EUROLEAGUE

Ρούμπιο: "Ο Γιουλ είναι σαν τον Κάρι"

Minnesota Timberwolves' Ricky Rubio, right, drives to the basket past Milwaukee Bucks' Greg Monroe (15) during the first half of an NBA basketball game Saturday, March 11, 2017, in Milwaukee. (AP Photo/Aaron Gash)
Minnesota Timberwolves' Ricky Rubio, right, drives to the basket past Milwaukee Bucks' Greg Monroe (15) during the first half of an NBA basketball game Saturday, March 11, 2017, in Milwaukee. (AP Photo/Aaron Gash) AP

Ο Ρίκι Ρούμπιο μίλησε στην "AS" για αυτά που του κάνουν εντύπωση στην EuroLeague, εστιάζοντας στους Σέρχιο Γιουλ και Λούκα Ντόντσιτς. Τι είπε για την επιστροφή του στη "φούρια ρόχα".

Δεδομένου ότι η φετινή χρονιά ολοκληρώθηκε πρόωρα για εκείνον, μιας κι οι Μινεσότα Τίμπεργουλβς αποκλείστηκαν από τα playoffs του ΝΒΑ. Έτσι, ο Ρίκι Ρούμπιο έχει την ευκαιρία να δει τις μονομαχίες των playoffs της EuroLeague. Ο πρώην παίκτης της Μπαρτσελόνα μίλησε στην " AS " για αυτά που προσδοκά να κάνει το επόμενο διάστημα, με πρώτο και καλύτερο τη συμμετοχή του στην εθνική ομάδα της Ισπανίας, ενώ αποθέωσε τους Σέρχιο Γιουλ και Λούκα Ντόντσιτς, συγκρίνοντας τον πρώτο με τον Στεφ Κάρι.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την παρουσία του στο EuroBasket: "Θέλω πραγματικά να είμαι παρών. Έχασα την τελευταία διετία λόγω τραυματισμών, κάτι που με "πλήγωσε" πολύ γιατί το να παίζεις στην εθνική ομάδα είναι σαν να είσαι με την οικογένειά σου. Είναι μια καλοκαιρινή θυσία, αλλά πάντα περνάς καλά και το απολαμβάνεις. Το να παλεύεις για μια ολόκληρη χώρα είναι μεγάλη τιμή".

Για την απόσυρση της παλιάς φρουράς της Ισπανίας: "Θα είναι πολύ δύσκολο να ξαναβρούμε μια φουρνιά σαν αυτή των 80άρηδων. Όχι τόσο λόγω ταλέντου, αλλά περισσότερο λόγω του χαρακτήρα τους. Μιλάμε για μια σπουδαία ομάδα, με παίκτες όπως ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο, ο Πάου Γκασόλ και ο Φελίπε Ρέγες. Παίκτες που είναι μοναδικοί, που έχουν μέσα τους το γονίδιο της νίκης και αυτοί που το μετέδωσαν σε εμάς, τους υπόλοιπους. Υπάρχουν βέβαια παίκτες με ταλέντο που μπορούν να πάρουν την σκυτάλη, όπως τα ο Χουάντσο και ο Ουίλι Ερνανγκόμεζ. Κι οι δύο έκαναν καλή χρονιά στο ΝΒΑ".

Για τον Σέρχιο Γιουλ: "Ο Σέρχιο (Γιουλ) είναι κάτι σαν τον Στεφ Κάρι στην Ευρώπη, μοιάζει να τον έχουν ακουμπήσει με ένα μαγικό ραβδί. Έχει απίστευτη αυτοπεποίθηση, είναι αδύνατο να τον σταματήσεις. Αυτή την στιγμή είναι ο καλύτερος παίκτης στην Ευρώπη. Όσον αφορά το ΝΒΑ, μόνο αυτός ξέρει τι θέλει να κάνει, αν θέλει να παίξει εκεί ή να συνεχίσει να έχει επιτυχίες με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Σαν φίλος του, πάντα του λέω ότι το βασικό είναι να είναι ευτυχισμένος".

Για τον Λούκα Ντόντσιτς: "Έμεινα έκπληκτος από αυτά που είδα. Είχα ακούσει για αυτόν, αλλά δεν τον είχα δει να παίζει. Φέτος έφτασε σε απίστευτα επίπεδα, μέχρι την στρατόσφαιρα. Δεν έχει να κάνει μόνο με την αυτοπεποίθησή του. Τον βοηθάει βέβαια, αλλά δεν είναι μόνο αυτό που σε βοηθάει να κάνεις τέτοια πράγματα στα 17 ή τα 18. Είναι κάτι μοναδικό που δεν συμβαίνει συχνά. Εύχομαι να το απολαύσει όλο αυτό. Δεν ξέρω ποια είναι η κατάστασή του και τι σκέφτεται για το ΝΒΑ. Είναι δύσκολο να απαντήσω. Είναι ξεκάθαρο πάντως πως όσο πιο νωρίς πας στο ΝΒΑ, τόσο περισσότερες ευκαιρίες θα έχεις. Παρότι δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι δραματικά σε δύο χρόνια, είναι σημαντικό να πας στο ΝΒΑ στα 19 και όχι στα 20 ή τα 21".

AP Photo/Aaron Gash

TAGS EUROLEAGUE ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ