EUROLEAGUE

Ντίλαν Ένις: Το ματς της ζωής και της καριέρας του

Oregon's Dylan Ennis gestures to the camera as he and Duck fans celebrate a win over Arizona in an NCAA college basketball game Saturday, Feb. 4, 2017, in Eugene, Ore. (AP Photo/Chris Pietsch)
Oregon's Dylan Ennis gestures to the camera as he and Duck fans celebrate a win over Arizona in an NCAA college basketball game Saturday, Feb. 4, 2017, in Eugene, Ore. (AP Photo/Chris Pietsch) AP PHOTO

Τον λένε Ντίλαν Ένις. Ελάχιστοι γνωρίζουν ποιος είναι και τι μπορεί να κάνει. Το βράδυ της Παρασκευής (26/1), έγινε "δήμιος" του Ολυμπιακού με στατιστικά για όσκαρ που θα του δώσουν την "καλή" μεταγραφή.

Στα 26 του, ζει την πρώτη σεζόν της επαγγελματικής του καριέρας. Πέρυσι έφτασε με το Πανεπιστήμιο Oregon στον Τελικό του NCAA, ήταν συμπαίκτης του Τάιλερ Ντόρσεϊ και τον περασμένο Ιούνιο είδε και τις 30 ομάδες του ΝΒΑ να τον προσπερνούν στην διαδικασία του Draft με αποτέλεσμα να περάσει τον Ατλαντικό για να ξεκινήσει στα μέρη μας την επαγγελματική του καριέρα από την Mega Bemax του super agent Μίσκο Ραζνάτοβιτς. Λίγο έμεινε εκεί ο Ντίλαν Ένις, καθώς ο Ερυθρός Αστέρας τον "τσίμπησε" στα μέσα του Δεκέμβρη και τον έβαλε στο ρόστερ του για να έχει ακόμα μία λύση στην περιφέρειά του.

Οι επτά πρώτες εμφανίσεις του στη EuroLeague (απέναντι σε Φενέρμπαχτσε, Παναθηναϊκό, Αρμάνι Μιλάνο, Ζάλγκιρις Κάουνας, Αναντολού Εφές, Χίμκι και Μακάμπι Τελ Αβίβ) δεν ήταν καλές. Απέναντι στον Ολυμπιακό, όμως, ο Ένις έκανε το ματς της ζωής και της καριέρας του. Πριν το παιχνίδι με τους Πειραιώτες , ο Καναδός είχε τα εξής νούμερα:

31 πόντοι

4/12 δίποντα

3/9 τρίποντα

9 ριμπάουντ

4 ασίστ

19 ranking

σε 60 λεπτά συμμετοχής.

Με τον Τζέιμς Φελντέιν εκτός δράσης εξαιτίας ενός διαστρέμματος που αποκόμισε στο εκτός έδρας ματς με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, ο νεαρός προπονητής Ντούσαν Αλιμπίγεβιτς ήθελε να δει έναν παίκτη να βγαίνει μπροστά για να καλύψει το κενό που υπήρχε στον τομέα του σκοραρίσματος. Ο 26χρονος Καναδός βρήκε μια σπουδαία ευκαιρία και την άρπαξε για να "διαλύσει" κάθε αμυντικό πλάνο του Ολυμπιακού. Είδατε τους αριθμούς του στα επτά πρώτα παιχνίδια. Δείτε τώρα και τι έκανε απέναντι στους Πειραιώτες.

21 πόντοι

4/6 δίποντα

4/6 τρίποντα

8 ριμπάουντ

5 ασίστ

1 κλέψιμο

31 ranking

σε 17 λεπτά συμμετοχής.

Με απλά λόγια, απέναντι στον Ολυμπιακό ο Ένις έγραψε σε κάτι λιγότερο από ένα ημίχρονο τα νούμερα που είχε στα προηγούμενα επτά ματς. Και με ακόμη καλύτερα στατιστικά. Η περιφερειακή γραμμή των ερυθρόλευκων δεν μπόρεσε να τον περιορίσει, ίσως και να μην περίμενε ότι ο συγκεκριμένος είναι ικανός να κάνει τόσο μεγάλη ζημιά, όμως η ιστορία έγραψε πως ο πρώην συμπαίκτης του Τάιλερ Ντόρσεϊ συστήθηκε στο μπασκετικό κοινό της Ευρώπης με μία "μαγική" εμφάνιση, απέναντι σε μία σκληρή άμυνα, το βράδυ που η ομάδα του τον είχε τεράστια ανάγκη.

TAGS EUROLEAGUE ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ