EUROLEAGUE

Ρέγες, ο κορυφαίος στην ιστορία της Ρεάλ Μαδρίτης

Real Madrid's Felipe Reyes, left, drives to the basket as Milko Bjelica of Red Star tries to block him during their Euroleague basketball match in Belgrade, Serbia, Thursday, Dec. 22, 2016. (AP Photo/Darko Vojinovic)
Real Madrid's Felipe Reyes, left, drives to the basket as Milko Bjelica of Red Star tries to block him during their Euroleague basketball match in Belgrade, Serbia, Thursday, Dec. 22, 2016. (AP Photo/Darko Vojinovic) AP

Ο Φελίπε Ρέγες έκανε ένα ακόμη ρεκόρ στη Liga Endesa, συνεχίζοντας το ταξίδι του προς το πάνθεο του ισπανικού πρωταθλήματος -αλλά και της EuroLeague.

Η φετινή χρονιά είναι συνώνυμη των ρεκόρ του Φελίπε Ρέγες, σε Liga Endesa και EuroLeague. Ο αρχηγός της Ρεάλ Μαδρίτης έχει φτάσει σε ένα σημείο να κυνηγά τις κορυφαίες επιδόσεις στις δύο διοργανώσεις, με αποτέλεσμα κάθε παιχνίδι που δίνει να αποκτά ιστορικό χαρακτήρα.

Πρόσφατα άλλωστε τον είδαμε να "σπάει" το ρεκόρ των ριμπάουντ στη Liga Endesa, στη διάρκεια του clasico με την Μπαρτσελόνα. Η δράση διεκόπη προσωρινά για να βραβευτεί, πριν ο Σέρχιο Γιουλ χαρίσει τη νίκη στη "Βασίλισσα" με το καλάθι που πέτυχε λίγο πριν το τέλος του αγώνα. Αυτό όμως δεν είναι τίποτα λιγότερο από ένα ακόμη ρεκόρ που κατέγραψε φέτος, μία ακόμη κορυφαία επίδοση που τον τοποθετεί στο πάνθεον της ισπανικής λίγκας.

Μπορεί να διανύει το 37ο έτος της ηλικίας του, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορεί να έχει αντίκτυπο στα παιχνίδια της "Βασίλισσας". Μόλις την Κυριακή (2/4) απέδειξε πως... το έχει ακόμη, πως περνάει η μπογιά του μέχρι και τώρα. Κι αυτό γιατί στο "διπλό" επί της Φουενλαμπράδα, σημείωσε ένα εντυπωσιακό νταμπλ νταμπλ στα 25'49'' που αγωνίστηκε, μετρώντας 23 πόντους (με 9/12 δίπ., 5/6 βολ.) και 14 ριμπάουντ.

Κάπως έτσι λοιπόν, έγινε ο πρώτος (!) παίκτης στην ιστορία της Liga Endesa που φτάνει τις 500 νίκες στην καριέρα του, περίπου είκοσι χρόνια μετά την παρθενική του νίκη. Ήταν 10 Οκτωβρίου 1998 (μία εβδομάδα μετά το ντεμπούτο του), όταν χαμογέλασε στο παιχνίδι της Εστουδιάνητες με την Γκραν Κανάρια. Στη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας βρίσκεται ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο (496), που επίσης αναμένεται να φτάσει σε αυτό το εντυπωσιακό νούμερο μέχρι το τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου.

Δεν σταματάει όμως εκεί, αφού έχει πολλά ακόμη να καταφέρει. Για παράδειγμα, κυνηγάει τον Άλμπερτ Ερέρος για το καλύτερο ranking στην ιστορία, κάτι που πιθανότατα θα καταφέρει να πετύχει στα επόμενα παιχνίδια του ισπανικού πρωταθλήματος, αφού η διαφορά τους είναι πολύ μικρή (9.622 έναντι 9.699), την ώρα που χρειάζεται οκτώ ακόμη πόντους για να γίνει ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Ρεάλ Μαδρίτης και να αφήσει πίσω του τον Τσέτσου Μπιριούκοφ (5.034 πόντοι έναντι 5.311). Επόμενος αντίπαλος της "Βασίλισσας" είναι η Μπασκόνια, οπότε κρατήστε στο πίσω μέρος του μυαλού σας πως μπορεί να φτάσει σε μια ακόμη κορυφή σε μερικές ημέρες.

Όλα αυτά βέβαια δεν είναι κάτι παραπάνω από την απλή επιβεβαίωση πως αποτελεί έναν από τους κορυφαίους ψηλούς στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Βλέπετε, αντίστοιχα υψηλές θέσεις έχει στην EuroLeague, εκεί όπου είναι:

1) Τρίτος σε αξιολόγηση με 3.241 βαθμούς (πίσω από τους Δημήτρη Διαμαντίδη με 3.806 και Χουάν Κάρλος Ναβάρο με 3.768)

2) Πέμπτος σε πόντους με 2.599, με ορατό το ενδεχόμενο να κερδίσει τουλάχιστον μία ακόμη θέση αφού ο Μάρκους Μπράουν (τρίτος στη λίστα) έχει 2.739 πόντους.

3) Δεύτερος σε ριμπάουντ με 1.754, πίσω μόνο από τον Γιάννη Μπουρούση που έχει δέκα περισσότερα

4) Τρίτος σε κερδισμένα φάουλ με 1.117, πίσω από τους Βασίλη Σπανούλη και Χουάν Κάρλος Ναβάρο

5) Πρώτος σε εκτελεσμένα σουτ δύο πόντων με 1.699

6) Τρίτος σε εύστοχα δίποντα με 827, πίσω από τους Μάικ Μπατίστ (949) και Νίκολα Βούισιτς (850)

7) Δεύτερος σε συμμετοχές μαζί με τον Νίκο Ζήση (με 282), πίσω μόνο από τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο (318)

8) Πρώτος σε εκτελεσμένες ελεύθερες βολές με 1.131 (τρεις περισσότερες από τον Βασίλη Σπανούλη)

9) Δεύτερος σε εύστοχες ελεύθερες βολές με 837, πίσω μόνο από τον Βασίλη Σπανούλη που έχε 886.

AP Photo/Darko Vojinovic

TAGS EUROLEAGUE ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ