EUROLEAGUE

Λάσο: "Δεν είναι ποτέ στα φαβορί αλλά είναι πάντα στο Final 4"

Λάσο: "Δεν είναι ποτέ στα φαβορί αλλά είναι πάντα στο Final 4"

Λίγες ώρες πριν τον "τελικό" με τον Ολυμπιακό ο Πάμπλο Λάσο μίλησε στην ιστοσελίδα της Ρεάλ και αναφέρθηκε στον Σπανούλη που "πάντα εμφανίζεται", στο ΣΕΦ που "δεν έχω κερδίσει ποτέ εκεί" και για τα αγωνιστικά προβλήματα της "Βασίλισσας"

Το παιχνίδι μεταξύ του Ολυμπιακού και της Ρεάλ είναι πολύ πιθανό να κρίνει την υπόθεση πρόκριση στα playoff της Euroleague κι όλη η μπασκετική Ευρώπη θα έχει αύριο (25/3) το βλέμμα στραμμένο στο ΣΕΦ. Κατά την αναχώρηση από τη Μαδρίτη ο Πάμπλο Λάσο μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας του.

Αναλυτικά όσα δήλωσε

Για τη σημασία του αγώνα με τον Ολυμπιακό: “ Είναι ένα σπουδαίο παιχνίδι, αλλά έχω εμπιστοσύνη στην ομάδα μου. Ελπίζω να παρουσιάσουμε το καλύτερο δυνατό μας πρόσωπο, γιατί έτσι μόνο θα μπορέσουμε να πετύχουμε το στόχο μας, που είναι η πρόκριση. Έχουμε μπροστά μας τρεις τελικούς και την Παρασκευή είναι ο πρώτος”.

Για τα αγωνιστικά προβλήματα της Ρεάλ: “ Ο Αγιόν και ο Ματσιούλις προπονήθηκαν κανονικά αλλά επιφυλακτικά, γιατί χρειάζεται προσοχή. Κάποια προβλήματα έχουν Ρούντι και Ρέγιες, αλλά η μόνη βέβαια απουσία είναι αυτή του Ερνανγκόμεθ που έχει έναν τραυματισμό στο γόνατο”.

Για τη δυναμικότητα του Ολυμπιακού: “ Ο Ολυμπιακός έχει πολλούς παίκτες γνωστούς, όπως ο Σπανούλης, ο Πρίντεζης, ο Μάντζαρης και ο Χάντερ, ενώ προστέθηκε ο Παπανικολάου. Σε αυτά προστίθεται η πίεση από το γήπεδό της, αλλά εμείς ξέρουμε τη σημασία του αγώνα και σε ποια θέση βρισκόμαστε στον όμιλο”.

Για το αν ο Ολυμπιακός είναι ασταθής: “ Δεν ξέρω αν είναι απρόβλεπτος ο Ολυμπιακός, αλλά σίγουρα είμαστε σε έναν απρόβλεπτο όμιλο. Φτάνουμε στο τέλος του Top 16 και όλα είναι πολύ ανοιχτά ακόμη, με πολλές ομάδες να έχουν πιθανότητες πρόκρισης. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να αφοσιωθούμε στους εαυτούς μας. Είμαστε στο πιο δυνατό γκρουπ που υπήρξε ποτέ στο TOP-16”.

Για τον Σπανούλη: “ Ο Σπανούλης πάντα… εμφανίζεται. Το να τον σταματήσουμε δεν είναι δουλειά ενός παίκτη, αλλά όλης της ομάδας. Δεν θα ήθελα να σκοράρει και να χάσουμε από εκείνον. Επιπλέον ο Ολυμπιακός έχει πολλούς ποιοτικούς παίκτες και δεν εξαρτάται από έναν μόνο παίκτη”.

Για το πού θα κριθεί ο αγώνας: “ Όταν αντιμετωπίζεις μια σπουδαία ομάδα είναι δύσκολο να ξέρεις τι μπορεί να κρίνει έναν αγώνα. Αυτό που είναι σταθερά πολύ σημαντικό είναι η άμυνα, ο έλεγχος του ρυθμού και ο περιορισμός παικτών-κλειδιά όπως ο Σπανούλης. Ο Ολυμπιακός είναι πολύ δυνατός αμυντικά και θα πρέπει να επιβάλουμε το ρυθμό μας και ταυτόχρονα να είμαστε αποτελεσματικοί στην άμυνα”.

Για τον παράγοντα ΣΕΦ: “ Δεν έχω νικήσει ποτέ εκεί, όπως έχει συμβεί και με άλλες ομάδες. Ο Ολυμπιακός είναι μια πολύ σκληρή ομάδα, έχει παίξει σε πολλά Final Four τα τελευταία χρόνια και πρόκειται για έναν αντίπαλο που δεν θέλει κανένας. Ποτέ δεν είναι στα φαβορί, αλλά πάντα είναι εκεί”.

Για τον απολογισμό της ομάδας του στο TOP-16: “ Είχαμε κάποιες καλές νίκες, αλλά και κάποιες οδυνηρές ήττες. Πλέον μπροστά μας βρίσκονται τρία σημαντικά ματς και πάμε για να πετύχουμε αυτό που θέλουμε όλοι”.

TAGS EUROLEAGUE ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ