EUROLEAGUE

Ο Τρέι Τόμκινς σε ρόλο... σωτήρα

Ο Τρέι Τόμκινς σε ρόλο... σωτήρα
EUROLEAGUE.NET

Στην 3η του σεζόν στην Ρεάλ ο Τρέι Τόμκινς έγινε βασικός και (σχεδόν) αναντικατάστατος από... ανάγκη. Και εδώ και μερικές εβδομάδες είναι σταθερά εκ των κορυφαίων της ομάδας του.

Η απόκτηση του Τρέι Τόμκινς από την Ρεάλ το καλοκαίρι του 2015 δεν είχε προκαλέσει ιδιαίτερο θόρυβο. Η παρουσία του τις δύο πρώτες σεζόν του στην ομάδα επίσης, σε βαθμό που πάντα ήταν υποψήφιος για... αποχώρηση. Στην τρίτη του σεζόν ωστόσο ο Αμερικανός φόργουορντ έγινε ξαφνικά πολύτιμος για τους Μαδριλένους. Έστω και... κατά λάθος.

Οι τραυματισμοί που έχουν “χτυπήσει” την γραμμή των ψηλών (και όχι μόνο) της “Βασίλισσας”, με τον Κούζμιτς να τίθεται εκτός για όλη την σεζόν, τον Αγιόν για 4 μήνες και τον Ράντολφ για 2 μήνες, έφεραν ξαφνικά τον Τόμκινς στο προσκήνιο. Πλέον η Ρεάλ δεν τον χρειαζόταν μόνο για κάποια σκόρπια 10λεπτα και 15λεπτα στην EuroLeague για να δίνει ανάσες και να παίζει τον ρόλο του 4ου ή 5ου ψηλού, ο οποίς θα μένει εκτός 12αδας στην ACB. Με τα ισχύοντα δεδομένα ο Πάμπλο Λάσο είχε ανάγκη από τον Τόμκινς να βγει μπροστά. Και αυτό ακριβώς έχει κάνει ο Αμερικανός.

Από τις 9 Νοεμβρίου κι έπειτα που ο άλλοτε ΝΒΑερ επέστρεψε στην Ρεάλ από τις ΗΠΑ όπου βρισκόταν για σχεδόν ένα μήνα για προσωπικούς λόγους, βλέπει διαρκώς τον χρόνο συμμετοχής του και τον ρόλο του να αυξάνονται. Και δείχνει να ανταποκρίνεται μία χαρά στις αυξημένες απαιτήσεις που υπάρχουν στο πρόσωπό του, έχοντας 9.9 πόντους και 2.9 ριμπάουντ μέσο όρο στην ACB και 9.8 πόντους και 6.2 ριμπάουντ στην EuroLeague.

Το... κερασάκι στην τούρτα για τον Τόμκινς ήταν η εμφάνισή του στην χθεσινή (21/12) νίκη της Ρεάλ στην έδρα της Μπάμπεργκ, όπου είχε 20 πόντους και 5 ριμπάουντ . Η αλήθεια βέβαια είναι ότι είχε φροντίσει και πριν από σχεδόν 10 μέρες να δείξει ότι θα βγει μπροστά για την Ρεάλ όποτε τον χρειάζεται, αφού ήταν αυτός που στον αγώνα με τη Μούρθια για το πρωτάθλημα έστειλε το ματς στην παράταση με τρίποντο, μόνο και μόνο για να δώσει τελικά τη νίκη στην ομάδα του στο έξτρα πεντάλεπτο με νέο τρίποντο ! Αυτό το παιχνίδι ήταν ουσιαστικά και αυτό που... γύρισε τον διακόπτη για τον Αμερικανό φόργουορντ.

Ο Τόμκινς δεν θα γίνει ποτέ ο σταρ της Ρεάλ. Όταν επιστρέψουν οι τραυματίες είναι δεδομένο ότι θα χάσει την θέση του στην βασική πεντάδα και θα δει τον χρόνο συμμετοχής του να μειώνεται. Την ίδια στιγμή όμως θα είναι πλέον πολύ πιο δύσκολο να τον... αγνοεί και να τον αφήνει στον πάγκο. Όχι όταν εδώ και ένα μήνα ο Τόμκινς παίζει τον ρόλο του... σωτήρα της Ρεάλ, παλεύοντας κάθε βράδυ για χάρη των Μαδριλένων. Και αυτό από μόνο του μπορεί να θεωρηθεί μία μικρή νίκη για τον Αμερικανό.

TAGS EUROLEAGUE ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ