EUROLEAGUE

Λάσο: "Κερδίσαμε γιατί ματσάραμε την επιθυμία και την περηφάνια του Παναθηναϊκού"

Λάσο: "Κερδίσαμε γιατί ματσάραμε την επιθυμία και την περηφάνια του Παναθηναϊκού"

Η διαφορά θέλησης και μαχητικότητας ήταν αυτή που έσπρωξε τη Ρεάλ Μαδρίτης στη νίκη επί του Παναθηναϊκού Superfoods, σύμφωνα με τον Πάμπλο Λάσο.

Η Ρεάλ Μαδρίτης πήρε αυτό που ήθελε στο ΟΑΚΑ, νίκησε τον Παναθηναϊκό Superfoods και έχει στα χέρια της το πλεονέκτημα της έδρας στα playoffs. Με δύο νίκες στο γήπεδό της σε μια εβδομάδα θα είναι εκείνη που θα προκριθεί στο Final Four, ο Πάμπλο Λάσο όμως δεν κοιτάζει τόσο μακριά.

Ο προπονητής της ισπανικής ομάδας δήλωσε σε πρώτο χρόνο πως " αξίζουν συγχαρητήρια στην ομάδα μου για τη νίκη. Ήταν ένα πολύ διαφορετικό παιχνίδι σε σχέση με το πρώτο. Ήμασταν πολύ συμπαγείς από την αρχή. Στο ημίχρονο είπα στους παίκτες μου ότι δεν πίστευα ότι κάναμε ένα εξαιρετικό παιχνίδι, αλλά δεν κάναμε λάθη. Χωρίς λάθη, θα ήμασταν ανταγωνιστικοί για σαράντα λεπτά. Στο τέλος πήραμε μια μεγάλη νίκη. Όπως είπα και τις προάλλες όμως, είναι απλά μια νίκη. Ισοφαρίσαμε και πάμε στη Μαδρίτη. Έχουμε μεγάλο σεβασμό στον Παναθηναϊκό, ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι να παίζουμε απέναντι σε τέτοιου επιπέδου ομάδες".

Σε ερώτηση που του έγινε για τον ρόλο που έπαιξαν οι "παλιοί" της ομάδας του (βλ. Φελίπε Ρέγιες και Ρούντι Φερνάντεθ) στο αποψινό παιχνίδι, απάντησε πως " έχω παίκτες με εμπειρία. Αυτά η εμπειρία πηγάζει από πολλές μάχες που έχουν προηγηθεί. Έχω επίσης παίκτες που παίζουν για πρώτη φορά στην EuroLeague. Νομίζω ότι είναι σημαντικό πως όλη η ομάδα ήξερε πώς πρέπει να παίζει σε αυτά τα παιχνίδια. Φυσικά, ο Ρούντι (Φερνάντεθ), ο Φελίπε (Ρέγιες) και ο Τζέι Σι (Κάρολ) έκαναν εξαιρετικό παιχνίδι, αλλά τελείωσε. Πρέπει να παίξουμε καλύτερα στην συνέχεια, για να κερδίσουμε αυτή τη σειρά των αγώνων".

Για την εμφάνιση του Λούκα Ντόντσιτς και του Γκουστάβο Αγιόν, απάντησε πως ' έκαναν σπουδαίο παιχνίδι, είχαν πολύ καλό έλεγχο του ρυθμού σε περιφέρεια και ρακέτα. Κανείς δεν θα μιλήσει για τον Τσέις Ραντλ, αλλά η αλήθεια είναι ότι μας έδωσε πολλά πράγματα στα 13'18'' που αγωνίστηκε. Είναι εύκολο να κάνει κάποιος κουβέντα για αυτούς που έχουν παίξει καλά, μιλάμε όμως για ομαδική προσπάθεια".

Τέλος, όταν ρωτήθηκε για το λόου ποστ και το πόσο πιο έτοιμοι ήταν οι παίκτες του να υπηρετήσουν το πλάνο από τακτικής άποψης, είπε: " Από τακτικής άποψης, όταν παρακολουθήσαμε το video από το πρώτο παιχνίδι, κάναμε καλό παιχνίδι παρότι χάσαμε με 30 πόντους. Αυτό σημαίνει ότι η επιθυμία και η περηφάνια που έδειξε ο Παναθηναϊκός στο πρώτο παιχνίδι, ήταν αυτό που έπρεπε να ματσάρουμε απόψε. Νομίζω ότι απόψε παίξαμε καλύτερα, σίγουρα, αλλά ταυτόχρονα ήμασταν έτοιμοι για το παιχνίδι από το πρώτο λεπτό, παρά τα λάθη που έγιναν. Ίσως τα λάθη μας απόψε να ήταν λιγότερα κι αυτό να έπαιξε τον ρόλο του".

TAGS EUROLEAGUE ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ