EUROLEAGUE

Βρέθηκε ο αντι-Μίροτιτς... στη Ρεάλ Μαδρίτης

Βρέθηκε ο αντι-Μίροτιτς... στη Ρεάλ Μαδρίτης

Ο Νίκολα Μίροτιτς έχει αποχωρήσει εδώ και μία τριετία από τη Ρεάλ Μαδρίτης. Στη "Βασίλισσα" όμως, πιστεύουν ότι βρήκαν τον διάδοχό του. Διαβάστε για τον Στέφαν Βούκσεβιτς και την τρομακτική επίδοσή του στη νίκη των "μικρών" της Ρεάλ Μαδρίτης επί της Λεγκανές.

Τρία χρόνια μετά την αποχώρηση του Νίκολα Μίροτιτς με προορισμό το ΝΒΑ, κι οι άνθρωποι της Ρεάλ Μαδρίτης έχουν την αίσθηση πως βρήκαν τον διάδοχό του. Τόσο αγωνιστικά όσο και... εθνικά. Η "Βασίλισσα" ενέταξε πριν από ένα χρόνο στο δυναμικό της τον Στέφαν Βούκσεβιτς, ένα παιδί με καταγωγή από την Ποντγκόριτσα, από την οποία προερχόταν κι ο νυν παίκτης των Σικάγο Μπουλς.

Ένας χρόνος παρουσίας στο WiZink Center κι ο 14χρονος έχει αρχίσει να παρουσιάζει πτυχές του (πλούσιου) ταλέντου του, σε σημείο που άρχισαν οι πρώτες συγκρίσεις με τον Νίκολα Μίροτιτς. Δεν είναι μόνο ο κοινός τόπος καταγωγής και η ίδια θέση, είναι το γεγονός πως δείχνει έτοιμος να μπει σύντομα στην πρώτη ομάδα και να αποτελέσει το επόμενο εξαγώγιμο προϊόν της ισπανικής ομάδας. Η εμφάνισή του απέναντι στη Λεγκανές (νίκη με 118-35), σε αγώνα του ισπανικού πρωταθλήματος το βράδυ της Παρασκευής (13/10) ήταν τρομακτική.

ΟΚ, θα μπορούσε να φέρει κάποιος ως αντίλογο πως η διαφορά δυναμικότητας ήταν τεράστια και αποτυπώθηκε ανάγλυφα στο τελικό σκορ. Ακόμη κι έτσι όμως, το γεγονός πως "έγραψε" 38 πόντους, 25 ριμπάουντ και 7 τάπες (φτάνοντας τους 60 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης!) είναι εντυπωσιακό.

Ο ύψους 2μ04 φόργουορντ έκανε ένα σύντομο πέρασμα από την ομάδα των μεγαλυτέρων στην αρχή της σεζόν, μετρώντας 7 πόντους και 9 ριμπάουντ στο MiniCopa. " Δουλεύω σκληρά για να βοηθήσω την ομάδα", εξήγησε πριν από μερικές εβδομάδες στην επίσημη ιστοσελίδα της Ρεάλ Μαδρίτης. Κοιτάζει βέβαια πολύ πιο μακριά από αυτό, αφού είναι προφανές πως θέλει να "μπει στα παπούτσια" του Νίκολα Μίροτιτς και να "διαγράψει" πορεία ανάλογη με αυτή του συμπατριώτη του.

TAGS EUROLEAGUE ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ