EUROLEAGUE

Ο Όγκουστιν γίνεται... λαβράκι

Ο Όγκουστιν γίνεται... λαβράκι

Η απόφαση του Τζέιμς Όγκουστιν να αποκτήσει ισπανικό διαβατήριο αλλάζει τις ισορροπίες στη Liga Endesa, μετατρέποντας τον 34χρονο σέντερ σε... λαβράκι εν όψει της επόμενης σεζόν.

Με 9.2 πόντους και 6.7 ριμπάουντ κατά μέσο όρο στην EuroLeague, ο Τζέιμς Όγκουστιν απέδειξε φέτος πως... μόνο "τελειωμένος" δεν είναι. Ο 34χρονος σέντερ άφησε πίσω την περσινή -μέτρια- χρονιά που έκανε στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας και υπό τις οδηγίες του Τζοάν Πλάθα παρουσιάστηκε κάτι παραπάνω από σημαντικός για το παιχνίδι της Ουνικάχα Μάλαγα.

Σε τέτοιο βαθμό που φαντάζει ως ιδανική λύση τόσο για τους "πράσινους" όσο και για τις υπόλοιπες ομάδες της Liga Endesa που βρίσκονται στο κορυφαίο ευρωπαϊκό επίπεδο. Αν μάλιστα η ηλικία αποτελούσε... ανασταλτικό παράγοντα για την απόκτησή του (σ.σ.: το καλοκαίρι τελειώνει το συμβόλαιό του), η απόφασή του να αποκτήσει ισπανικό διαβατήριο αλλάζει άρδην τις ισορροπίες. Κι αυτό γιατί από την στιγμή που θα λογίζεται ως γηγενής για το πρωτάθλημα, θα αδειάσει μια θέση ξένου για την ομάδα που θα τον έχει στο ρόστερ της.

Ο γάμος του με Ισπανίδα είναι το στοιχείο που βοηθάει στην απόκτηση του διαβατηρίου, μια διαδικασία που έχει ήδη ξεκινήσει από τους δικηγόρους του κι αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στους επόμενους μήνες.

Φέτος, στην Ουνικάχα Μάλαγα, μαζί με τον Ρέι ΜακΚάλουμ καταλαμβάνουν τις δύο θέσεις ξένων στο ρόστερ (σ.σ.: ο Τζεφ Μπρουκς αγωνίζεται ως κοινοτικός). Από την στιγμή όμως που θα λογίζεται ως γηγενής, είναι ξεκάθαρο πως θα αποτελέσει λαβράκι για την επόμενη ομάδα του (είτε ανανεώσει με την Ουνικάχα Μάλαγα είτε υπογράψει αλλού).

Την σχετική αποκάλυψη έκανε η " La Opinion de Malaga " επισημαίνοντας πως όλα πηγαίνουν βάσει πλάνου, με τον Τζέιμς Όγκουστιν να έχει μπροστά του μια τεράστια ευκαιρία. Να λογίζεται ως... απαραίτητος για τις κορυφαίες ισπανικές ομάδες, παρότι είναι ήδη 34 ετών.

TAGS EUROLEAGUE ΜΑΛΑΓΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ