EUROLEAGUE

Ο Σέρχιο απέναντι στην... αγάπη και τον μαθητή του

Ο Σέρχιο απέναντι στην... αγάπη και τον μαθητή του

Η επιστροφή του Σέρχιο Ροντρίγκεθ στο WiZink Center δεν αφορά μόνο στο συναπάντημα με τη Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά και στη μονομαχία με τον άλλοτε μαθητή του, Λούκα Ντόντσιτς.

Το παιχνίδι της Ρεάλ Μαδρίτης με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας είναι το -δίχως άλλο- πιο εμπορικό παιχνίδι της αγωνιστικής στην EuroLeague. Οι δύο από τις τρεις τελευταίες ομάδες που ανέβηκαν στην κορυφή ρίχνονται στη μάχη στο WiZink Center, σε έναν αγώνα που ενδεχομένως να παίξει ρόλο στην τελική κατάταξη. Η ουσία βέβαια για έναν από τους πρωταγωνιστές της αναμέτρησης δεν θα είναι μόνο αυτή, αλλά επίσης το γεγονός πως επιστρέψει στο γήπεδο που πέρασε τα περισσότερα χρόνια της καριέρας του.

Με τη φανέλα της "Βασίλισσας", ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ δεν πέρασε απλά μία εξαετία (2010-'16) της καριέρας του, πέρασε πολλά περισσότερα. Εκεί βρήκε την ασφάλεια, την ηρεμία και τη σιγουριά που αναζητούσε μετά από τέσσερα χρόνια στο ΝΒΑ, όπου δεν είχε και πολλά (καλά) να θυμάται. Όταν λοιπόν η ισπανική ομάδα απηύθυνε το κάλεσμα της επιστροφής, είπε το "ναι" με μεγάλη χαρά και ένα χαμόγελο, που τον συνόδευε μέχρι την τελευταία του στιγμή στη Μαδρίτη.

Τον τελευταίο χρόνο πολλά άλλαξαν για τον "Chacho", από το γεγονός πως γύρισε άρον άρον στην Ευρώπη αφού δεν κατάφερε να στεριώσει ούτε τώρα στο ΝΒΑ, μέχρι την αγωνιστική του φιλοσοφία. Όχι, δεν έγινε εγωιστής ή... μονοφαγάς, αλλά -τουλάχιστον στην πρεμιέρα- έδειξε πως άμα χρειαστεί θα σουτάρει λίγο παραπάνω . Για την ακρίβεια, όσο χρειαστεί για να βοηθήσει την ομάδα του να φτάσει στη νίκη.

Υπό τις οδηγίες του Δημήτρη Ιτούδη πλέον, θα κληθεί να αντιμετωπίσει τη Ρεάλ Μαδρίτης μετά από έντεκα (και κάτι) χρόνια. Για να ξαναβρούμε επίσημο αγώνα που αγωνίστηκε με τη Ρεάλ Μαδρίτης να είναι... απέναντι, θα πρέπει να πάμε πίσω στις 12 Μαρτίου 2006, όταν ακόμη φορούσε τη φανέλα της Εστουδιάντες. Στην εντός έδρας ήττα των "φοιτητών", σε μία από τις τελευταίες του παραστάσεις πριν κάνει την πρώτη απόπειρα για το ΝΒΑ, είχε 13 πόντους (με 2/6 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 3/4 βολές), 1 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 2 κλεψίματα και 2 λάθη σε 21'21'' συμμετοχής.

Παρεμπιπτόντως, μόλις τέσσερις φορές έχει βρεθεί απέναντι στη "Βασίλισσα". Λογικό αν σκεφτεί κάποιος πως εδώ και μία δεκαετία βρισκόταν είτε στο δικό της γήπεδο, είτε σε αυτά του ΝΒΑ. Όπως και να έχει πάντως, το 1/4 που μετράει σε βάρος της δεν είναι ιδιαίτερα κολακευτικό. Έστω κι αν οι εμφανίσεις του μόνο αδιάφορες δεν ήταν. Βέβαια, απόψε (19/10) θα έχει πολύ περισσότερες πιθανότητες να πανηγυρίσει τη νίκη σε σχέση με εκείνες που είχε όσο ακόμη φορούσε τη φανέλα της Εστουδιάντες.

Ο Πάμπλο Λάσο θα δει απέναντι ένα από τα αγαπημένα του παιδιά, για το οποίο δήλωσε πως " εύχομαι να κάνει το καλύτερο παιχνίδι της ζωής του, αλλά στο τέλος να έχει κερδίσει η Ρεάλ Μαδρίτης. Για μένα είναι σημαντικό να σταματήσουμε τον "Chacho", αν θέλουμε να φτάσουμε στη νίκη. Είναι σημαντικό, αλλά όχι... ψύχωση. Αυτό το δεύτερο, η ψύχωση, είναι το πως γενικά θα σταματήσουμε την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και θα πάρουμε τη νίκη". Για όσους, δε, το έχουν ξεχάσει μερικά από τα καλύτερα παιχνίδια της καριέρας του, ο 31χρονος πλεϊμέικερ τα έχει κάνει με τη φανέλα της αποψινής αντιπάλου του.

Ως δικό της μέλος άλλωστε είχε αναδειχθεί MVP της EuroLeague το 2014, σε μια χρονιά που πάντως ολοκληρώθηκε άδοξα για εκείνον και τους συμπαίκτες του, λόγω της ήττας στον τελικό από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ (96-86).

Ο Σέρχιο απέναντι στην... αγάπη και τον μαθητή του
VICTOR SALGADO

ΤΟ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΤΑ

Πέραν της πρώην ομάδας του, στο WiZink Center θα συναντήσει ένα άτομο, που το άφησε... παιδάκι και θα τον αντιμετωπίσει ως σταρ της EuroLeague. Στον ένα χρόνο που απουσίασε από τα μέρη μας ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ, ο Λούκα Ντόντσιτς βρήκε την ευκαιρία να εξελιχθεί και να διαφημίσει το ταλέντο του σε μεγάλο βαθμό. Όταν το καλοκαίρι του 2016 ο Πάμπλο Λάσο απαρνήθηκε κάποια μεγάλη μεταγραφή στο "1", περιοριζόμενος με την επιστροφή του Ντοντέι Ντρέιπερ, πολλοί θεώρησαν ότι ρισκάρει χωρίς λόγο -από την στιγμή που το πορτοφόλι της "Βασίλισσας" είναι πάντοτε γεμάτο.

Εκείνος δεν το είδε έτσι, έριξε στα "βαθιά" τον νεαρό "άσο" και δικαιώθηκε. Απόλυτα! Ο 18χρονος όχι μόνο δεν... πνίγηκε από το άγχος και το βάρος της ευθύνης, αλλά σταδιακά έδειξε πιο έτοιμος απ ότι ενδεχομένως περίμενε ο ίδιος ο προπονητής του. Κι όλοι στο WiZink Center ξέχασαν μονομιάς την απουσία του Σέρχιο Ροντρίγκεθ. Όπως έχουν αφήσει στο πίσω μέρος του μυαλού τους τον σοβαρό τραυματισμό του Σέρχιο Γιουλ. "Όσο έχω εσένα, δεν φοβάμαι κανέναν", θα μπορούσαν να τραγουδούν οι φίλοι της Ρεάλ Μαδρίτης για τον Λούκα Ντόντσιτς, που μοιάζει να είναι βγαλμένος από άλλο ανέκδοτο.

Το συναπάντημα με τον Σέρχιο Ροντρίγκεθ λοιπόν δεν θα έχει ενδιαφέρον μόνο από αγωνιστικής άποψης, αλλά και για όσα συνοδεύουν τους δύο άνδρες. Ο "Chacho" θα κληθεί να μαρκάρει τον... πιτσιρικά στον οποίο έλεγε τα μυστικά της θέσης και τον τρόπο δράσης στο παρκέ. Κι όπως φάνηκε στην πορεία, έκανε εξαιρετική δουλειά. Τόσο που ο μαθητής ξεπέρασε -κατά πολύ- τον δάσκαλο. Μικρό το κακό, θα πείτε. Κι έτσι είναι, γιατί κατά βάθος ο "μούσιας" της ΤΣΣΚΑ Μόσχας ξέρει πως έκανε αυτό που έπρεπε και δικαιώθηκε για όσα έλεγε στον "μικρό" για ένα χρόνο και κάτι.

Μπορεί, δε, στο τέλος της σεζόν να του πει δυο - τρία πράγματα παραπάνω για το ΝΒΑ και το πως είναι τα πράγματα εκεί. Τι δάσκαλος θα ήταν άλλωστε;

TAGS EUROLEAGUE ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ