EUROLEAGUE

Ο Ματσιούλις "κόπηκε" από τον Λάσο, αλλά δεν ανησυχεί...

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐÁÏ - ÑÅÁË ÌÁÄÑÉÔÇÓ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - REAL MADRID (ÂÁÃÃÅËÇÓ ÓÔÏËÇÓ / Eurokinissi Sports)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐÁÏ - ÑÅÁË ÌÁÄÑÉÔÇÓ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - REAL MADRID (ÂÁÃÃÅËÇÓ ÓÔÏËÇÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI

Ο Πάμπλο Λάσο άφησε εκτός της λίστας για την Ισπανία τον Γιόνας Ματσιούλις, με τον πολύπειρο φόργουορντ να δηλώνει πως δεν αγχώνεται από το γεγονός. Εξήγησε μάλιστα τον λόγο.

Ο Γιόνας Ματσιούλις είδε το όνομά του να απουσιάζει από τις επιλογές του Πάμπλο Λάσο για το Super Copa και την πρεμιέρα της Liga Endesa, ένα γεγονός που πάντως δεν τον απασχολεί. Ο 32χρονος φόργουορντ απέχει από τις πρώτες υποχρεώσεις της ισπανικής ομάδας, αφού "κόπηκε" από τον προπονητή της Ρεάλ Μαδρίτης για τις εντός των ισπανικών συνόρων υποχρεώσεις (λόγω του περιορισμού στον αριθμό των ξένων παικτών), με αποτέλεσμα η πρώτη του εμφάνιση με τη φανέλα της ομάδας να μετατίθεται για τις 12 Οκτωβρίου -και την πρεμιέρα της EuroLeague.

Όπως εξήγησε μάλιστα στο Delfi , δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Κι ο λόγος είναι πολύ απλός: " Όταν υπάρχουν τόσο πολλοί παίκτες στην ομάδα, τότε είναι λογικό να γίνονται κάποιες αλλαγές στο ρόστερ. Δεν είμαι δηλωμένος στην ομάδα για τις εντός των συνόρων υποχρεώσεις, γι αυτό δεν έπαιξα στο Super Copa, οπότε θα πρέπει να περιμένω λίγο. Ξεκινάμε από το "μηδέν" φέτος. Ξεκίνησα τη χρονιά όντας εκτός της λίστας, αλλά αυτό δεν σημαίνει κάτι".

Κατόπιν τούτου, είχε να προσθέσει πως " το γεγονός ότι δεν ξεκινάω στην πεντάδα δεν λέει κάτι, για την ακρίβεια στην εποχή μας δεν έχει κάποια σημασία αυτό το στοιχείο. Από εκεί και πέρα, είμαστε μια ομάδα που έχει δεκαπέντε (15) παίκτες στο ρόστερ, οπότε είναι λογικό κάποιοι να μένουν εκτός δωδεκάδας ή να ξεκουράζονται μέσα στη σεζόν. Για παράδειγμα, είναι δεδομένο πως ο Γκουστάβο Αγιόν θα απουσιάσει από κάποιους αγώνες μέσα στη σεζόν. Ο προπονητής σίγουρα θα ξεκουράζει παίκτες, ανάλογα με την καταπόνηση και το πρόγραμμα. Έτσι, αποφάσισε να μείνω εγώ έξω στην αρχή", πριν καταλήξει αναφερόμενος στην τελευταία του παρουσία με τη φανέλα της Λιθουανίας, το φετινό καλοκαίρι:

" Αν το σκεφτείς λογικά, θα μπορέσω να ξεκουραστώ λίγο σωματικά και πνευματικά από εδώ και πέρα, να μείνω μακριά από την ένταση και τη ρουτίνα. Θα προπονούμαι καλύτερα ίσως εκείνη την στιγμή της σεζόν, από την άποψη πως δεν θα έχω πίεση για κάτι".

TAGS EUROLEAGUE ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ