EUROLEAGUE

Ντόντσιτς: "Ο Σπανούλης κάνει τα πάντα στο γήπεδο"

Ντόντσιτς: "Ο Σπανούλης κάνει τα πάντα στο γήπεδο"

Ο Λούκα Ντόντσιτς μίλησε στην ιστοσελίδα της EuroLeague με αφορμή την ανάδειξή του σε "Rising Star" της διοργάνωσης, εξηγώντας τι συμβαίνει στη Ρεάλ Μαδρίτης. Αποθέωσε τον Βασίλη Σπανούλη, ο 17χρονος πλεϊμέικερ της "Βασίλισσας".

Λίγες ημέρες μετά την ανάδειξή του σε "Rising Star" της EuroLeague, ο Λούκα Ντόντσιτς μίλησε στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης για την πρώτη του παρουσία σε Final Four και τον δύσκολο δρόμο που τράβηξε η ομάδα του, ούσα υποχρεωμένη να κερδίσει στην Κωνσταντινούπολη την Νταρουσάφακα για να τα καταφέρει.

Ο 17χρονος πλεϊμέικερ της "Βασίλισσας" αναφέρθηκε στην ευκαιρία που θα έχει απέναντι στους καλύτερους της Ευρώπης στο Sinan Erdem, στάθηκε στους Σέρχιο Γιουλ και Πάμπλο Λάσο, ενώ αποθέωσε τον Βασίλη Σπανούλη, τονίζοντας πως ο αρχηγός του Ολυμπιακού " μπορεί να κάνει τα πάντα στο γήπεδο".

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την πρώτη του συμμετοχή σε Final Four: "Αναμφισβήτητα είναι μεγάλη τιμή, είναι το πρώτο Final Four της καριέρας μου, αλλά ελπίζω όχι και το τελευταίο. Είναι μεγάλη τιμή να είμαι στην Κωνσταντινούπολη και να βοηθάω τη Ρεάλ Μαδρίτης να γίνει η καλύτερη ομάδα της Ευρώπης. Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι γι αυτή την ευκαιρία, που θα είμαστε εκεί".

Για τη διεκδίκηση του δέκατου ευρωπαϊκού τροπαίου στην ιστορία της Ρεάλ Μαδρίτης: "Είμαι ενθουσιασμένος γι αυτό, φτάσαμε στο Final Four κυνηγώντας αυτό το πράγμα. Είναι κάτι που λίγοι έχουν καταφέρει έως τώρα στην καριέρα τους, και είμαι πολύ ενθουσιασμένος που θα έχω την ευκαιρία να διεκδικήσω το τρόπαιο. Είναι ένα γιγαντιαίο βήμα για εμένα, αλλά δεν έχω καταφέρει κάτι ακόμα. Μόλις ξεκίνησα να παίζω σε επαγγελματικό επίπεδο και ελπίζω να συνεχίσω να δουλεύω έτσι σκληρά".

Για τη συμμετοχή του σε Final Four του Adidas Next Gen: "Ήταν μια πολύ ωραία εμπειρία, είχαμε πολύ καλή ομάδα με τον Πάκο Ρεδόνδο ως προπονητή, φτάσαμε ως το Final Four κι ήταν υπέροχο που κατακτήσαμε το τρόπαιο. Τώρα ελπίζω να κατακτήσω επίσης το τρόπαιο των μεγάλων. Ήμασταν όλοι από την εφηβική ομάδα το 2015 στις εξέδρες, είχαμε πολύ άγχος, αλλά στο τρίτο δεκάλεπτο άνοιξε το παιχνίδι και έτσι απολαύσαμε το παιχνίδι".

Για τις μάχες των playoffs με την Νταρουσάφακα: "Περισσότερο από κάθε τι άλλο, ήταν θέμα πνευματικό και φυσικής αντοχής. Προετοιμαστήκαμε πολύ καλά για τα δύο παιχνίδια στην Κωνσταντινούπολη, παίξαμε καλά, ειδικά στην άμυνα, που είναι το πιο σημαντικό απ όλα. Αυτό μας έδωσε τις δύο νίκες".

Για την παρουσία πολύ έμπειρων παικτών στο ρόστερ της Ρεάλ Μαδρίτης: "Είναι πολύ σημαντικό για μένα που βρίσκονται παίκτες όπως ο Φελίπε Ρέγιες, ο Αντρές Νοτσιόνι και ο Ρούντι Φερνάντεθ στην ομάδα, γιατί με βοηθούν ειδικά στο "κλείσιμο" των αγώνων, έχουν την εμπειρία και ξέρουν τι είναι το πιο σημαντικό σε τέτοιες καταστάσεις. Δεν αγχώνονται, δεν χάνουν τον έλεγχο στα κρίσιμα σημεία, και υπό αυτή την έννοια είναι μεγάλη τιμή για μένα που με βοηθούν να γίνομαι καλύτερος. Το να τους ακούω είναι το πιο σημαντικό πράγμα, πάντα δίνουν πολύ καλές συμβουλές, πράγματα που ούτε μπορούσα να σκεφτώ".

Για τον Σέρχιο Γιουλ: "Είναι φανταστικό το να παίζω στο πλευρό του. Είναι ελάχιστοι οι παίκτες που έχουμε αυτό το πλεονέκτημα και το προνόμιο. Είναι φανταστικός, αυτή είναι η λέξη με την οποία μπορώ να τον περιγράψω καλύτερα. Είναι ένα είδος παίκτη που βοηθάει τους πάντες, κάνει τρομερά πράγματα φέτος και πιστεύω πως θα συνεχίσει για αρκετά ακόμη χρόνια. Παίζει σε ένα απίθανο επίπεδο. Πάντα λέει πως τα μακρινά σουτ είναι αυτά στα οποία δεν έχει καμία πίεση, και στο τέλος σουτάρει με τέτοιο τρόπο περισσότερο από κάθε άλλον".

Για το ότι παίζει στην EuroLeague παρότι είναι τόσο μικρός: "Ήταν πολύ καλύτερα για μένα φέτος. Θέλω να παίζω όσο το δυνατόν περισσότερα παιχνίδια και το να αντιμετωπίζω τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης είναι απίστευτο. Αλήθεια απολαμβάνω κάθε αγώνα απέναντι σε τέτοιου επιπέδου ομάδες".

Για τον ημιτελικό με τη Φενέρμπαχτσε: "Είναι μια σπουδαία ομάδα με σπουδαίους παίκτες, που βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο. Το πρώτο όνομα που μου έρχεται στο μυαλό είναι αυτό του Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς, επειδή παίζει εξαιρετικά, ειδικά στα playoffs. Θα είναι ένα σκληρό παιχνίδι, είμαι σίγουρος γι αυτό. Οι πλεϊμέικερ τους είναι σκληροί παίκτες, ο Μπόμπι Ντίξον σουτάρει πολύ καλά από την περιφέρεια και είναι αρκετά εύστοχος τον τελευταίο καιρό, ενώ ο Κώστας Σλούκας είναι πολύ έμπειρος. Έχουν μεγάλη ασφάλεια στη θέση του πόιντ γκαρντ".

Για τον δεύτερο ημιτελικό, ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΤΣΣΚΑ Μόσχας: "Είμαι σίγουρος ότι θα είναι κλειστό παιχνίδι, όπως κάθε ημιτελικός σε Final Four. Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας έχει δύο ξεκάθαρους ηγέτες, τον Μίλος Τεόντοσιτς και τον Νάντο Ντε Κολό, αλλά ο Ολυμπιακός μπορεί να βασίζεται πάντα στον Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος μπορεί να κάνει τα πάντα στο γήπεδο. Θα είναι ένα σπουδαίο παιχνίδι. Είμαι σίγουρος γι αυτό".

Για την παρουσία του Πάμπλο Λάσο στον πάγκο της Ρεάλ Μαδρίτης: "Πάντα έλεγα πως έχει υπάρξει πολύ σημαντικός για εμένα, ειδικά από την στιγμή που μου έδωσε την ευκαιρία να γίνω καλύτερος παίκτης και να συνεχίσω να δουλεύω σκληρά. Ήταν πολύ σημαντικός για την έως τώρα καριέρα μου. Πιστεύω ότι έχει πολλά θετικά ως προπονητής, αλλά αυτό που μου αρέσει περισσότερο σε εκείνον είναι ότι δίνει ευκαιρίες σε νέους παίκτες. Υπάρχουν πολλά καλά πράγματα να πεις για εκείνον".

TAGS EUROLEAGUE ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ