EUROLEAGUE

Οι οπαδοί του Ερυθρού Αστέρα απειλούν με μποϊκοτάζ λόγω... Όμιτς

Οι οπαδοί του Ερυθρού Αστέρα απειλούν με μποϊκοτάζ λόγω... Όμιτς

Η παρουσία του Άλεν Όμιτς στο ρόστερ του Ερυθρού Αστέρα έφερε την αντίδραση των φανατικών φίλων της ομάδας, οι οποίου απειλούν με αποχή από την Aleksandar Nikolic Hall.

Η μεταγραφή του Άλεν Όμιτς ανεβάζει σημαντικά την ποιότητα του Ερυθρού Αστέρα, πλην όμως -απ ότι φαίνεται- είναι αρκετή για να δημιουργήσει... εσωτερικό θέμα. Κι αυτό γιατί οι φανατικοί φίλοι των "ερυθρολεύκων" είναι κάθετα αντίθετοι με την απόκτησή του λόγω... εθνικότητας. Ο 26χρονος σέντερ έχει γεννηθεί στη Βοσνία (σ.σ.: έχει διπλή υπηκοότητα, μαζί με την σλοβενική), κάτι που αποτελεί πρόβλημα για τους "Delije" σύμφωνα με όσα γράφονται στον Τύπο της Σερβίας.

Σε τέτοιο σημείο που δεν αποκλείεται να υπάρξει κάποιου είδους διαμαρτυρία το προσεχές διάστημα. Με αποχή από το γήπεδο! Όπως μεταφέρουν τα ΜΜΕ της χώρας, εντός του οπαδικού κινήματος του Ερυθρού Αστέρα υπάρχει μεγάλο πρόβλημα, αντίστοιχο με αυτό προ ετών όταν η σερβική ομάδα είχε αποκτήσει τον Ελμεντίν Κικάνοβιτς (2007-'10). Τότε υπήρχε πράγματι αποχή από το γήπεδο, κάτι που ενδεχομένως να επαναληφθεί ως μέσο αντίδρασης.

Η σύνδεση του πολιτικού και θρησκευτικού με τον αθλητισμό είναι κάτι που πάντως θέλησε να αποβάλλει άμεσα ο νεοαποκτηθείς σέντερ, εξηγώντας πως " βλέπω τους ανθρώπους στη Σερβία ως φίλους μου. Έχω αρκετούς φίλους στη χώρα, η νοοτροπία των δύο λαών είναι πολύ κοντινή. Αυτό δεν είναι μυστικό. Σε ό,τι αφορά στην θρησκεία, αν κάποιος ενδιαφέρεται, πρέπει να πω ότι είμαι άθεος. Επομένως, μην σας απασχολεί κάτι, γιατί το μπάσκετ είναι αυτό που μετράει".

TAGS EUROLEAGUE ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ