EUROLEAGUE

Τα ρεκόρ του Αγιόν

Τα ρεκόρ του Αγιόν

Η Euroleague συνεχίζει τα αφιερώματα στους παίκτες που οδήγησαν τη Ρεάλ Μαδρίτης στην κορυφή της Ευρώπης έπειτα από 20 χρόνια. Μεταξύ αυτών, ο Γκουστάβο Αγιόν.

Ο Γκουστάβο Αγιόν έκανε θραύση στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας κι εν συνεχεία εντάχθηκε στη Ρεάλ Μαδρίτης, για να γίνει ο πρώτος Μεξικανός που κατακτά τον τίτλο της Euroleague.

Το αφιέρωμα της Euroleague στον Γκουστάβο Αγιόν

"Στην πρώτη του σεζόν στην Euroleague, ο Γκουστάβο Αγιόν ήταν ο κορυφαίος μπλοκέρ της Ρεάλ Μαδρίτης. Επίσης, ήταν δεύτερος ριμπάουντερ, τρίτος στα κλεψίματα και τρίτος σε συμμετοχές ως βασικός, στα ματς των πρωταθλητών Ευρώπης. Πραγματοποίησε σπουδαίες εμφανίσεις μέσα στη χρονιά, με αποκορύφωμα την προσπάθειά του στον ημιτελικό του Final Four κόντρα στη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ. Για την ακρίβεια, πραγματοποίησε την καλύτερη εμφάνιση της σεζόν σε πόντους (18) και ασίστ (6), πετυχαίνοντας κάτι που μόλις επτά παίκτες κατάφεραν την τελευταία δεκαετία. Να συγκεντρώσουν τουλάχιστον 30 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης (ranking), σε νικητήριο αγώνα Final Four (σ.σ. ο Μεξικανός σέντερ είχε 30 ranking, κόντρα στη Φενέρ)! Η παρουσία του Αγιόν στη Μαδρίτη συνδυάστηκε με την επιστροφή της ομάδας στην κορυφή έπειτα από 20 χρόνια, αποτελώντας έτσι τον πρώτο Μεξικανό που κατακτά την Euroleague".

TAGS EUROLEAGUE ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ