EUROLEAGUE

Ο Καμπάτσο που καλύπτει τον Ντόντσιτς κι ο Αγιόν

Ο Καμπάτσο που καλύπτει τον Ντόντσιτς κι ο Αγιόν
EUROLEAGUE

Η Ρεάλ Μαδρίτης πέρασε από το Μιλάνο και μετά το 88-77 επί της Αρμάνι είναι μόνη στην 4η θέση της EuroLeague. Ο Καμπάτσο κάλυψε εκ νέου τον Ντόντσιτς, ενώ ο Αγιόν έδειξε πόσο σημαντική είναι η επιστροφή του. (VIDEO)

Πριν από το τζάμπολ, η Ρεάλ Μαδρίτης ήταν το φαβορί στο παιχνίδι κόντρα στην Αρμάνι Μιλάνο. Ο coach Λάσο δεν υπολόγιζε στον Λούκα Ντόντσιτς, ωστόσο το βαθμολογικό κίνητρο μέτρησε και οι Μαδριλένοι έφτασαν στο θετικό αποτέλεσμα με 88-77 . Παράλληλα, έφτασαν τις 16 νίκες και βρίσκονται στην 4η θέση της EuroLeague. Θέση, που αν την κρατήσουν, θα τους δώσει το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs.

Εκείνος που έκανε τη διαφορά ήταν ο Φακούντο Καμπάτσο. Ο Αργεντινός γκαρντ (1.79 μέτρα 27 ετών), έμεινε στο παρκέ για 32:33 και μέτρησε 14 πόντους με 3/5 τρίποντα, 6 ριμπάουντ, 11 ασίστ και συνολικά 27 βαθμούς στο ειδικό σύστημα αξιολόγησης. Αυτή ήταν η δεύτερη καλύτερη φετινή του εμφάνιση. Πριν από μία εβδομάδα, στο 92-75 επί του Παναθηναϊκού, ο Καμπάτσο είχε συγκεντρώσει 28 βαθμούς. Σε αυτά τα δύο ματς, έμεινε στο παρκέ περισσότερο από κάθε άλλη φορά στη φετινή EuroLeague. Με τον Παναθηναϊκό αγωνίστηκε για 31:10.

Ο λόγος απλός. Με τον Λούκα Ντόντσιτς να βρίσκεται στα πιτς, ο Πάμπλο Λάσο δεν είχε άλλη επιλογή. Άφησε το κουμάντο της ομάδας του στον Καμπάτσο και δικαιώθηκε. Βέβαια, υπήρχαν σημαντικές βοήθειες. Μην ξεχνάτε τους 26 πόντους που σημείωσε ο Κοζέρ στο ματς με τους "πράσινους". Το συμπέρασμα, όμως, είναι πως ο Αργεντινός δεν άφησε το κενό του Σλοβένου να φανεί.

Βέβαια, ο 27χρονος γκαρντ κάνει συνολικά πολύ καλή χρονιά. Στα τέσσερα πιο πρόσφατα είναι διψήφιος, με τη Μπαρτσελόνα είχε 11 πόντους και 9 ασίστ στο ενεργητικό του, ενώ συνολικά μετράει 8.2 πόντους και 4.3 τελικές πάσες κατά μέσο όρο, με 39% στα τρίποντα. Η Ρεάλ περίμενε αρκετά από αυτόν, με δεδομένη την απουσία του Σέρβιο Γιουλ, κι εκείνος ανταποκρίνεται στον ρόλο του.

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ Η ΡΕΑΛ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΚΕ

Αν δεν σας αρκούν τα παραπάνω, ας ρίξουμε μία ματιά στη συμπεριφορά της Ρεάλ Μαδρίτης με τον Φακούντο Καμπάτσο στο παρκέ. Οι αριθμοί δείχνουν πως η ομάδα του είναι στο +133 όταν εκείνος είναι στην πεντάδα και στο +37 όταν δεν αγωνίζεται. Αριθμός τεράστιος, αν αναλογιστεί κανείς πως ο αντίστοιχος για τον Λούκα Ντόντσιτς είναι +88. Κοινώς, ο Καμπάτσο έχει εξελιχθεί στον άνθρωπο του Πάμπλο Λάσο!

Ο ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ ΑΓΙΟΝ

Στο Μιλάνο φάνηκε ακόμα το πόσο σημαντική προσθήκη είναι για τη Ρεάλ Μαδρίτης ο Γκουστάβο Αγιόν. Ο Μεξικανός ταλαιπωρήθηκε από έναν σοβαρό τραυματισμό. Αυτή ήταν μόλις η 9η συμμετοχή του στη EuroLeague. Και φόρτωσε το αντίπαλο καλάθι με 15 πόντους, έχοντας ταυτόχρονα 5 ριμπάουντ. Συγκέντρωσε 21 βαθμούς στο ειδικό σύστημα αξιολόγησης κι έδειξε πως συμπληρώνει ιδανικά τον "γίγαντα" Ταβάρες. Ο Αγιόν μετράει 10.8 πόντους, 6.9 “σκουπίδια” και 3.2 τελικές πάσες ανά παιχνίδι κι είναι εξαιρετικά δύσκολο για τους αντίπαλος ψηλούς να τον περιορίσουν.

Photo Credits: EuroLeague

TAGS EUROLEAGUE ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ