EUROLEAGUE

Ο Λάσο άφησε... πίσω του τον Πασκουάλ

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÑÅÁË ÌÁÄÑÉÔÇÓ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / REAL MADRID - PANATHINAIKOS (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÑÅÁË ÌÁÄÑÉÔÇÓ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / REAL MADRID - PANATHINAIKOS (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η νίκη επί της Φουενλαμπράδα έφερε τον Πάμπλο Λάσο μια θέση ψηλότερα από τον Τσάβι Πασκουάλ στην all time list της Liga Endesa.

Στην πρόβα τζενεράλε πριν από την έναρξη των playoffs, η Ρεάλ Μαδρίτης νίκησε άνετα τη Φουενλαμπράδα . Με δεδομένη την κρισιμότητα των δύο αγώνων που ακολουθούν στο ΟΑΚΑ, θα έλεγε κάποιος ότι το παιχνίδι για τη Liga Endesa ήταν μικρής (ελάχιστης) σημασίας για τη "Βασίλισσα". Ενδεχομένως όμως αυτό δεν ισχύει για τον Πάμπλο Λάσο. Για... στατιστικούς λόγους.

Ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης ξεπέρασε -με αυτή τη νίκη- τον Τσάβι Πασκουάλ στην all time list της Liga Endesa, αναφορικά με τις περισσότερες νίκες. Η Νο286 που πήρε στο "Polideportivo Fernando Martin" τον κατέταξε αφενός πάνω από τον νυν προπονητή του Παναθηναϊκού Superfoods κι αφετέρου στην ενδέκατη θέση στην ιστορία του ισπανικού πρωταθλήματος. Με χαμηλότερο ποσοστό επιτυχίας βέβαια, αφού έχει κερδίσει το 68.8% των αγώνων του, εν αντιθέσει με τον οσονούπω αντίπαλό του στα playoffs της EuroLeague, ο οποίος άφησε τη Liga Endesa με 77.2% -δεύτερο καλύτερο, πίσω από τον Λόλο Σάινθ του 79.8%.

Για την ιστορία, αν όλα κυλήσουν ομαλά στη φετινή σεζόν για τη Ρεάλ Μαδρίτης, ο Πάμπλο Λάσο μπορεί να φτάσει μέχρι την επτάδα της κατάταξης. Πρώτος και αρκετά μακριά από όλους τους υπόλοιπους είναι ο Αΐτο Γκαρθία Ρενέσες των 738 νικών, ενώ δεύτερος είναι ο νυν τεχνικός της Μπασκόνια, Πέδρο Μαρτίνεθ, των 426 νικών στο ισπανικό πρωτάθλημα.

Ο Λάσο άφησε... πίσω του τον Πασκουάλ
TAGS EUROLEAGUE ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ