EUROLEAGUE

Τέλος εποχής για Νοτσιόνι: Ανακοίνωσε την απόσυρσή του από την δράση!

Τέλος εποχής για Νοτσιόνι: Ανακοίνωσε την απόσυρσή του από την δράση!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Σε μία αιφνιδιαστική κίνησή του, ο Αντρές Νοτσιόνι ανακοίνωσε την απόφασή του να αποσυρθεί από την δράση μετά την ολοκλήρωση της φετινής αγωνιστικής περιόδου.

Τα τελευταία μέτρα της τεράστιας καριέρας του διανύει πλέον ο Αντρές Νοτσιόνι, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος. Ο 38χρονος φόργουορντ της Ρεάλ Μαδρίτης ενημέρωσε το μεσημέρι της Δευτέρας (3/4) την απόφασή του να πει "αντίο" στην δράση, μετά από δύο και πλέον δεκαετίες παρουσίας στο επαγγελματικό μπάσκετ, με σκοπό να αφοσιωθεί στην οικογένειά του.

Ο "Τσάπου" ανακοίνωσε τα... δυσάρεστα μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter, εξηγώντας πως είναι ευγνώμων σε όσους τον βοήθησαν σε αυτή την τεράστια διαδρομή, που στιγματίστηκε από τις μεγάλες επιτυχίες με τη φανέλα της Αργεντινής. Πρόκειται άλλωστε για ένα από τα πιο επιφανή στελέχη των "γκαούτσος", που πανηγύρισαν την κατάκτηση πολλών μεταλλίων σε μεγάλες διοργανώσεις.

Πιο συγκεκριμένα, ήταν βασικό στέλεχος της Αργεντινής στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας (χρυσό) και του Πεκίνου (χάλκινο) και στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ινδιανάπολης (ασημένιο), συμβάλλοντας τα μέγιστα στη χρυσή εποχή της εθνικής ομάδας της χώρας του.

Στα 38 του, μπορεί να μην έχει τόσο ενεργό ρόλο πλέον στη Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά δεν παύει να είναι ένας από τους κορυφαίους παίκτες στη θέση του στην EuroLeague. Με τη "Βασίλισσα" κατέκτησε το 2015 την κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, ενώ στο παρελθόν έχει πανηγυρίσει ακόμη την κατάκτηση της Liga Endesa (2002, 2015, 2016), του Copa del Rey (2002, 2004, 2015, 2016), του Super Copa (2016), ενώ έχει αναδειχθεί επίσης MVP του Final Four της Μαδρίτης (2015) αλλά και της Liga Endesa (2004).

Στην ανακοίνωσή του, ο "Τσάπου" αναφέρει:

" Ευχαριστώ πολλούς ανθρώπους. Τα παιδιά μου αρχικά, τα οποία με υποστήριξαν στα ταξίδια μου και τις απουσίες. Είναι τα αγαπημένα μου πρόσωπα. Αυτά της οικογένειάς μου και της οικογένειας της συζύγου μου. Σε κάθε συμπαίκτη, προπονητή, φυσιοθεραπευτή, ιατρικό επιτελείο.

Στους ατζέντηδές μου. Στους φίλους μου, οι οποίοι μας με υποδέχθηκαν καλά σε κάθε περιοχή που ήμουν.

Αλλά, περισσότερο ευχαριστώ τη σύζυγό μου, Πάουλο. Αυτή μου συμπαραστάθηκε σε ο,τι συνέβη, με στήριξε, με σήκωσε τις φορές που έπεσα. Δεν ήμουν μόνος μου. Μόνος μου δεν θα μπορούσα.

Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλες μου τις ομάδες σε Αργεντινή, Ισπανία και ΗΠΑ. Την Εθνική για την υπερηφάνεια που μου προκάλεσε όλα αυτά τα 15 χρόνια.

Στον κόσμο της Βίτορια (πόσες αναμνήσεις από μαγικές στιγμές) και σε αυτούς της Ρεάλ που μου δείχνουν την αγάπη τους κάθε ημέρα. Σε αυτούς τους μήνες που θα ακολουθήσουν θα δώσω τον καλύτερο εαυτό μου, όπως πάντα, για να κερδίσουμε την EuroLeague και την ACB. Θα ήταν μια τέλεια απόσυρση από τη δράση. Ως εδώ φθάσαμε, φίλοι. Ήταν μακρύς ο δρόμος, γεμάτος πέτρες, φώτα, προσπάθεια και μεγάλες ικανοποιήσεις. Αλλά, για κάτι είμαι σίγουρος. Άξιζε τον κόπο να τον διασχίσεις".

TAGS EUROLEAGUE ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ