EUROLEAGUE

Ρεάλ εναντίον Σέλτικς τον Οκτώβριο

Ρεάλ εναντίον Σέλτικς τον Οκτώβριο

Το ΝΒΑ έρχεται στην Ευρώπη και στις 8 Οκτωβρίου η πρωταθλήτρια Ευρώπης Ρεάλ θα υποδεχτεί στην Μαδρίτη τους 17 φορές πρωταθλητές ΝΒΑ, Μπόστον Σέλτικς.

Άρωμα ΝΒΑ θα αποκτήσει η Ευρώπη, καθώς ΝΒΑ και Euroleague ανακοίνωσαν σήμερα ότι στα πλαίσια του NBA Global Games οι Μπόστον Σέλτικς θα βρεθούν στην Μαδρίτη προκειμένου να αντιμετωπίσουν την πρωταθλήτρια Ευρώπης και Ισπανίας, Ρεάλ. Οι δύο ομάδες δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις, καθώς οι Σέλτικς είναι 19 φορές πρωταθλητές ΝΒΑ, ενώ οι "μερένγκες" έχουν ανέβει 9 φορές στην κορυφή της Ευρώπης.

Για 40 λεπτά οι Έιβερι Μπράντλεϊ, Μάρκους Σμαρτ και Αϊζέια Τόμας θα κοντραριστούν με τους Ρούντι Φερνάντες, Σέρχιο Γιούλ, Φελίπε Ρέγιες και Σέρχιο Ροντρίγκες. Ο αγώνας αναμένεται να είναι μία επανάληψη του 1988 όταν οι αείμνηστοι Ντράζεν Πέτροβιτς και Φερνάντο Μαρτίν (ο πρώτος Ισπανός που αγωνίστηκε στο ΝΒΑ) αντιμετώπισαν τους θρύλους των Σέλτικς, Λάρι Μπερντ και Ντάνι Έιντζ.

Τα εισιτήρια για το... μεγάλο παιχνίδι θα τεθούν σε διάθεση στις 17 Ιουλίου μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του NBA και όπως είναι φυσικό αναμένεται να γίνουν ανάρπαστα μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Πριν το παιχνίδι στην Μαδρίτη οι Σέλτικς θα φιλοξενηθούν στο Μιλάνο όπου στις 6 Οκτωβρίου θα αντιμετωπίσουν την 26 φορές πρωταθλήτρια Ιταλίας, Αρμάνι.

Μετά την ανακοίνωση του αγώνα ο κομισάριος του ΝΒΑ Άνταμ Σίλβερ, τόνισε: " Η Ισπανία είναι μία μπασκετικά ακμάζουσα χώρα που φιλοξενεί μερικούς από τους καλύτερους παίκτες και πιο παθιασμένους οπαδούς του κόσμου. Είμαστε ενθουσιασμένοι που φέρνουμε τους Σέλτικς στη Μαδρίτη συνεχίζοντας έτσι τις προσπάθειες να δουν οι πιστοί φίλαθλοι μας από κοντά το ΝΒΑ".

Από την πλευρά του ο πρόεδρος των Σέλτικς, Ντάνι Έιντζ υποστήριξε: " Εξ ονόματος των Σέλτικς έχω να δηλώσω ότι είμαστε περήφανοι που επιστρέφουμε στη Μαδρίτη μέσω του NBA Global Games. Έχω ιδιαίτερα καλές αναμνήσεις από τον αγώνα που είχαμε δώσει εδώ το 1989 και είμαι σίγουρος ότι οι παίκτες μας θα απολαύσουν αυτή την μοναδική εμπειρία", με τον γκαρντ της ομάδας, Έιβερι Μπράντλεϊ να συμπληρώνει ότι " θα είναι μεγάλη τιμή να αντιπροσωπεύω τους Σέλτικς και το ΝΒΑ στην Μαδρίτη. Ξέρω ότι υπάρχουν παθιασμένοι φίλαθλοι του ΝΒΑ εκεί και περιμένουμε μία ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα την ημέρα του αγώνα".

Ο εκτελεστικός διευθυντής της Euroleague, Τζόρντι Μπερτομέου, δήλωσε: " Είναι τεράστια τιμή να προσφέρουμε αυτό τον αγώνα που αφορά την πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ρεάλ και μία από τις πιο αναγνωρισμένες ομάδες του ΝΒΑ. Οι δύο ομάδες κατέχουν το ρεκόρ με τους περισσότερους τίτλους στις διοργανώσεις που συμμετέχουν και μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι θα δώσουν στους φιλάθλους το καλύτερο δυνατό σόου".

Από την πλευρά της Ρεάλ ο επικεφαλής του μπασκετικού τμήματος, Χουάν Κάρλος Σάντσεθ τόνισε: " Είμαι ευτυχισμένοι που για ακόμα μία φορά θα έχουμε την ευκαιρία να παίξουμε απέναντι σε μία ομάδα ΝΒΑ. Αυτό το παιχνίδι που αφορά δύο θρυλικές ομάδες θα δώσει ένα απίστευτο θέμα στους Ισπανούς φίλους του μπάσκετ", ενώ ο Ρούντι Φερνάντες υποστήριξε: " Οι Μπόστον Σέλτικς είναι από τις πιο αναγνωρισμένες ομάδες του κόσμου και πρόκειται για ένα σύλλογο με τεράστια παράδοση. Θα είναι τιμητικό να παίξουμε εναντίον τους και είναι σίγουρο ότι θα γίνει ένα ωραίο παιχνίδι που θα απολαύσουν όλοι οι φίλαθλοι".

TAGS EUROLEAGUE ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ