EUROLEAGUE

"Ο Ματσιούλις του τελικού!"

"Ο Ματσιούλις του τελικού!"

Ο Γιόνας Ματσιούλις ήταν εκ των βασικών λόγων που η Ρεάλ Μαδρίτης κατέκτησε τον τίτλο στο "δικό" της Final Four. Σήμερα (25/6) η Euroleague ασχολείται με όσα έκανε ο Λιθουανός στον τελικό με τον Ολυμπιακό.

Η Ρεάλ Μαδρίτης επέστρεψε στην κορυφή της Ευρώπης έπειτα από 20 χρόνια και το οφείλει σε μεγάλο βαθμό στον Γιόνας Ματσιούλις. Για την ακρίβεια, στην εμφάνιση του Λιθουανού φόργουορντ στον τελικό του Final Four, κόντρα στον Ολυμπιακό.

Έπειτα, λοιπόν, από 9 χρόνια στη διοργάνωση με τέσσερις διαφορετικές ομάδες, ο Ματσιούλις αναδείχθηκε φέτος πρωταθλητής Ευρώπης για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Το αφιέρωμα της Euroleague στον Γιόνας Ματσιούλις

"Η έφεσή του πίσω από τα 6.75, το πνεύμα νικητή και η εμπειρία του ήταν οι λόγοι που η Ρεάλ απέκτησε πέρσι τον Γιόνας Ματσιούλις. Στο τέλος της χρονιάς, και οι δυο ήταν πρωταθλητές! Ο Ματσιούλις έβαλε στην άκρη τα ατομικά στατιστικά, αποτελώντας μέλος μιας σπουδαίας ομάδας ενώ στον τελικό του Final Four επιβεβαίωσε ότι μπορεί να βοηθήσει επιθετικά, όποτε του ζητηθεί. Ο Ματσιούλις ήταν αυτός που ισοφάρισε από τη γραμμή των βολών και έδωσε το προβάδισμα στη Ρεάλ με δικό του τρίποντο, βοηθώντας τους "blancos" να ανατρέψουν το εις βάρος τους -6 σε +7. Στην πραγματικότητα, η Ρεάλ Μαδρίτης ξεπέρασε στο επιμέρους σκορ τον Ολυμπιακό κατά 20 πόντους, στα 15'40" που ο Ματσιούλις βρέθηκε στο παρκέ! Πριν από το Final Four, ο Λιθουανός είχε συμμετάσχει σε 161 αγώνες τα τελευταία 9 χρόνια με τέσσερις διαφορετικές ομάδες, αποτελώντας έναν από τους πιο έμπειρους παίκτες της διοργάνωσης. Έπειτα, λοιπόν, από αυτή την αναμονή, αναδείχτηκε πρωταθλητής Ευρώπης"

TAGS EUROLEAGUE ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ