EUROLEAGUE

Κάτι παθαίνει με Μπασκόνια ο Ντόντσιτς

Κάτι παθαίνει με Μπασκόνια ο Ντόντσιτς

Ο Λούκα Ντόντσιτς "σκότωσε" την Μπασκόνια την Κυριακή (9/4) δίχως να κάνει κάτι ιδιαίτερο. Απλά συνέχισε την παράδοση που τον θέλει να κάνει εντυπωσιακές εμφανίσεις απέναντι στην ομάδα του Σίτο Αλόνσο (VIDEO).

Πόσο καλός είναι ο Λούκα Ντόντσιτς; Πολύ! Ενδεχομένως καλύτερος από αυτό που πιστεύουν και βλέπουν όλοι . Ο 18χρονος πλεϊμέικερ της Ρεάλ Μαδρίτης έχει καταφέρει να αντιμετωπίζεται ως ίσος προς ίσο με τους αστέρες της EuroLeague, εξελίσσεται σε παίκτη - βαρόμετρο για την ομάδα του και δείχνει μέρα με τη μέρα πως ενδεχομένως η Ευρώπη είναι μικρή για να τον κρατήσει στα μέρη μας. Το ΝΒΑ είναι ο επόμενος σταθμός του, αυτός που αναμένεται να τον φιλοξενήσει από το καλοκαίρι του 2018.

Η εμφάνισή του απέναντι στην Μπασκόνια το βράδυ της Κυριακής (9/4), στο ντέρμπι του διημέρου στη Liga Endesa, δεν μας έδειξε κάτι που δεν ξέραμε. Έκανε τη διαφορά, ήταν καθοριστικός σε κρίσιμα σημεία και σημείωσε δύο ρεκόρ καριέρας, σε ριμπάουντ (13) και ranking (32). Κι όλα αυτά, την στιγμή που ο Σέρχιο Γιουλ έμεινε μακριά από τον καλό του εαυτό, έχοντας 11 πόντους με 2/10 δίποντα και 2/9 τρίποντα, ήτοι 4/19 σουτ.

Το πλέον ενδιαφέρον όμως είναι πως αρχίζει να δημιουργεί παράδοση απέναντι στην ομάδα του Σίτο Αλόνσο, απέναντι στην οποία έχει κάνει πέντε πολύ καλά παιχνίδια φέτος. Σε τέτοιο σημείο που αυτό του α' γύρου του ισπανικού πρωταθλήματος, όταν είχε 12 πόντους, 2 ριμπάουντ και 1 ασίστ μοιάζει "φτωχό".

Στη διάρκεια της φετινής αγωνιστικής περιόδου, οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί ήδη πέντε φορές, με τον Λούκα Ντόντσιτς να μετρά 16.2 πόντους, 6.6 ριμπάουντ και 3.6 ασίστ κατά μέσο όρο. Γι αυτό πλέον λογίζεται ως ο κακός δαίμονας της Μπασκόνια, τον οποίο δεν έχει καταφέρει να περιορίσει ως τώρα ο προπονητής της.

Διοργάνωση Πόντοι Δίποντα Τρίποντα Βολές Ριμπάουντ Ασίστ Ranking
EuroLeague 15 2/3 2/2 5/5 3 4 24
EuroLeague 16 3/6 2/4 4/4 9 6 30
Liga Endesa 12 1/4 2/4 4/5 2 1 6
Liga Endesa 15 5/7 1/5 2/3 13 4 32
Copa del Rey 23 7/9 2/3 3/5 6 3 26

Παρεμπιπτόντως, απέναντι στην Μπασκόνια έκανε μια από τις πιο εντυπωσιακές φάσεις που είδαμε φέτος στην EuroLeague. Όταν "χάζεψε" τον Γιοχάνες Βόιτμαν, για να σκοράρει με δεξί λέι απ. Δεν έμεινε εκεί όμως, αφού χθες (9/4) φρόντισε να προσφέρει μία ακόμη φάση για highlight, όταν πάσαρε πίσω από την πλάτη στον Οθέλο Χάντερ.



TAGS EUROLEAGUE ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ