EUROLEAGUE

Η Μάλαγα κόντρα στον εαυτό της

Η Μάλαγα κόντρα στον εαυτό της

Η Ουνικάχα Μάλαγα είναι η μοναδική αήττητη ομάδα στην α' φάση της Euroleague, έχοντας τη μεγάλη πρόκληση να ξεπεράσει... τον εαυτό της. Το Euroleague Greece συγκρίνει την πορεία των Ανδαλουσιανών στη διάρκεια της διοργάνωσης...

Έχουν περάσει έξι χρόνια από την πρώτη (και τελευταία μέχρι φέτος) φορά που η Ουνικάχα Μάλαγα ολοκλήρωνε τον α' γύρο της regular season έχοντας το απόλυτο των νικών. Η ομάδα του Τζοάν Πλάθα έκανε την έκπληξη την 5η αγωνιστική, κερδίζοντας εκτός έδρας την ΤΣΣΚΑ Μόσχας (78-86). Τι σημαίνει αυτό; Πως βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, όσο κι ότι έχει πλέον το πάνω χέρι για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στον Δ' Όμιλο.

Επόμενος αντίπαλος η Μπάμπεργκ του Νίκου Ζήση, ένα παιχνίδι στο οποίο εφόσον έρθει η νίκη, η ισπανική ομάδα θα "κλειδώσει" σε μεγάλο βαθμό τη δεύτερη θέση, έχοντας πλέον ως μοναδική αντίπαλο για την πρωτιά την "ομάδα του στρατού".

Για δεύτερη φορά στη δεκαπενταετή διαδρομή της στην Euroleague, η Ουνικάχα Μάλαγα μετράει το απόλυτο μετά από πέντε αγωνιστικές. Η πρώτη φορά που τα κατάφερε ήταν στη διάρκεια της σεζόν 2009-'10. Στη συνέχεια όμως υπέστη δύο σερί ήττες (από Παρτίζαν και Ολυμπιακό) για να χαλάσει εν πολλοίς την εικόνα της, την ώρα που τελείωσε τη regular season έχοντας εφτά νίκες και τρεις ήττες.

Παρά το εντυπωσιακό ξεκίνημα πάντως, δεν κατάφερε να πραγματοποιήσει ανάλογου επιπέδου πορεία στη διάρκεια της Euroleague. Η Ουνικάχα Μάλαγα έφτασε μέχρι το Top 16, όπου όμως είχε τέσσερις ήττες επί συνόλου έξι αγώνων, για να αποκλειστεί πρόωρα από τη διοργάνωση. Φέτος, θέλει να αλλάξει την ιστορία, με τον Τζοάν Πλάθα και τους παίκτες του να μοιάζουν αποφασισμένοι να τα καταφέρουν.

Δείτε αναλυτικά τι έχει κάνει η Ουνικάχα Μάλαγα στο πέρασμα των χρόνων

Η Μάλαγα κόντρα στον εαυτό της

Break out season από τον Κουζμίνσκας

Αν αναρωτιέστε ποιος ευθύνεται για το έως τώρα 5/5 στην Euroleague, η απάντηση είναι απλή κι έχει ονοματεπώνυμο: Μιντάουγκας Κουζμίνσκας. Ο 26χρονος φόργουορντ κάνει πράγματα και θαύματα φέτος, έχοντας 16.6 πόντους (με 76.7% στα δίποντα, 42.9% στα τρίποντα και 83.3% στις βολές), 4.2 ριμπάουντ, 1.6 ασίστ, 1.2 κλεψίματα και 1.6 λάθη κατά μέσο όρο. Είναι χαρακτηριστικό πως στα πέντε πρώτα παιχνίδια μόλις μία φορά έχει σημειώσει διψήφιο αριθμό πόντων (απέναντι στη Σάσαρι), την ώρα που κόντρα σε Μακάμπι Τελ Αβίβ και ΤΣΣΚΑ Μόσχας ήταν -κάτι παραπάνω από- εξαιρετικός.

Πιο συγκεκριμένα, είχε 23 πόντους (με 6/6 δίποντα, 3/5 τρίποντα και 2/2 βολές) απέναντι στους Ισραηλινούς, ενώ κόντρα στην ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη σημείωσε 22 πόντους (με 6/7 δίποντα, 3/5 τρίποντα και 1/1 βολή).

Η Μάλαγα κόντρα στον εαυτό της
TAGS EUROLEAGUE ΜΑΛΑΓΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ