EUROLEAGUE

Ο Κάρολ και τα 21.960 τρίποντα

Ο Κάρολ και τα 21.960 τρίποντα

Ο Τζέισι Κάρολ δεν είναι ένας ακόμη σουτέρ. Είναι ο παίκτης που μέσα σε ένα καλοκαίρι πέτυχε πάνω από 20.000 σουτ τριών πόντων. Διαβάστε το που και το πότε.

Ο Τζέισι Κάρολ είναι καλός σουτέρ τριών πόντων. Πολύ καλός για την ακρίβεια, αν κρίνουμε από τα ποσοστά του (και) τη φετινή αγωνιστική περίοδο. Το 42.3% που έχει μέχρι στιγμής είναι ενδεικτικό της ικανότητάς του να σκοράρει από την περιφέρεια. Το ερώτημα όμως είναι, πότε κατάλαβε ότι έχει αυτό το χάρισμα.

Ο ίδιος -μιλώντας στην Euroleague TV- αποκάλυψε πως όλα ξεκίνησαν όταν πήγαινε στο Γυμνάσιο. Τότε " έπαιζα με τους φίλους μου, πήρα τη μπάλα και για κάποιον λόγο είχα 14/16 σουτ τριών πόντων. Απέκτησα αυτοπεποίηθηση έτσι. Από τότε πιστεύω διαρκώς πως μπορώ να πάω στο επόμενο επίπεδο".

Αυτό ήταν. Από εκεί και μετά όλα πήραν τον δρόμο τους. Για να φτάσει όμως στο σημείο να σουτάρει με τόσο μεγάλη συνέπεια πίσω από τη γραμμή των 6μ75 χρειάστηκε να προπονηθεί. Πολύ. Υπήρξε μάλιστα ένα καλοκαίρι που δεν έκανε τίποτα άλλο, πέραν του να προπονείται στα σουτ τριών πόντων. Πως να ειπωθεί διαφορετικά το γεγονός ότι έκανε 23.000 σουτ;

" Είμαι από τα άτομα που βάζουν στόχους. Αγαπώ το μπάσκετ, αλλά δεν θέλω να πηγαίνω στο γήπεδο και να χάνω τον χρόνο μου. Πηγαίνω κάθε Κυριακή στο γήπεδο και βάζω έναν στόχο και καταγράφω τι κάνω. Τότε λοιπόν πήγαινα κάθε μέρα και έκανα σουτ. Συνολικά έκανα 23.000 σουτ και έβαλα 21.960. Τα έχω καταγράψει όλα στο λάπτοπ μου. Πιστεύω ότι είναι μια καλή ιστορία για να δίνει κίνητρο στα νέα παιδιά", ανέφερε χαρακτηριστικά για τους λόγους που πλέον βγάζει το ψωμί του ως σουτέρ, πριν αναφερθεί στο καθημερινό... τελετουργικό του:

" Όταν είσαι νέος και θέλεις να παίξεις μπάσκετ, πρέπει να βάζεις στόχους και να αφοσιώνεσαι σε αυτούς. Πάντα σιγουρεύομαι ότι θα κάνω τουλάχιστον μία ώρα προπόνηση ημερησίως. Μετά έχω χρόνο να ασχοληθώ με την οικογένειά μου. Όλοι ξέρουν ότι αφιερώνω μέρος της ημέρας μου στο μπάσκετ".

Μέσα σε όλα κλήθηκε να μιλήσει για τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν έναν σουτέρ ως... σεσημασμένο. Ποια είναι αυτά; " Η μηχανική. Να μιμηθείς έναν καλό σουτέρ, το στυλ του. Η αφοσίωση στη δουλειά. Πρέπει να κάνεις πολλά σουτ για να το βρεις. Και φυσικά η αυτοπεποίθηση. Είναι το στοιχείο που κάνε τη διαφορά στους σουτέρ. Πρέπει να το έχεις σε υπερθετικό βαθμό. Μπορεί να χάσεις το πρώτο σουτ, αλλά πρέπει να ξέρεις ότι θα βάλεις το επόμενο", είπε, ενώ μιλώντας για την ψυχολογία που αποκτά κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης σχολίασε:

" Όταν μπεις στο παιχνίδι και βάλεις το πρώτο, αποβάλλεται η πίεση από το επόμενο. Όταν ευστοχήσεις και στα επόμενα, τότε όλα γίνονται πιο εύκολα".

Πριν ολοκληρωθεί η συνέντευξη, αναφέρθηκε και στην ικανότητά του να αναγνωρίζει πότε είναι η ώρα του να σουτάρει. Πότε τον χρειάζεται η ομάδα. Γιατί " πάντα ήξερα τι plays βάζει ο προπονητής για μένα. Ξέρω ποια σουτ θα πάρω και πότε. Είτε βγαίνοντας από σκριν, είτε μετά από ντρίμπλα, είτε μέσα από το transition. Μέσα από την προπόνηση ξέρω ποια σουτ θα βρω".

TAGS EUROLEAGUE ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ