EUROLEAGUE

Σχορτσανίτης: "Ευχαριστώ τους προέδρους του Ολυμπιακού"

Σχορτσανίτης: "Ευχαριστώ τους προέδρους του Ολυμπιακού"

Ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή "Τάπες και καρφώματα" με τους Γιάννη Σταυρουλάκη, Νότη Ψιλόπουλο για την έκπληξη του Ερυθρού Αστέρα, την... αγκωνιά του Τσίρμπες και τον Ολυμπιακό (AUDIO)

Η υποδοχή του Σοφοκλή Σχορτσανίτη στο Βελιγράδι εξελίχθηκε σε... υπερπαραγωγή για τον Ερυθρό Αστέρα, με τους φίλους της Zvezda να μετατρέπουν σε Hala Pionir το λεωφορείο που μετέφερε τον Έλληνα σέντερ από το αεροδρόμιο "Nikola Tesla"!

Ο "Σόφο" παραχώρησε την πρώτη του συνέντευξη σε ελληνικό μέσο μετά τη μεταγραφή του στον Ερυθρό Αστέρα, μιλώντας στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή "Τάπες και καρφώματα" με τους Γιάννη Σταυρουλάκη, Νότη Ψιλόπουλο. Εκεί αναφέρθηκε στην υποδοχή που του έστησαν οι Σέρβοι, τον Ερυθρό Αστέρα, τον Ολυμπιακό και την Εθνική ομάδα!

Το βίντεο με το λεωφορείο και την έκπληξη του Ερυθρού Αστέρα έχει γίνει viral από χθες στην Ελλάδα, με χιλιάδες views! Μπορείς να μας εξηγήσεις τι ακριβώς έγινε από τη στιγμή που προσγειώθηκες στο "Nikola Tesla" μέχρι τη συνάντησή σου με τον κόουτς Ράντονιτς;

"Βγήκα έξω από την αίθουσα υποδοχής, όπου με περίμενε ο GM της ομάδας, με φωτογράφους και δημοσιογράφους. Πήγαμε στο αυτοκίνητό του και μου εξήγησαν ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα! Ότι θα έπρεπε να επιβιβαστώ στο λεωφορείο, για να βγούμε από το αεροδρόμιο κι εν συνεχεία να φύγουμε με κάποιο άλλο όχημα. Είπα μέσα μου «ΟΚ, όλα λογικά μέχρι στιγμής. Υπάρχει κάποιο πρόβλημα, θα βρεθεί λύση». Ξεκίνησε, λοιπόν, το λεωφορείο, ήταν όλα μια χαρά όταν άρχισε να παίζει κάποια μουσική που είχα ακούσει ξανά! Ήμουν σίγουρος ότι την είχα ακούσει ξανά.

Μου φάνηκε πολύ περίεργο, αλλά δεν έδωσα ιδιαίτερη σημασία. Μετά ξαφνικά άρχισαν όλοι να βγάζουν τις μπλούζες τους και να τραγουδάνε! Ήταν σοκ! Βασικά, δεν το περίμενα! Ήταν ευχάριστο συναίσθημα, πολύ ωραία εμπειρία. Μέχρι να φτάσουμε στο γήπεδο, ο κόσμος τραγουδούσε κι έβγαζε φωτογραφίες. Ήταν κάτι διαφορετικό και πολύ όμορφο. Μετά από όλα αυτά, φτάσαμε το γήπεδο, είδα τον προπονητή και ανταλλάξαμε τις πρώτες κουβέντες".

Με το χέρι στην καρδιά. Όταν οι Σέρβοι σου εξήγησαν ότι πρέπει να φύγεις με λεωφορείο από το γήπεδο, είπες μέσα σου "Ωχ, δεν αρχίσαμε καλά εδώ";

"Όχι, δεν είχα κάποιο θέμα! Δεν μου είπαν ότι θα πάμε στην προπόνηση με το λεωφορείο. Απλώς ότι θα πρέπει να πάρουμε το λεωφορείο και να βγούμε λίγο παραέξω από το αεροδρόμιο, ώστε να πάρουμε ένα άλλο ενοικιαζόμενο αμάξι και στη συνέχεια να πάμε στο Βελιγράδι. Νομίζω, μάλιστα, πως ήταν κάποιο λεωφορείο του αεροδρομίου. Δεν μου φάνηκε κάτι περίεργο, σίγουρα όμως δεν περίμενα να γίνει κάτι τέτοιο".

Σχορτσανίτης: "Ευχαριστώ τους προέδρους του Ολυμπιακού"

Μπορείς, λοιπόν, να φανταστείς τι θα γίνει στη Hala Pionir; Ή όταν κατακτήσετε κάποιον τίτλο;

"Έχω παίξει με τον Ερυθρό Αστέρα και μπορώ να πω ότι ο κόσμος είναι τρομερός. Είναι απίστευτο να παίζεις στο Βελιγράδι. Είμαι σίγουρος ότι τα συναισθήματα θα πιάσουν... κόκκινο εκείνη τη στιγμή! Περιμένω πως και πως να ξεκινήσουμε, απλώς τώρα το μόνο που θέλω είναι δουλειά".

Η κίνηση του Ερυθρού Αστέρα είναι κάτι ασυνήθιστο στην Ελλάδα. Πως την εξηγείς; Ζήτημα σεβασμού; Αθλητικού πολιτισμού; Αγάπης για την ομάδα;

"Δεν μπορώ να το εξηγήσω! Δεν είναι κάτι που ζεις κάθε μέρα! Έχω βρεθεί σε ομάδες που έχω νιώσει την αγάπη του κόσμου. Είναι κάτι το οποίο δεν έχω ξαναζήσει αυτό που έγινε εδώ. Οι φίλοι του Ερυθρού Αστέρα αγαπάνε πάρα πολύ την ομάδα τους, πραγματικά δεν έχω λόγια για αυτό που έγινε".

Ο νέος σου προπονητής, ο Ντέγιαν Ράντονιτς, εξήγησε πρόσφατα ότι ο Ερυθρός Αστέρας είναι το ιδανικό περιβάλλον για τον Σχορτσανίτη. Εν τέλει, τι είναι ο Ερυθρός Αστέρας για τον "Σόφο";

"Ναι, πιστεύω ότι είναι ένα ιδανικό μέρος για να μπορέσω να κάνω μια καλή χρονιά μετά από αυτή την άσχημη περίοδο που πέρασα στη Μακάμπι. Ο Ερυθρός Αστέρας είναι μια ομάδα που έχει συνηθίσει να παίζει μέσα στη ρακέτα με τους ψηλούς, κάτι το οποίο θα με βοηθήσει. Είναι όντως το ιδανικό περιβάλλον. Χαίρομαι πολύ που βρίσκομαι εδώ και πιστεύω ότι η ομάδα μου θα κάνει μια πετυχημένη χρονιά. Ελπίζω, βέβαια, να πάνε όλα καλά, χωρίς προβλήματα, να είμαστε όλοι υγιείς".

Ο Μάικ Τσίρμπες σε καλωσόρισε στο Instagram, λέγοντας πως "πριν από 2,5 χρόνια, αυτός ο τύπος μου έβγαλε τον αντίχειρα. Τώρα θα είναι ο αδελφός μου σέντερ!" Αλήθεια, το θυμάσαι εκείνο το περιστατικό;

"Δεν το θυμάμαι, ακριβώς, αυτό το σκηνικό όμως θυμάμαι ότι πιο παλιά είχα φάει μια αγκωνιά από τον Μάικ (γέλια)! Κάποια στιγμή όταν είχαμε παίξει αντίπαλοι. Πρέπει να ήταν η πρώτη φορά που είχα παίξει εναντίον του, όταν είχα φάει μια αγκωνιά! Εντάξει, χαίρομαι πάρα πολύ που αυτό το παιδί θα είναι συμπαίκτης μου, είναι δυνατός, έχουμε παίξει αντίπαλοι αρκετές φορές. Ελπίζω πραγματικά να κάνουμε ένα πολύ καλό και δυνατό δίδυμο".

Μπορείς να φέρεις στο μυαλό σου την αντίστοιχη υποδοχή της Καντού, πριν από 12 χρόνια; Ήταν η πρώτη σου ομάδα στο εξωτερικό ενώ εσύ ήσουν ένα παιδί 18 χρονών, ένας ανώριμος και άπειρος παίκτης...

"Στην Ιταλία ήταν πολύ χαλαρά τα πράγματα! Είχα προσγειωθεί στο Μιλάνο και μετά με πήγαν στο Καντού. Τα πράγματα ήταν πολύ ήρεμα. Στο πρώτο μας εντός έδρας παιχνίδι, οι φίλαθλοι με υποδέχτηκαν πολύ ζεστά. Βέβαια, μην ξεχνάς πως έχουν περάσει και 12 χρόνια από τότε! Ήταν η πρώτη φορά που βγήκα εκτός Ελλάδας".

Σχορτσανίτης: "Ευχαριστώ τους προέδρους του Ολυμπιακού"

Πως αισθάνθηκες όταν είδε τον εαυτό σου ξανά στα ερυθρόλευκα, έπειτα από πέντε χρόνια;

"Εντάξει, έχει περάσει πολύς καιρός από τότε. Ήμουν μέλος του Ολυμπιακού για πέντε χρόνια. Είναι διαφορετικό... Φέτος έβαλα ξανά τα ερυθρόλευκα. Το μόνο που μπορώ να πω για τον Ολυμπιακό είναι ότι θέλω να ευχαριστήσω πάρα πολύ τους προέδρους που με στήριξαν αυτά τα πέντε χρόνια. Όλοι οι άνθρωποι του Ολυμπιακού...".

Ο Ερυθρός Αστέρας προέρχεται από την καλύτερη σεζόν της ιστορίας του. Πρωτάθλημα και κύπελλο στη Σερβία, Αδριατική Λίγκα, πρόκριση στο TOP-16. Ποιο είναι, λοιπόν, το επόμενο βήμα με εσένα στο ρόστερ;

"Δεν θέλω να μιλάω για στόχους. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι η ομάδα έκανε πέρσι μια τρομερή χρονιά! Την καλύτερη της ιστορίας της. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν πολλά νεαρά παιδιά στο ρόστερ και ο Ερυθρός Αστέρας πρέπει να δουλέψει πολύ σκληρά. Όσο πιο πολύ δουλέψουμε τώρα, τόσο καλύτεροι θα είμαστε στη συνέχεια. Δεν θέλω να μιλάω για πρωταθλήματα και κύπελλα, απλώς να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται".

Τι μπορεί να φέρει ο Σχορτσανίτης στη Hala Pionir ώστε οι φίλοι του Ερυθρού Αστέρα να ξεχάσουν τον Μπόμπαν Μαριάνοβιτς;

"Είναι μια ερώτηση που δεν μπορώ να απαντήσω. Το τι μπορεί να γίνει και τι μπορεί να προσφέρει κανείς είναι ένα άλλο ζήτημα. Μπορώ να υποσχεθώ πάρα πολλά, όμως το θέμα είναι οι πράξεις. Απλώς, το μόνο που θέλω να πω είναι ότι ο Μπόμπαν έκανε τρομερή δουλειά στον Ερυθρό Αστέρα. Το δικό του επόμενο βήμα ήταν αυτό, ακριβώς, που περίμενε όλος ο κόσμος. Να πάει στο ΝΒΑ. Του εύχομαι καλή τύχη κι ελπίζω να καταφέρω να συνεχίσω το έργο του εδώ".

Έχει υπάρξει συνέντευξή σου που να μην σε ρωτήσουν για τις επιλογές του παρελθόντος;

"Με έχουν ρωτήσει πολλές φορές! Έχω απαντήσει... άπειρες φορές. Δεν χρειάζεται να πούμε κάτι παραπάνω".

Έχεις κατακτήσει τίτλους στην Ελλάδα και το Ισραήλ, διακρίσεις με την Εθνική Ανδρών, μια Ευρωλίγκα με τη Μακάμπι. Γιατί πιστεύεις ότι υπάρχουν ακόμα κάποιοι που σε αμφισβητούν; Που περιμένουν να κάνεις κάτι λάθος και να σε κριτικάρουν;

"Ο καθένας έχει την άποψή του, αυτή είναι η αλήθεια. Δεν μπορείς να την αλλάξεις. Ο καθένας μπορεί να πιστεύει ό,τι θέλει. Σε αυτό το κομμάτι, δεν είναι κάτι που με απασχολεί. Εγώ το μόνο που ξέρω αυτή τη στιγμή είναι ότι ο Ερυθρός Αστέρας έχει στηριχτεί πάνω μου και το μόνο που θέλω είναι να δουλέψω και να μην τους απογοητεύσω. Όλα θα πάνε καλά, διάθεση υπάρχει μετά από μια χρονιά που δεν ήταν τόσο ευχάριστη. Προχωράμε".

Σχορτσανίτης: "Ευχαριστώ τους προέδρους του Ολυμπιακού"

Η γνώμη σου για την Εθνική; Τι περιμένεις σε αυτό το Ευρωμπάσκετ και τι μήνυμα στέλνεις στους πρώην συμπαίκτες σου;

“Η Εθνική έχει πολύ καλούς παίκτες. Ο Ζήσης και ο Σπανούλης ξέρουν πως να καθοδηγήσουν τους νεότερους. Πιστεύω ότι θα κάνουν ένα πολύ δυνατό τουρνουά. Τα τελευταία χρόνια η ομάδα δεν πέτυχε τους στόχους της, αλλά σε όλες τις καταστάσεις υπάρχουν σκαμπανεβάσματα. Εύχομαι τα παιδιά να είναι υγιείς και να πάνε όσο πιο καλά μπορούν”.


Ακούστε όλα όσα είπε ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης στο Sport24 Radio 103,3

Ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης μίλησε στον Sport 24 Radio και στην εκπομπή “Τάπες και καρφώματα” με τον Γιάννη Σταυρουλάκη και...

Posted by SPORT 24 Radio onΤετάρτη, 26 Αυγούστου 2015
TAGS EUROLEAGUE ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ