EUROLEAGUE

Λάσο: "Δεν μπορούμε να κλαίμε για τις απουσίες"

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - REAL MADRID / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - REAL MADRID / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Πάμπλο Λάσο μίλησε κατά την άφιξη της αποστολής της Ρεάλ Μαδρίτης στην Αθήνα, αποθεώνοντας -για μια ακόμη φορά- τον Τσάβι Πασκουάλ και μιλώντας με μεγάλο σεβασμό για τον Παναθηναϊκό Superfoods.

Μία μέρα πριν από την έναρξη των playoffs με τον Παναθηναϊκό Superfoods, ο Πάμπλο Λάσο μίλησε στους δημοσιογράφους που υποδέχθηκαν την αποστολή της Ρεάλ Μαδρίτης στην Αθήνα. Ο προπονητής της "Βασίλισσας", αν και κουρασμένος από το ταξίδι, παρουσιάστηκε ευδιάθετος και δεν παρέλειψε να αποθεώσει -για μια ακόμη φορά- τον Τσάβι Πασκουάλ.

Εξήγησε όμως πως, παρά την τάση πολύ κόσμου να στέκεται στη μεταξύ τους μονομαχία, η ουσία του πράγματος κρύβεται στις ομάδες κι όχι τους προπονητές τους.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Πάμπλο Λάσο:

Για τη μονομαχία με τον Τσάβι Πασκουάλ: " Πρώτα απ' όλα είναι το Παναθηναϊκός ή Ρεάλ Μαδρίτης. Είναι τόσο μεγάλοι οι δύο σύλλογοι κι αυτό που διακυβεύεται, που το θεωρώ λάθος να εστιάζουμε στα πρόσωπα. Θα είναι πολύ δύσκολη και επίπονη σειρά για τις δυο ομάδες. Δεν σκέφτομαι τη... μονομαχία με τον Τσάβι Πασκουάλ. Μπορώ να σου πω ότι σκέφτομαι τον Νικ Καλάθη και τη δική του παρουσία, παρά κάτι άλλο. (γελάει)".

Για το γεγονός πως είναι αντίπαλοι εδώ και περίπου μια δεκαετία: " Πρώτα απ' όλα, τρέφω μεγάλο σεβασμό για τον Τσάβι, ως άνθρωπο πρώτα από όλα. Έχουμε αντιμετωπίσει πολλές φορές ο ένας τον άλλον από την εποχή που βρισκόταν στην Μπαρτσελόνα. Η δουλειά του εδώ είναι πολύ καλή, έχει μια τελείως διαφορετική ομάδα, από αυτή που είχε στη Βαρκελώνη. Ξέρουμε ο ένας τον άλλον πολύ καλά, αλλά δεν πρόκειται να είναι εγώ απέναντί του, ή ο Λούκα Ντόντσιτς απέναντι στον Νικ Καλάθη ή κάτι άλλο. Είναι ο Παναθηναϊκός απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης. Φυσικά, ξέρουμε ο ένας τον άλλον πολύ καλά. Όπως είπα και στην Συνέντευξη Τύπου στην Μαδρίτη το πρωί, ο Τσάβι θα σκοράρει τους ίδιους πόντους με εμένα".

Για το αν έπαιζε "ένας εναντίον ενός" με τον Τσάβι Πασκουάλ: " Θα στοιχημάτιζα στον Πάμπλο (γέλια). Δεν ξέρω όμως τι να σου πω. Δεν έχω δει ποτέ τον Τσάβι να παίζει, οπότε τι να σου πω;".

Για τις απουσίες της Ρεάλ Μαδρίτης: " Είμαστε έτσι από τον Αύγουστο, όταν ο Σέρχιο Γιουλ χτύπησε το γόνατό του στην Τενερίφη. Αυτή είναι η ζωή μας από τότε. Δεν μπορούμε να κλαίμε για κάτι. Είχαμε πολλά προβλήματα στην διάρκεια της σεζόν, όλοι το ήξεραν αυτό. Είμαι όμως πολύ περήφανος για το πώς αντέδρασε η ομάδα μου σε όλες τις άσχημες καταστάσεις. Ίσως, το δύσκολο για έναν προπονητή είναι όταν έχει παίκτες που είναι τραυματίες και πρέπει να βάλεις άλλους στη θέση τους, μετά να περιμένεις να γυρίσουν και να αλλάξεις πάλι τους χρόνους. Τι να πω; Είμαστε συνηθισμένοι σε αυτό".

Για την περιρρέουσα ατμόσφαιρα μετά απ όσα έγιναν στο Συμβούλιο Μετόχων πριν από μια εβδομάδα με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο: " Είμαι προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης, οπότε δεν έχω να πω κάτι γι' αυτό. Είμαι εδώ για μια σειρά αγώνων με τον Παναθηναϊκό. Δεν ανησυχώ και δεν ασχολούμαι για τα υπόλοιπα. Ως φίλαθλος του αθλήματος, θα έλεγα πως η EuroLeague είναι μια σπουδαία διοργάνωση και όλοι ξέραμε από την αρχή πως αντιμετωπίζουμε τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη".

Για το ότι η Ρεάλ Μαδρίτης μετράει μόνο αποκλεισμούς όταν δεν είχε πλεονέκτημα έδρας στα playoffs: " Πρέπει να αλλάξει αυτό!".

Για το "κλειδί" του αγώνα: " Όταν αντιμετωπίζεις ομάδες όπως ο Παναθηναϊκός, όπως είναι και η Ρεάλ Μαδρίτης, μιλάμε για από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη. Είναι πολύ δύσκολο να πεις ποιο θα είναι το "κλειδί" για τη νίκη. Σίγουρα, μεγάλη σημασία παίζουν τα ριμπάουντ, τα ποσοστά στα σουτ, τα λάθη, η άμυνα... Αλλά σε τέτοιου είδους παιχνίδια, αν δεν είσαι έτοιμος να παίξεις σε κάθε κατάσταση, τότε θα είναι δύσκολα να νικήσεις, γιατί ο αντίπαλος θα είναι έτοιμος για να κερδίσει. Είναι δύσκολο να ξεχωρίσουμε κάτι συγκεκριμένο. Φυσικά, πρέπει να τα κάνεις όλα σωστά. Σε αυτό το επίπεδο, όπως και να έχει, κάθε λεπτομέρεια είναι σημαντική. Δεν είναι μόνο ένα στοιχείο που παίζει ρόλο".

Για την επιστροφή του Σέρχιο Γιουλ: " Όλο το επιτελείο έκανε εξαιρετική δουλειά με τον Σέρχιο, για να επανέλθει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα γίνεται. Είναι εκτός σχεδόν για οκτώ μήνες. Είναι δύσκολο να πούμε πότε θα επιστρέψει ακριβώς. Κάνει προπονήσεις με την ομάδα, αποφασίσαμε να μην ταξιδέψει μαζί μας στην Αθήνα. Όταν τραυματίζεσαι στον αστράγαλό σου πρέπει να μείνεις εκτός για τέσσερις ή πέντε μέρες, πάντα υπολογίζεις συν/πλην μια μέρα ακόμη. Οπότε σκεφτείτε αυτό όταν μιλάμε για οκτώ μήνες. Το πρώτο που θέλουμε από την πρώτη στιγμή είναι να επιστρέψει ο Σέρχιο στο καλύτερο επίπεδο και να είναι έτοιμος να παίξει".

TAGS EUROLEAGUE ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ