EUROLEAGUE

Το αποχαιρετιστήριο γράμμα του Ντόντσιτς στη Ρεάλ Μαδρίτης

Το αποχαιρετιστήριο γράμμα του Ντόντσιτς στη Ρεάλ Μαδρίτης
EUROKINISSI

Ο Λούκα Ντόντσιτς αποχαιρέτησε τη Ρεάλ Μαδρίτης με ένα πολύ όμορφο γράμμα, στο οποίο δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όσους τον βοήθησαν την τελευταία εξαετία.

Λίγες ημέρες αφότου επελέγη στο Νο3 του NBA Draft, ο Λούκα Ντόντσιτς αποχαιρέτησε με επίσημο τρόπο τη Ρεάλ Μαδρίτης. Ο 19χρονος γκαρντ, που έκανε πράγματα και θαύματα την τελευταία διετία στην Ευρώπη με τη φανέλα της ισπανικής ομάδας, δεν παρέλειψε να πει "αντίο" σε όσους τον βοήθησαν να μεγαλώσει εντός κι εκτός παρκέ από την στιγμή που πάτησε το πόδι του στη Μαδρίτη, πριν από έξι χρόνια.

Ένα συγκινητικό γράμμα, στο οποίο αναφέρει όλους όσοι έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους για να νιώσει άνετα σε μια ξένη χώρα, προερχόμενος από την Σλοβενία. Όλα αυτά και μια υπόσχεση για το μέλλον, αφού παρέπεμψε στην ατάκα του "Terminator".

Αναλυτικά το γράμμα του Λούκα Ντόντσιτς:

" Το να παίζω μπάσκετ είναι η ζωή μου. Η μητέρα μου πάντα έλεγε πως δεν με θυμάται να κάνω κάτι άλλο, πέραν αυτού στη ζωή μου. Ούτε εγώ θυμάμαι, να πω την αλήθεια.

Νιώθω πολύ τυχερός. Όταν ήμουν 13 ετών, ήρθα στη Μαδρίτη. Νόμιζα ότι πέτυχα το όνειρό μου, στο να γίνω ένα καλός παίκτης. Αυτό που ποτέ δεν σκέφτηκα είναι πως εκείνο το ταξίδι ήταν η αρχή για να οδηγηθώ στην εκπλήρωση όχι ενός, αλλά δύο ονείρων μου, που γίνονται μόνο στις ταινίες: έγινα παίκτης στον καλύτερο σύλλογο του πλανήτη και, τώρα, θα παίξω στο καλύτερο πρωτάθλημα του πλανήτη.

Η ομορφιά του αθλήματος είναι αυτή που βασίζεσαι περισσότερο στους συμπαίκτες σου. Και δεν αναφέρομαι μόνο στους υπέροχους συμπαίκτες που είχα την τύχη να παίξω μαζί τους, και μου επέτρεψαν να μάθω πολλά από αυτούς, ως επαγγελματίες και ανθρώπους. Είμαστε μια ομάδα, όλοι μας: ο πρόεδρος, οι διοικητικοί, οι προπονητές, οι γιατροί, οι φυσικοθεραπευτές, οι εργαζόμενοι στον σύλλογο. Σε όλους αυτούς θέλω να πω "ευχαριστώ", ένα μεγάλο "ευχαριστώ".

Κι ειδικά στον Αλμπέρτο Ανγκούλο, τον Πάμπλο Σανιούδο, τον Ντάνι Σάρτο και τον Πάκο Ρεδόνδο, οι οποίοι πήραν ένα νεαρό παιδί από την Σλοβενία που δεν είχε ιδέα από ισπανικά και το φρόντισαν, σαν να είμαι παιδί τους. Μέχρι που έγινα άντρας. Σας αγαπώ.

Όπως ακριβώς αγαπάω τη Ρεάλ Μαδρίτης, έναν σύλλογο που μου έδωσε τα πάντα: την υπέρτατη αθλητική επιτυχία, τις αξίες που θα με συνοδεύουν στη διάρκεια της ζής μου και τη μαχητικότητα, που σε κάνει να μην τα παρατάς ποτέ, όποια κι αν είναι η πρόκληση.

Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω τους δημοσιογράφους γιατί με αντιμετώπισαν με σεβασμό όταν ήμουν παιδί, και με έκριναν με αγάπη όταν μεγάλωσα.

Σήμερα, γράφω αυτό το γράμμα για να πω "αντίο" ειδικά σε εσάς, για τη συμπαράσταση που πάντοτε μου παρείχατε, που συγχωρούσατε τα λάθη μου και απολαμβάνατε τις επιτυχίες μου. Αυτό το χόμπι, που μου έδωσε απίστευτη χαρά όταν έπαιξα ως 16χρονος και έβαλα το πρώτο μου τρίποντο, όπως συγκινήθηκα όταν έβαλα το τελευταίο μου σουτ (πάλι για τρεις, για να κλείσει ο κύκλος), 350 χιλιόμετρα μακριά από αυτό που θεωρώ σπίτι μου. Σας ευχαριστώ όλους τόσο πολύ. Θα σας κουβαλάω στην καρδιά μου.

Από εδώ και στο εξής έχετε έναν ακόμη οπαδό της Ρεάλ Μαδρίτης στο Ντάλας. Αλλά, όπως είπε κι ο Terminator: "I'll be back"!

TAGS EUROLEAGUE ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ