EUROLEAGUE

11 Σέρβοι και ένας "Σέρβος"!

11 Σέρβοι και ένας "Σέρβος"!

Ο Ερυθρός Αστέρας ακολούθησε για ακόμα μία φορά τον δικό του δρόμο στην πρεμιέρα της EuroLeague, αφού παρατάχθηκε με 11 Σέρβους και έναν Σερβοποιημένο Αμερικανό!

Ο Ερυθρός Αστέρας σπάνια ακολουθούσε την πεπατημένη, όπως και γενικά όλες οι Σέρβικες ομάδες. Αυτό που έκαναν ωστόσο οι “Ερυθρόλευκοι' του Βελιγραδίου κόντρα στην Νταρουσάφακα ( ήττα με 70-73 ) σίγουρα δεν το συναντάς κάθε μέρα.

Οι Πρωταθλητές Σερβίας παρατάχθηκαν στην πρεμιέρα τους στην EuroLeague κόντρα στην Νταρουσάφακα έχοντας 11 Σέρβους παίκτες, και τον Αμερικανό Τσαρλς Τζένκινς, ο οποίος εδώ και μερικά χρόνια έχει Σερβικό διαβατήριο! Πρόκειται αν μη τι άλλο για μία ενδιαφέρουσα προσέγγιση των Σέρβων. Μία προσέγγιση η οποία δεν προξενεί εντύπωση σε όσους παρακολουθούν την ιστορική ομάδα του Βελιγραδίου, με τον Πρόεδρο του συλλόγου, Νεμπόισα Τσόβιτς, να δηλώνει πριν μερικούς μήνες στο Sport24.gr ότι ο στόχος του είναι κάποια στιγμή η δωδεκάδα της ομάδας να αποτελείται αποκλειστικά από παίκτες-προϊόντα της ακαδημίας του συλλόγου ! Και αν μη τι άλλο αυτό το σχέδιο δεν δείχνει να βρίσκεται και πολύ μακριά!

11 Σέρβοι και ένας "Σέρβος"!

Πολύς κόσμος μπορεί βέβαια να υποστηρίξει ότι ο Ερυθρός Αστέρας παρατάσσεται έτσι επειδή... δεν έχει επιλογή, αφού δεν διαθέτει χρήματα. Όσο αληθινή και αν είναι αυτή η φράση βέβαια, την ίδια στιγμή δεν πρέπει να ξεχνάει ο κόσμος ότι τα τελευταία χρόνια έχουν αγωνιστεί στον σύλλογο παίκτες όπως ο Μάικ Τσίμπρες, ο Κουίνσι Μίλερ, ο Μπλέικ Σιλμπ και ο ΝτεΜάρκους Νέλσον.

Στον Ερυθρό Αστέρα έχουν αποφασίσει εδώ και χρόνια ότι επειδή δεν έχουν τα λεφτά να αποκτούν καλούς παίκτες πρέπει να τους δημιουργήσουν και, μοιραία, αργότερα να τους... πουλήσουν . Και προς αυτή την κατεύθυνση κινούνται και φέτος, έχοντας βγάλει στην... βιτρίνα τους Νεμάνια Ντάνγκουμπιτς, Λούκα Μίτροβιτς και Μάρκο Γκούντοριτς, στηρίζοντάς τους με τους πιο έμπειρους Στέφαν Γιόβιτς, Μίλκο Μπιέλιτσα, Μάρκο Σιμόνοβιτς και Όγκιεν Κούζμιτς. Και μόλις φύγουν αυτοί, θα έρθουν άλλοι από πίσω, οι οποίοι περιμένουν την σειρά τους. Γιατί, πολύ απλά, αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να επιζήσει ο σύλλογος, παραμένοντας ανταγωνιστικός. Μέχρι να έρθει η μέρα που θα καταφέρει να συνδυάσει ιδανικά τη νέα με την παλιά γενιά, προσπαθώντας να “σοκάρει” την Ευρώπη.

Twitter @steflong85

TAGS EUROLEAGUE ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ