EUROLEAGUE

Ρέγιες: "Με την Euroleague, νιώθω πιο ελεύθερος"

Ρέγιες: "Με την Euroleague, νιώθω πιο ελεύθερος"

Ο Φελίπε Ρέγιες διευκρίνισε αρχικά ότι νιώθει σαν 20άρης κι εν συνεχεία ξεκαθάρισε ότι θέλει όλους τους τίτλους και τη νέα σεζόν! Τι είπε για τον Ναβάρο, την ανανεωμένη Ρεάλ Μαδρίτης, τη "φούρια ρόχα" και τον... Σαλάχ Μέζρι (VIDEO)!

Ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο τέθηκε εκτός Eurobasket 2015 μετά την επέμβαση στο πέλμα κι έτσι χρέη αρχηγού στη "φούρια ρόχα" αναλαμβάνει ο Φελίπε Ρέγιες. Ο αντιστάρ στη Ρεάλ του Ρούντι, του Ροντρίγκεθ και του Γιουλ.

Ένας τύπος ανθεκτικός στις κακουχίες, πιο σκληρός, πιο δυνατός πνευματικά από πολλούς παίκτες που πέρασαν από τη Μαδρίτη τα τελευταία χρόνια, επειδή ακριβώς χρειάστηκε να τα εξασκήσει όλα αυτά για να κάνει καριέρα. Στα 35 του χρόνια επισημαίνει ότι μαθαίνει ακόμα ενώ παραδέχεται πως θέλει να κατακτήσει τα πάντα με τη "Βασίλισσα".

Έχεις παρατηρήσει διαφορές στην προετοιμασία της εθνικής Ισπανίας, σε σχέση με την περσινή σεζόν;
"Είναι ακόμα πολύ νωρίς ωστόσο δεν μου αρέσει να μιλάω για το παρελθόν και να συγκρίνω καταστάσεις. Πλέον υπάρχουν διαφορετικοί προπονητές, που μας γνωρίζουν καλά και έχουν διάθεση να βοηθήσουν την εθνική ομάδα".

Τι σας έχει ζητήσει ο κόουτς Σκαριόλο;
"Να κάνουμε ένα βήμα μπροστά σε σχέση με πέρσι και να διορθώσουμε τα λάθη μας".

Πλέον μετράς 206 διεθνείς συμμετοχές. Αν η Ισπανία φτάσει ως το τέλος της διαδρομής, θα μετράς 222. Μόνο μια πίσω από τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο! Είναι αυτό ένα επιπλέον κίνητρο για να κατακτήσεις το χρυσό μετάλλιο;
"Αυτό είναι δευτερεύον. Θέλω να φτάσω ως τον τελικό για να διεκδικήσω το χρυσό μετάλλιο. Θέλω να κερδίζω τίτλους με την εθνική Ισπανίας, κάθε καλοκαίρι! Δεν με ενδιαφέρουν οι συμμετοχές αλλά οι διακρίσεις".

Πως είναι να είσαι αρχηγός στη "φούρια ρόχα" για πρώτη φορά;
"Η πίεση στον αγώνα είναι η ίδια, δεν υπάρχει καμία διαφορά! Είναι πολύ εύκολο να είσαι αρχηγός στην εθνική Ισπανίας, δεν χρειάζεται να κάνεις πολλά πράγματα γιατί όλοι οι παίκτες έρχονται για να δουλέψουν και να δώσουν το 100%. Η μεγάλη υποχρέωση που έχεις στην αρχή είναι να βοηθήσεις τους νέους παίκτες ώστε να προσαρμοστούν γρήγορα στα νέα δεδομένα".

Εν τέλει, η κατάκτηση της Euroleague ήταν απλή ή δύσκολη υπόθεση για τη Ρεάλ;
"Δεν νομίζω ότι ήταν εύκολη. Τα προηγούμενα χρόνια βρεθήκαμε πολύ κοντά αλλά δεν τα καταφέραμε. Πέρσι ξέραμε ότι με την ομάδα που είχαμε, μπορούσαμε να τα καταφέρουμε! Ήταν ο μόνος τίτλος που μου έλειπε και μπορώ να πω ότι πλέον είμαι πιο απελευθερωμένος. Του χρόνου θα παλέψω ξανά για όλους τους τίτλους".

Έχεις κατακτήσει τα πάντα στην καριέρα σου. Πρωταθλήματα, κύπελλα, τίτλο στην Euroleague, μετάλλια σε Παγκόσμια, Eurobasket και Ολυμπιακούς Αγώνες. Καθόλου άσχημα για έναν επαγγελματία αθλητή. Πίστεψες ποτέ ότι θα έφτανες σε αυτό το σημείο;
"Σε καμία περίπτωση! Όταν ξεκίνησα να παίζω, το έκανα για την πλάκα μου! Στην πορεία έμαθα κάποια πράγματα, έβαζα συνεχώς στόχους όμως ποτέ δεν μπορούσα να φανταστώ τι επρόκειτο να ακολουθήσει. Πλέον είμαι πολύ χαρούμενος κοιτάζοντας πίσω και βλέποντας όλες αυτές τις επιτυχίες. Θέλω κι άλλους τίτλους, θέλω να μεγαλώσω τη συλλογή μου!".

Ρέγιες: "Με την Euroleague, νιώθω πιο ελεύθερος"


-Συμπαίκτες στη Ρεάλ και την εθνική Ισπανίας οι Γιούλ, Ρέγιες και Ροντρίγκεθ

Ο αδελφός σου ο Αλφόνσο ζηλεύει;
"Ποτέ! Είναι πολύ περήφανος για μένα. Για την ακρίβεια, είναι ο μεγαλύτερος φαν μου και συγχρόνως ο παίκτης που με σημάδεψε την εποχή που ήμουν πιτσιρικάς. Ήταν το είδωλό μου".

Μαθαίνεις ακόμα; Στα 35 σου;
"Ξεκάθαρα! Οι νέοι παίκτες που έρχονται στην εθνική ομάδα βγάζουν πάθος κι ένταση. Αυτό δίνει κίνητρο και σε εμάς, τους παλαιότερους, ώστε να κάνουμε πιο σκληρές προπονήσεις και να δίνουμε το 100%. Προσωπικά, νιώθω σαν να είμαι 20 χρονών. Έχω έξτρα κίνητρο ώστε να τρέχω σαν τους νεαρούς (γέλια)".

Ο πιο δύσκολος αντίπαλος που είχες ποτέ;
"Ο Πάου είναι πολύ δύσκολος αντίπαλος. Είναι ένας πολύ... μεγάλος τύπος, με ποιότητα και γρήγορες κινήσεις".

Τι διαφορετικό θα παρουσιάσει η Ρεάλ Μαδρίτης, με τις προσθήκες των Τόμπκινς και Τέιλορ;
"Φαίνεται καλή ομάδα. Κρατήσαμε σχεδόν όλους τους παίκτες σε σχέση με πέρσι και αυτό ακριβώς θα μας βοηθήσει να είμαστε ανταγωνιστικοί. Αναμένεται μια εξίσου συναρπαστική χρονιά για τη Ρεάλ Μαδρίτης".

Περίμενες τη συμφωνία του Σαλάχ Μέζρι με τους Μάβερικς;
"Φέτος ήλθαν αρκετοί scouts από το ΝΒΑ για να τον δουν από κοντά, επομένως ήταν μια σοβαρή πιθανότητα. Το ΝΒΑ ήταν ένα όνειρο γι' αυτόν και είμαι πολύ χαρούμενος με αυτή την εξέλιξη. Είναι ένα παιδί που του αξίζει αυτή η επιβράβευση".

Φελίπε Ρέγιες Top 5 Plays

TAGS EUROLEAGUE ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ