EUROLEAGUE

Ντόντσιτς για MVP: Δεν υπάρχει δεύτερος!

Ντόντσιτς για MVP: Δεν υπάρχει δεύτερος!

Ο Λούκα Ντόντσιτς είναι μεταξύ των υποψηφίων για MVP της χρονιάς στην EuroLeague. Πέραν αυτού, είναι ο παίκτης από τον οποίο έχει τη μεγαλύτερη εξάρτηση η ομάδα του. Το Sport24.gr βάζει τους αριθμούς στο παιχνίδι.

Ο πρώτος μήνας της EuroLeague βρήκε τον Λούκα Ντόντσιτς να κερδίζει τον τίτλο του MVP του Οκτωβρίου και τον Ντέγιαν Τομάσεβιτς να νιώθει την ανάσα του 18χρονου πλεϊμέικερ όσον αφορά την καλύτερη εκκίνηση στην ιστορία της διοργάνωσης. Μπορεί ο παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης να μην κατάφερε να ξεπεράσει, εν τέλει, τον άλλοτε σέντερ του Παναθηναϊκού, αλλά αυτό μικρή σημασία έχει μπροστά σε όσα βλέπουμε να έρχονται από το παιδί - θαύμα της Ευρώπης.

Ήδη, το Νο1 του Draft μοιάζει να είναι εξασφαλισμένο μετά τον σοβαρό τραυματισμό του Μάικλ Πόρτερ Τζούνιορ , του μοναδικού ουσιαστικού ανταγωνιστή του, την ώρα που η Ρεάλ Μαδρίτης είναι η πιο... εξαρτημένη ομάδα της EuroLeague. Μετά από οκτώ αγωνιστικές, καμία άλλη ομάδα δεν έχει τόσο μεγάλη ανάγκη έναν παίκτη. Κι αυτό είναι κάτι που αποτυπώνεται τόσο στην εικόνα όσο και στους αριθμούς.

Βλέπετε, ο Λούκα Ντόντσιτς είναι ο μοναδικός που έχει αναδειχθεί πολυτιμότερος παίκτης της ομάδας του (Team MVP) σε κάθε μία από τις οκτώ πρώτες αναμετρήσεις! Είτε μιλάμε για νίκη είτε για ήττα, έχει συγκεντρώσει τον μεγαλύτερο βαθμό στο σύστημα αξιολόγησης της EuroLeague μεταξύ των παικτών που διαχειρίζεται φέτος ο Πάμπλο Λάσο. Από το "41" που είχε στη νίκη απέναντι στην Αρμάνι Μιλάνο μέχρι το "18" στην ήττα από τη Χίμκι, ουδέποτε είδε κάποιον συμπαίκτη του να κάνει κάτι καλύτερο από αυτό(ν).

Ντόντσιτς για MVP: Δεν υπάρχει δεύτερος!

Όσον αφορά στις ελληνικές ομάδες, ο Νικ Καλάθης είναι ο πιο συνήθης πολυτιμότερος παίκτης για τον Παναθηναϊκό Superfoods (με 3 αγώνες), ενώ από τον Ολυμπιακό, οι Νίκολα Μιλουτίνοφ και Γιώργος Πρίντεζης βρίσκονται στην σχετική κορυφή (με 3 αγώνες).

Αναλυτικά οι MVPs ανά ομάδα (με τις περισσότερες παρουσίες):

Ντόντσιτς για MVP: Δεν υπάρχει δεύτερος!

Η αξία της πρωτιάς του και της αποκλειστικότητας που απολαμβάνει στο MVP είναι ακόμη μεγαλύτερη, αν αναλογιστεί κανείς πως η δική του συγκομιδή είναι μεγαλύτερη από αυτή κάθε ομάδας. Τι εννοούμε; Οι MVPs των οκτώ πρώτων αγωνιστικών σε κάθε ομάδα της EuroLeague έχουν συνολικά χαμηλότερο βαθμό στο PIR από τον Λούκα Ντόντσιτς. Οι 224 βαθμοί του 18χρονου πλεϊμέικερ απειλήθηκαν επί της ουσίας μόνο από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, που στο σύνολο είχε 220 βαθμούς. Κατά βάση λόγω της δράσης των Νάντο Ντε Κολό, Κάιλ Χάινς και Ουίλ Κλάιμπερν.

Ντόντσιτς για MVP: Δεν υπάρχει δεύτερος!

Η παρουσία του ως "μαύρου αλόγου" στο θέμα της ανάδειξης του MVP της σεζόν στην EuroLeague δικαιολογείται λοιπόν -και με βάση τους αριθμούς. Αυτό που μένει είναι να παρουσιάσει την απαιτούμενη σταθερότητα, κάτι που δεν δείχνει να αποτελεί πρόβλημα, όπως επίσης να ρυθμίσει τον τρόπο παιχνιδιού του κατάλληλα, όταν επιστρέψει στην δράση ο Σέρχιο Γιουλ.

TAGS EUROLEAGUE ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ