EUROLEAGUE

Από το ναδίρ στο ζενίθ σε μια εβδομάδα

Από το ναδίρ στο ζενίθ σε μια εβδομάδα

Ο Ερυθρός Αστέρας βίωσε σε διάστημα μίας εβδομάδας την καλύτερη και τη χειρότερη βραδιά του στην EuroLeague. Οι έντονες αντιθέσεις, η χαώδης απόσταση στα ποσοστά και το παράσημο του Ντούσαν Αλιμπίγιεβιτς.

Από το -34 του "Palau Blaugrana" στο +16 της Aleksandar Nikolic Hall. Ο Ερυθρός Αστέρας βρέθηκε από το ναδίρ στο ζενίθ μέσα σε μια εβδομάδα, επιβεβαιώνοντας αφενός το γεγονός ότι η νέα δομή της EuroLeague συμπράττει στο να υπάρχουν μεγάλες αποκλίσεις από αγώνα σε αγώνα για τις ομάδες, αφετέρου ότι πρόκειται για μια ομάδα που μπορεί να κάνει το καλύτερο και το χειρότερο μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Το νεανικό σύνολο που διαχειρίζεται ο Ντούσαν Αλιμπίγιεβιτς παραμένει στο κόλπο για την οκτάδα και το εισιτήριο για τα playoffs με τέσσερις αγώνες για το τέλος της regular season, με τον αγώνα που ακολουθεί απέναντι στον Παναθηναϊκό Superfoods (20/3) να είναι το "ματς της χρονιάς". Με νίκη, οι "ερυθρόλευκοι" θα πλησιάσουν ακόμη περισσότερο, ανεβάζοντας κατακόρυφα τις πιθανότητες παρουσίας τους στην post season.

Για να τα καταφέρουν βέβαια, θα πρέπει να παρουσιαστούν όπως ακριβώς με τη Βαλένθια . Επιθετικοί, με αποφασιστικότητα και διάθεση να "δαγκώσουν" σε κάθε κατοχή. Στοιχεία που δεν είχαν στο ελάχιστο στον αγώνα της περασμένης εβδομάδας με την Μπαρτσελόνα .

ΑΠΟ ΤΟ "ΠΟΥΘΕΝΑ" ΣΤΟ "ΠΑΝΤΟΥ"

Το καλάθι που σημείωσε ο Ντίλαν Ένις με την ολοκλήρωση του αγώνα στο "Palau Blaugrana" γλίτωσε τον Ερυθρό Αστέρα, από την καταγραφή αρνητικού ρεκόρ στην ιστορία του στην EuroLeague. Οι 54 πόντοι που σημείωσε στο "σπίτι" της Μπαρτσελόνα αποτελούν βέβαια τη δεύτερη χειρότερη επιθετική συγκομιδή στην ιστορία του συλλόγου, για να ακολουθήσουν οι 106 πόντοι κόντρα στη Βαλένθια που αποτελούν νέο ιστορικό υψηλό.

Μέσα σε μια εβδομάδα, οι "ερυθρόλευκοι" σχεδόν διπλασίασαν την παραγωγικότητά τους, με τα ποσοστά τους σε δίποντα, τρίποντα και βολές να απέχουν επίσης σημαντικά. Από το 40% στα δίποντα (14/35), το 24% στα τρίποντα (6/25) και το 50% στις βολές (8/16) εκτοξεύθηκαν στο 60.5% στα δίποντα (23/38), στο 54.2% στα τρίποντα (13/24) και το 95.5% στις βολές (21/22).

ΤΟ ΠΑΡΑΣΗΜΟ ΤΟΥ ΑΛΙΜΠΙΓΙΕΒΙΤΣ

Μέσα σε όλα, ο Ντούσαν Αλιμπίγιεβιτς μπορεί να καυχιέται πως φέτος έχει παρουσιάσει μια από τις πιο επιθετικές ομάδες στην ιστορία του Ερυθρού Αστέρα. Μπορεί η ποιότητα να μην... ξεχειλίζει ακριβώς, αλλά τα δείγματα γραφής της σερβικής ομάδας στο μπροστινό μέρος του παρκέ είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητικά. Προφανώς, δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως οι τρεις από τις τέσσερις κατοστάρες των "ερυθρολεύκων" στην EuroLeague έχουν καταγραφεί φέτος, ούτε επίσης πως οι πέντε από τις δέκα καλύτερες βραδιές τους αφορούν σε αγώνες υπό την καθοδήγησή του.

Αναλυτικά το Top 10 του Ερυθρού Αστέρα:

Από το ναδίρ στο ζενίθ σε μια εβδομάδα
TAGS EUROLEAGUE ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ