EUROLEAGUE

Οριστικά εκτός με Παναθηναϊκό ο Ντόντσιτς

24/11/2017 Panathinaikos Vs Real Madrid for Turkish Airlines Euroleague season 2017-18 in OAKA Stadium in Athens - Greece

Photo by: Georgia Panagopoulou / Tourette Photography
24/11/2017 Panathinaikos Vs Real Madrid for Turkish Airlines Euroleague season 2017-18 in OAKA Stadium in Athens - Greece Photo by: Georgia Panagopoulou / Tourette Photography TOURETTE PHOTOGRAPHY

Δίχως τον Λούκα Ντόντσιτς θα πορευτεί για τις επόμενες δύο εβδομάδες η Ρεάλ Μαδρίτης. Οριστικά εκτός με Παναθηναϊκό (22:00) ο Σλοβένος.

Ήταν εξαιρετικά αμφίβολος, πλέον είναι δεδομένο πως δεν θα ενισχύσει τη Ρεάλ Μαδρίτης στο ματς με τον Παναθηναϊκό (22:00, Live Blog από το Sport24.gr). Ο λόγος για τον Λούκα Ντόντσιτς, ο οποίος σύμφωνα με τα ΜΜΕ από τη Σλοβενία θα χρειαστεί να μείνει στα πιτς για περίπου δύο εβδομάδες.

O 19χρονος γκαρντ/φόργουορντ υπέστη μυικό τραυματισμό στον έναν μηρό και το συγκεκριμένο πρόβλημα θα τον κρατήσει μακριά από τα παρκέ για τις επόμενες ημέρες. Η απουσία του κρίνεται εξαιρετικά σημαντική, καθώς πρόκειται για παίκτη που φέτος μετράει 17 πόντους, 5 ριμπάουντ και 4.5 ασίστ κατά μέσο όρο στη EuroLeague.

Το αποψινό ματς είναι εξαιρετικά σημαντικό για τη Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία έρχεται από δύο σερί αποτυχίες (σ.σ. με Ολυμπιακό & Φενέρμπαχτσε), ωστόσο ο Πάμπλο Λάσο θα πρέπει οριστικά να αλλάξει τα πλάνα του. Ο Ντόντσιτς είναι ο κορυφαίος του παίκτης κι αυτό φαίνεται από το γεγονός πως είναι πρώτος στην EuroLeague στο Index Rating (+555), δεύτερος σε πόντους (409), πέμπτος σε αμυντικά ριμπάουντ (97), όγδοος σε ασίστ (109) και ένατος σε κλεψίματα (28).

Η απουσία του ενδεχομένως να αλλάξει τα δεδομένα, με τον Τσάβι Πασκουάλ και τους συνεργάτες του να έχουν έναν "πονοκέφαλο" λιγότερο. Μάλιστα, το πιθανότερο σενάριο είναι ο πρωταθλητής Ευρώπης με τη Σλοβενία να χάσει και το ματς στο Μιλάνο (13/02), ενώ "τρέχει" για το παιχνίδι με τη Βαλένθια (20/02).

Στο παιχνίδι του πρώτου γύρου, όπου η Ρεάλ είχε χάσει στο ΟΑΚΑ με 80-82, ο Ντόντσιτς είχε 19 πόντους με 3/9 τρίποντα, 6 ριμπάουντ, 3 ασίστ αλλά και 8 λάθη σε 31:31 που έμεινε στο παρκέ.

TAGS EUROLEAGUE ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ