EUROLEAGUE

Ο Γιουλ άλλαξε τα δεδομένα

Ο Γιουλ άλλαξε τα δεδομένα

Ο Σέρχιο Γιουλ επέστρεψε την κατάλληλη στιγμή για τη Ρεάλ Μαδρίτης, με την οποία κατέκτησε την EuroLeague για δεύτερη φορά στην καριέρα του. Η EuroLeague TV στάθηκε στην επάνοδο και τα κατορθώματά του (VIDEO).

Μπορεί ένας παίκτης τεσσάρων αγώνων να αποδειχθεί καθοριστικός στον δρόμο της ομάδας του προς την κορυφή της Ευρώπης; Αν ο παίκτης λέγεται Σέρχιο Γιουλ, τότε όλα γίνονται. Για 8.5 μήνες το μοναδικό θέμα συζήτησης στο WiZink Center (πέραν της πορείας του Λούκα Ντόντσιτς) ήταν η ημερομηνία επιστροφής του 31χρονου γκαρντ.

Από ένα σημείο και μετά, η ερώτηση "πότε θα παίξει" ήταν αυτή που άκουγε κανείς πιο συχνά να γίνεται στον Πάμπλο Λάσο. Ο προπονητής της "Βασίλισσας" επέμενε πως όλα ήταν συνάρτηση του βαθμού ετοιμότητάς του. Γι αυτό κιόλας δεν βιάστηκε να τον επαναφέρει στη δωδεκάδα. Όλα έγιναν βάσει πλάνου και με μοναδικό σκοπό να μπορέσει να βοηθήσει ουσιαστικά την ομάδα του, κι όχι να προβληματίσει και να προβληματιστεί από την επανένταξή του στο rotation.

Η παρουσία του στα playoffs και το Final Four επιβεβαίωσαν τόσο την υπομονή του Πάμπλο Λάσο, όσο και την άποψη πως η Ρεάλ Μαδρίτης είναι ένα σύνολο που δεν εκβιάζει καταστάσεις. Η ουσία αυτών των δύο βρίσκεται στο γεγονός πως σε τέσσερις αγώνες μέτρησε 10 πόντους με 4/12 δίποντα, 9/24 τρίποντα, 5/10 βολές, 18 ασίστ, 4 λάθη (!) και 2 κλεψίματα σε 17'59'' συμμετοχής κατά μέσο όρο. Σύμφωνα με το Overbasket πρόλαβε μάλιστα σε αυτά τα 71'58'' που πάτησε το παρκέ της EuroLeague να έχει +39 πόντους στο +/- για την ισπανική ομάδα.

Πάνω από τον Ρούντι Φερνάντεθ (+38) και τον Τρέι Τόμπκινς (+37)!

Η EuroLeague TV στάθηκε στην επιρροή που είχε στην εξέλιξη της Ρεάλ Μαδρίτης και την επιστροφή της στην κορυφή της Ευρώπης, παρουσιάζοντας ένα video με τα κατορθώματά του. Από το ξέσπασμα στον πρώτο του αγώνα για φέτος, στον ρόλο του... χαμάλη στον τελικό -εκεί όπου μπήκε και θυσιάστηκε για το κοινό καλό, κάνοντας στοχευμένα φάουλ.

TAGS EUROLEAGUE ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ