EUROLEAGUE

Οι τραυματισμοί "λύγισαν" την Ρεάλ

Οι τραυματισμοί "λύγισαν" την Ρεάλ
EUROLEAGUE

Τα... όργια του Ντόντσιτς δεν αρκούν πλέον στην Ρεάλ, η οποία ούσα χτυπημένη από τραυματισμούς μετράει πλέον 5 ήττες στα τελευταία 6 παιχνίδια της στην EuroLeague.

Ο Λούκα Ντόντσιτς συνεχίζει να παίζει σαν τον καλύτερο παίκτη στην Ευρώπη. Αυτό ωστόσο δεν είναι πια αρκετό για την Ρεάλ. Οι Μαδριλένοι αψηφούσαν την λογική για αρκετό καιρό, κερδίζοντας παρά τους τραυματισμούς τους. Τώρα ωστόσο ήρθε η ώρα της προσγείωσης.

Η εντός έδρας ήττα από τον Ερυθρό Αστέρα έκανε θόρυβο σε όλη την Ευρώπη . Πρόκειται πιθανότατα για τη μεγαλύτερη έκπληξη της σεζόν μέχρι στιγμής στην EuroLeague. Όποιος έχει παρακολουθήσει ωστόσο την Ρεάλ τον τελευταίο καιρό ξέρει ότι φαινόταν από μακριά πως κάποια στιγμή θα ερχόταν και μία πραγματικά “κακή” ήττα.

Πριν από τον αγώνα με τον Ερυθρό Αστέρα οι Μαδριλένοι μετρούσαν έτσι κι αλλιώς 4 ήττες στα τελευταία 5 παιχνίδια τους. Είχαν ηττηθεί διαδοχικά εντός έδρας από την Χίμκι και εκτός έδρας από Μακάμπι, Μπασκόνια και Παναθηναϊκό, κερδίζοντας ενδιάμεσα τη Μάλαγα. Η ομάδα μοιάζει εκτός ρυθμού και ο Ντόντσιτς μπορεί να κάνει (σχεδόν) τα πάντα, αλλά... σέντερ δεν μπορεί να παίξει.

Τραυματισμοί, γεράματα και ρολίστες

Οι τραυματισμοί "λύγισαν" την Ρεάλ
EUROLEAGUE


Αυτό που συμβαίνει με την Ρεάλ φέτος με τους τραυματισμούς είναι τόσο τραγικό που κοντεύει να καταντήσει... κωμικό. Οι τραυματισμοί των Όγκνιεν Κούζμιτς, Γκουστάβο Αγιόν και Άντονι Ράντολφ “ξεγύμνωσαν” την ομάδα κάτω από το καλάθι, την ίδια στιγμή που από το ξεκίνημα της σεζόν οι Μαδριλένοι παίζουν χωρίς τον ηγέτη τους, Σέρχιο Γιουλ. Αν δει κάποιος το ρόστερ της Ρεάλ χωρίς αυτούς τους 4 μπορεί να καταλάβει γιατί δέχονται τη μία σφαλιάρα από την άλλη.

Με εξαίρεση το παιδί-θαύμα Ντόντσιτς, το ενεργό ρόστερ της ομάδας συνθέτουν δύο χρήσιμοι περιφερειακοί ρολίστες (Κοζέρ, Ράντλ), ένας ψηλός που ψάχνεται (Ταβάρες), τρεις ρολίστες με ταβάνι(Ραντλ, Τόμκινς, Τέιλορ), τέσσερις βετεράνοι που τα καλά χρόνια τους είναι (πολύ) πίσω τους (Φερνάντεθ, Ματσιούλις, Ρέγιες, Κάρολ) και δύο ταλαντούχοι, αλλά άπειροι και άγουροι πιτσιρικάδες (Ράντοντσιτς, Γιούστα). Όσο βαριά και αν είναι η φανέλα της ομάδας, με αυτή την σύσταση στο ρόστερ δεν γίνεται να περιμένει ότι θα κερδίζει σε επίπεδο EuroLeague.

Η Ρεάλ είναι αναγκασμένη να περιμένει τα πάντα από τον Ντόντσιτς και τις εμπνεύσεις των Καμπάτσο και Κοζέρ, την ίδια στιγμή που οι ψηλοί που της έχουν απομείνει είτε δεν έχουν προσαρμοστεί (Ταβάρες), είτε δεν έχουν βρει ρυθμό (Τόμκινς), είτε απλώς δεν μπορούν πια να κάνουν την διαφορά λόγω ηλικίας (Ρέγιες, Ματσιούλις). Στην σύγχρονη – εξαιρετικά απαιτητική – EuroLeague ωστόσο, που κάθε ομάδα χτυπάει σαν “κόμπρα” στις αδυναμίες του αντιπάλου, τέτοιου είδους προβλήματα στοιχίζουν ακριβά.

Να μείνει ανταγωνιστική μέχρι να επιστρέψουν οι τραυματίες

Οι τραυματισμοί "λύγισαν" την Ρεάλ
EUROLEAGUE


Η Ρεάλ ουσαστικά έχει μόνο μία επιλογή τώρα: Να κάνει... υπομονή να επιστρέψει καταρχάς ο Ράντολφ και ακολούθως να ελπίζει ότι θα μπορέσει να πάρει αρκετές νίκες για να μείνει εντός 8αδας (αυτή τη στιγμή είναι 7η, αλλά ισόβαθμη τις Ζαλγκίρις και Μπάμπεργκ που ακολουθούν στην 8η και την 9η θέση αντίστοιχα) προκειμένου να κάνει την αντεπίθεσή της το 2018, όταν επιστρέψουν οι Αγιόν και Γιουλ.

Ο δρόμος της Ρεάλ δεν θα είναι εύκολος. Ίσως να πρέπει να γίνει τουλάχιστον μία προσθήκη ακόμα στην frontline προκειμένου να καλυφθούν τα κενά που έχουν δημιουργηθεί. Από τον τρόπο που θα αντιδράσουν ωστόσο οι Μαδριλένοι τώρα που βρίσκονται... κάτω, θα κριθεί εν πολλοίς και η πορεία τους στην EuroLeague. Αν αντέξουν και οι Γιουλ, Αγιόν είναι καλά όταν επιστρέψουν, τότε μπορούν να ελπίζουν. Σε διαφορετική περίπτωση η πρόκριση στο Final Four θα μείνει απλώς ένα όνειρο.

TAGS EUROLEAGUE ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ