EUROLEAGUE

Νίκη για Ρεάλ Μαδρίτης με ρεκόρ καριέρας του Γιουλ

Νίκη για Ρεάλ Μαδρίτης με ρεκόρ καριέρας του Γιουλ

Τρεις ημέρες μετά την ολοκλήρωση του Final Four, η Ρεάλ Μαδρίτης αντέδρασε με ιδανικό τρόπο στην απογοήτευση της Κωνσταντινούπολης, κερδίζοντας με σχετική άνεση την Ανδόρα (107-76). Ρεκόρ στις ασίστ από τον Σέρχιο Γιουλ.

Ποδαρικό με το δεξί έκανε στα playoffs η Ρεάλ Μαδρίτης, τρεις ημέρες μετά την ολοκλήρωση του Final Four και τις δύο ήττες από Φενέρμπαχτσε και ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Η ομάδα του Πάμπλο Λάσο υπερασπίστηκε την έδρα της με τον δέοντα τρόπο, ξεπερνώντας με χαρακτηριστική άνεση το εμπόδιο της Ανδόρα (107-76) στον α' προημιτελικό της Liga Endesa.

Με την επίθεση να δουλεύει στο "κόκκινο" από νωρίς, οι γηπεδούχοι ξέφυγαν στο σκορ στα μισά της β' περιόδου, μην επιτρέποντας στους παίκτες του Τζοάν Πεναρόγια να πιστέψουν στην ανατροπή. Κι όλα αυτά, σε μια βραδιά που ο Σέρχιο Γιουλ άφησε στην άκρη την ιδιότητα του "εκτελεστή" για να βάλει αυτή του "δημιουργού". Με εντυπωσιακά αποτελέσματα μάλιστα, αφού ο MVP της Liga Endesa σημείωσε νέο career high (κάνοντας παράλληλα ρεκόρ στην ιστορία των playoffs) στις ασίστ, δίνοντας δεκαπέντε (15) τελικές πάσες στα 24'46'' που αγωνίστηκε.

Δεδομένου μάλιστα ότι το ρεκόρ είχε "σπάσει" από τα τέλη της γ' περιόδου και η διαφορά είχε ξεφύγει πάνω από το +20, ο Πάμπλο Λάσο τον κράτησε στον πάγκο στην τελευταία περίοδο. Για την ιστορία, οι γηπεδούχοι σταμάτησαν στις 29 ασίστ, ήτοι οι υπόλοιποι έντεκα της "Βασίλισσας" είχαν -1 ασίστ σε σχέση με τον Σέρχιο Γιουλ.

Γενικότερα πάντως, η Ρεάλ Μαδρίτης δεν χρειάστηκε να ζοριστεί ιδιαίτερα ή να "πατήσει το γκάζι" προκειμένου να κάμψει την αντίσταση της Ανδόρα, την οποία είχε νικήσει στην παράταση πριν από δέκα ημέρες .

Οι Άντονι Ράντολφ (14π., 7ριμπ.), Τζέισι Κάρολ (16π.), Οθέλο Χάντερ (13π.) και Φελίπε Ρέγιες (12π.) ήταν αυτοί που σημείωσαν διψήφιο αριθμό πόντων για τη "Βασίλισσα", με τους Γκιόργκι Σερμαντίνι (21π., 5ριμπ.) και Όλιβερ Στέβιτς (14π.) να ξεχωρίζουν επιθετικά για τους φιλοξενούμενους. Μαζί τους κι ο Θανάσης Αντετοκούνμπο, που έκανε μια ακόμη πολύ καλή εμφάνιση στη Liga Endesa, έχοντας 16 πόντους (με 5/6 δίπ., 2/2 τρίπ., 0/3 βολ.), 3 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 4 λάθη και 1 κλέψιμο σε 26'48'' συμμετοχής.

TAGS EUROLEAGUE ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ