EUROLEAGUE

Γκρέιντζερ: "Τελευταία ευκαιρία..."

Η Μάλαγα ετοιμάζεται για την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό, στο ΣΕΦ (21:45) και όπως τόνισε ο Τζέισον Γκρέιντζερ στο Euroleague Greece, άπαντες εντός των τειχών αντιλαμβάνονται το παιχνίδι σαν τελευταία ευκαιρία.

Τα περιθώρια έχουν στενέψει επικίνδυνα για την Μάλαγα. Η ομάδα από την Ανδαλουσία ολοκλήρωσε τον πρώτο γύρο του Top 16 με ρεκόρ 1 νίκη και 6 ήττες, μένοντας μόνη στον πάτο της βαθμολογίας του ομίλου. Έτσι, το παιχνίδι απέναντι στον Ολυμπιακό αποκτά χαρακτήρα πρόωρου τελικού.

Αυτό επιβεβαιώνουν και οι παίκτες του Ζοάν Πλάθα, δια στόματος Τζέισον Γκρέιντζερ. Ο ηγέτης των πρωτοπόρων στη Liga Endesa, μίλησε στο Euroleague Greece για την αναμέτρηση απέναντι στους "ερυθρόλευκους", το μαρκάρισμα του Βασίλη Σπανούλη, ενώ μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον συμπατριώτη του, Εστεμπάν Μπατίστα, αλλά και τον συμπαίκτη του τη φετινή σεζόν Κώστα Βασιλειάδη.

Ο δεύτερος γύρος ξεκινάει για εσάς με παιχνίδι στην Ελλάδα, απέναντι στον Ολυμπιακό. Τι μπορούμε να περιμένουμε από την Μάλαγα;

"Θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι για εμάς. Ξέρουμε πως ο Ολυμπιακός παίζει πολύ σκληρά και θα προσπαθήσουμε να τον ανταγωνιστούμε. Θέλουμε τη νίκη στο ξεκίνημα του δευτέρου γύρου ώστε έχουμε ελπίδες. Προσπαθούμε να αλλάξουμε την εικόνα μας και θα παλέψουμε μέχρι τέλους".

Με το πέρας του πρώτου γύρου η Μάλαγα μετρά μία νίκη και έξι ήττες. Το παιχνίδι απέναντι στον Ολυμπιακό αποκτά, για εσάς, χαρακτήρα τελικού;

"Ίσως θα μπορούσε να αποτελέσει τελευταία ευκαιρία για εμάς. Το μόνο που ξέρουμε, όλοι στην ομάδα, είναι πως ήρθαμε εδώ για να παρουσιάσουμε το καλύτερο δυνατό πρόσωπο και να παλέψουμε για τη νίκη. Σίγουρα, θα είναι πολύ δύσκολο το έργο μας, σε μία από τις πιο δύσκολες έδρες στην Ευρώπη, αλλά θα προσπαθήσουμε να πάρουμε τη νίκη".

Ο κόσμος της Μάλαγα περιμένει πολλά από σένα, για μία ακόμα φορά...

"Ξέρω τι περιμένουν όλοι και ελπίζω να τους δικαιώσω. Ελπίζω να παρουσιαστώ όσο το δυνατόν καλύτερος και να βοηθήσω τους συμπαίκτες μου είτε σκοράροντας, είτε πασάροντας, είτε παίρνοντας κάποιο ριμπάουντ, είτε παίζοντας άμυνα, θα είμαι έτοιμος να κάνω το καλύτερο για την ομάδα!"

Στο παιχνίδι απέναντι στον Ολυμπιακό θα κληθείς να μαρκάρεις τον Βασίλη Σπανούλη. Πόσο δύσκολο είναι το μαρκάρισμά του;

"Είναι πάρα πολύ δύσκολο. Όχι μόνο για μένα, αλλά και για ολόκληρη την ομάδα. Δεν μπορείς να τον σταματήσεις στο ένας με έναν. γιατί είναι από τους κορυφαίους σε αυτό το κομμάτι, σε όλη την Ευρώπη. Θα είναι πολύ δύσκολη η δουλειά μας. Έτσι, πρώτος μας στόχος θα είναι να τον περιορίσουμε ".

Κόντρα στην Μάλαγα ο Ολυμπιακός συμπληρώνει 500 παιχνίδια στην Ευρώπη. Θα είναι μια ξεχωριστή βραδιά...

"Ομολογώ πως δεν το ήξερα. Ελπίζω να φύγουμε με τη νίκη, σε αυτό το τόσο ιδιαίτερο παιχνίδι Ξέρω πόσο ξεχωριστό είναι αυτό το παιχνίδι γι' αυτούς, όμως εμείς θα αγωνιστούμε με σκοπό να πάρουμε τη νίκη και γι αυτό θα παλέψουμε μέχρι τέλους".

Αυτό θα είναι και το πρώτο παιχνίδι μετά το Copa del Rey. Πώς κύλησε η διοργάνωση για εσάς;

"Το Copa del Rey είναι η πιο σπουδαία διοργάνωση στην Ισπανία. Οι καλύτερες ομάδες του πρώτου γύρου συγκεντρώνονται και δίνουν σπουδαίους αγώνες. Πολύς κόσμος του μπάσκετ έρχεται στα παιχνίδια, ενώ η παρουσία θεατών δίνει άλλο χρώμα στη διοργάνωση. Είμαστε χαρούμενοι που πήραμε μέρος στο Copa del Rey. Θα μπορούσαμε να είχαμε προκριθεί στον τελικό, όμως στον ημιτελικό η έλλειψη τύχης δεν μας βοήθησε να πετύχουμε τον στόχο που θέσαμε".

Μετά την εμπειρία του Copa del Rey τι έχει αλλάξει στην ομάδα;

"To Copa del Rey είναι τρεις μέρες γεμάτες μπάσκετ. Δεν σου αφήνει χρόνο να ξεκουραστείς και να σκεφτείς. Είμαστε χαρούμενοι που το αμέσως επόμενο παιχνίδι μας είναι απέναντι στον Ολυμπιακό. Ελπίζω σε αυτό το παιχνίδι να δείξουμε πως έχουμε μάθει από τα λάθη που κάναμε στο Copa del Rey".

Έχοντας γεννηθεί στην Ουρουγουάη, πόσο περίεργο ήταν για ένα παιδί της γενιάς σου να ασχοληθεί με το μπάσκετ;

"Ήταν πραγματικά περίεργο. Ο πατέρας μου είναι από τις ΗΠΑ και η μητέρα μου από την Ουρουγουάη. Αμφότεροι έπαιζαν μπάσκετ. Όσο ζούσα, όμως, στην Ουρουγουάη, επειδή το βασικότερο άθλημα είναι το ποδόσφαιρο, έπαιζα κι εγώ ποδόσφαιρο. Σε ηλικία 7 ετών επέλεξα να παίζω μπάσκετ, κάτι το οποίο έκανε τη διαφορά, σε σχέση με τα υπόλοιπα παιδιά της ηλικίας μου".

Όπως θα ξέρεις, αγωνίζεται στην Ελλάδα ένας Ουρουγουανός, ο Εστεμπάν Μπατίστα...

"Είναι ένας από τους καλύτερους πρεσβευτές του μπάσκετ της χώρας. Όλοι τον ξέρουν στην Ευρώπη, έχει παίξει στο ΝΒΑ. Ξέρει πολλά για το μπάσκετ και αυτό φαίνεται στο παιχνίδι του. Γνωρίζω πως στον Παναθηναϊκό πραγματοποιεί εξαιρετική σεζόν φέτος, οπότε του εύχομαι τα καλύτερα".

Στην Μάλαγα υπάρχει κι ένας Έλληνας, ο Κώστας Βασιλειάδης. Πώς θα χαρακτήριζες τη συνεργασία μαζί του;

"Είναι ένας από τους πιο έμπειρους παίκτες της ομάδας. Ξέρει πως να αλλάζει τις ισορροπίες σε ένα παιχνίδι, αλλά και πως να βοηθήσει τους συμπαίκτες του. Πάνω απ' όλα, όμως, είναι ένας εξαιρετικός σουτέρ αλλά και ένας εξαιρετικός συμπαίκτης. Η παρουσία του μας έχει βοηθήσει αρκετά τη φετινή σεζόν".

TAGS EUROLEAGUE ΜΑΛΑΓΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ