ότι παραμένει ένας εκ των κορυφαίων ψηλών της Ευρώπης.

Ήταν η σεζόν 2014/15 όταν ο Αρτ Παραχούσκι έκανε... όργια με την φανέλα της Νίζνι σε Ρωσία και EuroLeague, βάζοντας για τα καλά το όνομά του στον μπασκετικό χάρτη, κερδίζοντας ένα καλύτερο συμβόλαιο στην Ούνικς Καζάν. Και μετά για μία σεζόν ο κόσμος τον... “ξέχασε”, αφού αλλάζοντας φανέλα άργησε να προσαρμοστεί και ψαχνόταν. Φέτος ωστόσο τα δεδομένα έχουν αλλάξει, κάτι που κατάλαβε για τα καλά η πανάκριβη Φενέρμπαχτσε.

Ο Αρτ Παραχούσκι δεν είναι συνηθισμένη περίπτωση παίκτη. Ο Λευκορώσος σέντερ άρχισε να παίζει μπάσκετ στα 16 του χρόνια, ουσιαστικά... αναγκαστικά, αφού ψήλωσε απότομα και έφτασε τα 2.11 μέτρα. Και με αυτό το ύψος σίγουρα δε μπορούσε να παίξει ποδόσφαιρο, αλλά ούτε και στίβο που ήθελε ο πατέρας του και κολύμβηση που ήθελε η μητέρα του που ήταν προπονητές ! Στράφηκε λοιπόν στο μπάσκετ. Και τα έχει πάει μία χαρά έκτοτε.

Ο σέντερ της Ούνικς Καζάν χρειάστηκε να περιμένει αρκετό καιρό για να γίνει γνωστός, να ταξιδέψει μέχρι τις ΗΠΑ για να φοιτήσει σε Κολέγιο και να αγωνιστεί σε Λετονία, Ουκρανία, Τουρκία και Ισραήλ πριν πάρει επιτέλους μεταγραφή σε μία ομάδα επιπέδου EuroLeague (Νίζνι) και μπορέσει να δείξει το ταλέντο του, έστω και σε ηλικία 27 ετών. Τώρα ωστόσο τον ξέρουν (σχεδόν) όλοι. Και όσοι τον ξέχασαν – ή δεν τον ήξεραν – μάλλον τον έμαθαν χθες το βράδυ!

Ο Παραχούσκι... ξύπνησε


Παίζοντας κόντρα στην πανίσχυρη (και αήττητη στην EuroLeague) Φενέρμπαχτσε μέσα στην Τουρκία, ο Παραχούσκι κλήθηκε να παλέψει με το ίσως καλύτερο δίδυμο σέντερ στην Ευρώπη το οποίο συνθέτουν οι Γιαν Βέσελι και Έκπε Ούντο. Και δεν στάθηκε απλώς στο ύψος των προσδοκιών, αλλά κέρδισε κατά κράτος τη μάχη, έχοντας 20 πόντους με 9/10 δίποντα, 2/4 βολές, 12 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα και 2 κοψίματα σε 26 λεπτά συμμετοχής, αποτελώντας το ιδανικό στήριγμα του “καυτού” Κιθ Λάνγκφορντ (28 πόντοι) στην τεράστια νίκη της Ούνικς με 73-81 μέσα στην Κωνσταντινούπολη ! Ήταν με διαφορά η καλύτερη φετινή εμφάνιση του Παραχούσκι και μάλιστα ήρθε την πλέον κατάλληλη στιγμή, αφού η Ούνικς έχει ταλαιπωρηθεί απίστευτα από τραυματισμούς, με τον Λευκορώσο σέντερ να συμβάλλει τα μέγιστα στη μεγαλύτερη έκπληξη της σεζόν.

Ο Παραχούσκι έδειξε ίσως για πρώτη φορά φέτος έτοιμος να θυμηθεί τον προ διετίας εκπληκτικό εαυτό του, βγάζοντας τρομερή αυτοπεποίθηση, παίζοντας με το κλασικό του δυναμικό στυλ. Και αν συνεχίσει έτσι, τότε πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι δεν θα τον “ξεχάσει” ξανά ο κόσμος.

Twitter @steflong85

TAGS EUROLEAGUE OΥΝΙΞ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ