EUROLEAGUE

Τα (μεγάλα) deals του Ερυθρού Αστέρα

Τα (μεγάλα) deals του Ερυθρού Αστέρα

Ο Ερυθρός Αστέρας έδωσε σχεδόν όλα τα περιουσιακά του στοιχεία (βλ. παίκτες) με το ταμείο να γράφει +2.263.000 ευρώ! Πως δικαιολόγησε το γεγονός ο πρόεδρος των "ερυθρολεύκων", Νεμπόισα Τσόβιτς, και γιατί "κάρφωσε" τον Όγκνιεν Κούζμιτς.

Τα πολλά χρέη έκαναν εξαιρετικά δύσκολη τη ζωή του Ερυθρού Αστέρα την περσινή αγωνιστική περίοδο, με τους παίκτες και τους προπονητές να μένουν απλήρωτοι για το μεγαλύτερο διάστημα της χρονιάς. Είναι κοινό μυστικό άλλωστε πως ο Ντέγιαν Ράντονιτς αποχώρησε από τον πάγκο των "ερυθρολεύκων" τόσο λόγω του ξεφορτώματος του ρόστερ, όσο και λόγω των οικονομικών εκκρεμοτήτων που υπήρχαν προς το πρόσωπό του.

Η ευχάριστη έκπληξη της Turkish Airlines EuroLeague μετετράπη σε... supermarket το φετινό καλοκαίρι, αφού όλοι οι παίκτες που αποτέλεσαν τη βάση της, αναχώρησαν για άλλες πολιτείες. Ακόμη κι αυτοί που δεν φόρεσαν ποτέ τη φανέλα της, αλλά επρόκειτο να το κάνουν την ερχόμενη σεζόν, είπαν "αντίο". Δείγμα της ανάγκης που υπήρχε στον σύλλογο για πωλήσεις. Δεν είναι τυχαίο πως οι "ερυθρόλευκοι" έβαλαν πωλητήριο σε όλα τα αστέρια τους, με το ταμείο να γράφει το ποσό των 2.263.000 ευρώ ως έσοδα.

Πιο συγκεκριμένα, οι Μάρκο Γκούντουριτς (Φενέρμπαχτσε), Όγκνιεν Κούζμιτς (Ρεάλ Μαδρίτης), Λούκα Μίτροβιτς (Μπάμπεργκ), Στέφαν Γιόβιτς (Μπάγερν Μονάχου) και Τσαρλς Τζένκινς (Χίμκι) μοσχοπουλήθηκαν σε (ευρωπαϊκούς) ανταγωνιστές, ενώ ο Τζόνα Μπόλντεν έφερε σημαντικά έσοδα στον σερβικό σύλλογο, παρότι δεν φόρεσε ποτέ τη φανέλα του (σ.σ.: πέρσι έπαιξε στην θυγατρική ομάδα του Ερυθρού Αστέρα, την FMP).

Την ίδια ώρα βέβαια, οι Μάρκο Σιμόνοβιτς (Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης), Ντιόν Τόμσον και Νέιτ Ουόλτερς είπαν "αντίο" δίχως κάποιο οικονομικό αντίτιμο, αφού το συμβόλαιό τους είχε ολοκληρωθεί.

Η " Sportski Zurnal " έκανε τη σούμα, παρουσιάζοντας παράλληλα τα ακριβή ποσά που εισέπραξε ο Ερυθρός Αστέρας το φετινό καλοκαίρι από τις πωλήσεις, δείχνοντας την εικόνα που επικρατεί πλέον στα ταμεία του σερβικού συλλόγου. Έχουμε και λέμε λοιπόν:

Μάρκο Γκούντουριτς: 1.000.000 ευρώ (συν 20% ποσοστό μεταπώλησης)

Τζόνα Μπόλντεν: 497.000 ευρώ

Όγκνιεν Κούζμιτς: 300.000 ευρώ

Λούκα Μίτροβιτς: 220.000 ευρώ

Στέφαν Γιόβιτς: 160.000 ευρώ

Τσαρλς Τζένκινς: 86.000 ευρώ

Κάπως έτσι, αυτό το καλοκαίρι θα υπάρξει γενικό "χτίσιμο" από το μηδέν, με τον Ντούσαν Αλιμπίγιεβιτς να αναλάβει αυτό το εξαιρετικά δύσκολο έργο , όντας μάλιστα στην τρυφερή (προπονητική) ηλικία των 31 ετών!

Όπως εξήγησε πάντως ο Νεμπόισα Τσόβιτς (πρόεδρος) η κατάσταση δεν έφυγε απαραιτήτως εκτός ελέγχου, αφού περίμεναν πως πολλοί από τους παίκτες της ομάδας θα καταλήξουν αλλού, έναντι βέβαια του κατάλληλου αντιτίμου.

" Σύμφωνα με το πλάνο, μόνο δύο παίκτες που δεν περιμέναμε, πουλήθηκαν. Ο Όγκνιεν (Κούζμιτς) και ο Μάρκο (Γκούντουριτς). Ο πρώτος πήγε στη Ρεάλ Μαδρίτης και ο δεύτερος στη Φενέρμπαχτσε. Είναι χαρακτηριστικό για παράδειγμα, πως ο δεύτερος θα τετραπλασιάσει τις αποδοχές του, αφού εδώ έπαιρνα περίπου 100.000 ευρώ και στη Φενέρμπαχτσε θα λαμβάνει περίπου 400.000 ευρώ ετησίως", εξήγησε αρχικά πριν πετάξει το "καρφάκι" του για τον πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού: " Όσον αφορά στον Όγκνιεν (Κούζμιτς), θεωρώ πως έκανε λάθος και του το είπα. Για τον απλό λόγο πως ούτε στον Παναθηναϊκό τα κατάφερε, κι ο Ερυθρός Αστέρας δεν έχει την ικανότητα να δώσει πάλι ζωή σε κάποιον, για δεύτερη φορά".

Όσο για τους υπόλοιπους; Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον εστιάζεται στην περίπτωση του Στέφαν Γιόβιτς, ο οποίος " είχε μια ιστορία με τον Ολυμπιακό, έφτασαν σε κάποιες λεπτομέρειες, αλλά τελικά κατέληξε στην Μπάγερν Μονάχου. Πήγε εκεί με πολύ καλύτερους όρους".

TAGS EUROLEAGUE ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ