EUROLEAGUE

Ο Στίματς επέστρεψε σπίτι του

Ο Στίματς επέστρεψε σπίτι του

Στα 17 του χρόνια, άφησε το Βελιγράδι για να εξελιχτεί σε πολίτη του κόσμου. Ο Βλάντιμιρ Στίματς δηλώνει ορκισμένος οπαδός του Ερυθρού Αστέρα και πλέον επιστρέφει στο Βελιγράδι ως αντικαταστάτης του Σοφοκλή Σχορτσανίτη!

Ο Βλάντιμιρ Στίματς είναι κάτι παραπάνω από… κολλημένος με τον Ερυθρό Αστέρα κι ας έχει αγωνιστεί σε 11 διαφορετικές ομάδες από εφτά χώρες!

Σήμερα (27/10) η ομάδα του Ντέγιαν Ράντονιτς ανακοίνωσε την απόκτηση του 28χρονου διεθνή Σέρβου σέντερ, ο οποίος επιστρέφει στη Hala Pionir ως το τέλος της σεζόν για να πλαισιώσει τους Μάικ Τσίρμπες, Στέφαν Νάστιτς, Μάρκο Τέγιτς και Κουίνσι Μίλερ στην front line, την ώρα που ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης μετράει... ώρες στο Βελιγράδι.

''Κάθε ομάδα είναι και μια διαφορετική ιστορία από μόνη της. Έχω τις πιο όμορφες αναμνήσεις στον Ερυθρό Αστέρα, αγαπάω αυτή την ομάδα και ήμουν πάντα οπαδός της!'' έχει αναφέρει κατά το παρελθόν ο Βλάντιμιρ Στίματς, ο οποιος επέστρεψε σπίτι του έπειτα από το σύντομο πέρασμά από την ισπανική Εστουντιάντες.

Ο Στίματς επέστρεψε σπίτι του


Ο Βλάντιμιρ Στίματς ζούσε έντονα τον κάθε αγώνα στο Βελιγράδι με τη φανέλα του Ερυθρού Αστέρα

11 ομάδες, εφτά χώρες!

Ο ήρωας της ιστορίας μας έμαθε τα βασικά του μπάσκετ στην ΚΚ Beovuk 72 (2004-'05), εν συνεχεία ταξίδεψε στη Λιθουανία για λογαριασμό της Ζάλγκιρις (2005-'07), συνέχισε στη Λετονία και την Βαλμιέρα (2007-'08) ενώ επέστρεψε στο Βελιγράδι για λογαριασμό του Ερυθρού Αστέρα (2008-'10). Το καλοκαίρι του 2010 συμφώνησε με τη Βέντσπιλς από τη Λετονία, ακολούθησε το σύντομο πέρασμά του από την τσέχικη Νίμπουρκ ενώ τη διετία 2011-'13 αγωνίστηκε στην Τουρκία για λογαριασμό της Ολίν Εντιρνέ και της Μπάνβιτ! Το 2013-14 έβγαλε το... ψωμί του στο Martin Carpena με τη φανέλα της Ουνικάχα, ακολούθησε η θητεία σε Μπάγερν και Εστουδιάντες πριν από τη μεγάλη επιστροφή!

Ο Στίματς επέστρεψε σπίτι του


Ο 27χρονος Σέρβος σέντερ έχει ήδη αγωνιστεί σε 11 διαφορετικές ομάδες

Η ομάδα της ζωής του και ο Πέσιτς

Ο Στίματς, ο οποίος ήταν μέλος της εθνικής Σερβίας που έφτασε ως τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου στην Ισπανία το 2014, παραδέχεται ότι ο προπονητής που τον στιγμάτισε περισσότερο ήταν ο Σβέτισλαβ Πέσιτς, στον Ερυθρό Αστέρα: ''Το να δουλέψω με τον κόουτς Πέσιτς (σ.σ. τη σεζόν 2008-'09) ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Είναι ο προπονητής που με βοήθησε περισσότερο από όλους, όχι μόνο στο μπάσκετ αλλά και στην προσωπική μου ζωή''.

Ο Στίματς επέστρεψε σπίτι του


Η συνεργασία με τον Σβέτισλαβ Πέσιτς ''σημάδεψε'' τον Στίματς

Πήρε το ταλέντο του κι έφυγε νωρίς

Ο Στίματς εξηγεί τους λόγους που αποφάσισε να κυνηγήσει το μπασκετικό του όνειρο μακριά από τη Σερβία σε ηλικία17 ετών. ''Σε πολλούς δεν φαίνεται φυσιολογικό. Η πραγματικότητα είναι ότι η Σερβία διαθέτει απίστευτο ταλέντο όμως δεν υπάρχουν τα μέσα και οι υποδομές για να το αναπτύξεις. Νομίζω ότι το μεγάλο πρόβλημα στη Σερβία είναι ακριβώς το ότι οι ομάδες δεν μπορούν να κρατήσουν τα ταλέντα τους όταν ξεπεράσουν τα 22-23 χρόνια. Το γεγονός ότι έφυγα τόσο μικρός με βοήθησε να ωριμάσω, να μάθω γλώσσες, κουλτούρες και ανθρώπους. Φυσικά και να κερδίσω λεφτά!''.

Οι διακρίσεις με τις μικρές εθνικές

Ο ίδιος, ωστόσο, έχει διακρίσεις και με τις μικρές Εθνικές της Σερβίας αφού κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ U-18 (2005) και στο Ευρωμπάσκετ U-20 (2007) με τους ''Αετούς''. ''Νομίζω ότι όσον αφορά το μπάσκετ, είμαστε μια από τις χώρες που διαθέτουν μπόλικο μπασκετικό ταλέντο. Εξάλλου κι εγώ μεγάλωσα με τη χρυσή γενιά των 90s. Το μπάσκετ είναι μέρος της ζωής μου όσο θυμάμαι τον εαυτό μου'' αναφέρει χαρακτηριστικά ο Σέρβος σέντερ, ο οποίος συμμετείχε στο Orlando Pro Summer League το 2010 με τους Μάτζικ.

Ο Στίματς επέστρεψε σπίτι του


Ο άσος του Ερυθρού Αστέρα έχει δυο χρυσά μετάλλια με τις μικρές εθνικές της Σερβίας και, φυσικά, το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014

O Βλάντιμιρ Leonidas και οι Θερμοπύλες!

Ο ίδιος περιγράφει τον εαυτό του ως αφοσιωμένο στην οικογένειά του και τους φίλους του ενώ αγαπάει παθολογικά τον αδελφό του, τον σκύλο του και στους ''300'' του Ζακ Σνάιντερ! Είναι χαρακτηριστικό ότι πριν από κάθε σημαντικό εντός έδρας αγώνα της Ουνικάχα ''ανέβαζε'' τη σκηνή που ο Leonidas-Τζέραλντ Μπάτλερ και οι Σπαρτιάτες του περιμένουν την επίθεση των Περσών στις Θερμοπύλες, με τα απαραίτητα σχόλια ' 'This is Malaga'' να την συνοδεύουν. Πλέον ετοιμάζεται να ζήσει την "καυτή" ατμόσφαιρα στη Hala Pionir!

Ο Στίματς επέστρεψε σπίτι του

Ο Στίματς σε ρόλο Leonidas και ''This is Malagaaa''!

Ο Βλάντιμιρ Στίματς κάνει... poster τον Μίλαν Μάτσβαν!

TAGS EUROLEAGUE ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ