EUROLEAGUE

Η υπομονή του Μπουρούση

Η υπομονή του Μπουρούση

Η Euroleague ξεκίνησε τα αφιερώματα στους παίκτες που οδήγησαν τη Ρεάλ ως το τέλος της διαδρομής, στο Final Four της Μαδρίτης. Η αρχή έγινε με τον Γιάννη Μπουρούση και όσα έχει πετύχει στη διοργάνωση.

Ο Γιάννης Μπουρούσης έκανε το ντεμπούτο του στην Euroleague τη σεζόν 2002-'03, με τη φανέλα της ΑΕΚ. Έπειτα από 13 σερί συμμετοχές στη διοργάνωση, ο διεθνής σέντερ κατέκτησε τον τίτλο ως μέλος της Ρεάλ Μαδρίτης που επέστρεψε στην κορυφή της Ευρώπης έπειτα από 20 ολόκληρα χρόνια.

Η επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης ξεκίνησε σήμερα (11/6) τη σειρά "Tribute to the Champs", με την πορεία του Έλληνα σέντερ της "Βασίλισσας".

Το αφιέρωμα της Euroleague στον Γιάννη Μπουρούση

"Ο Γιάννης Μπουρούσης είναι ο μοναδικός παίκτης της Euroleague που συμμετέχει στη διοργάνωση για 13 σερί χρόνια. Παράλληλα, ο σέντερ της Ρεάλ Μαδρίτης περίμενε περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον για να γίνει πρωταθλητής για πρώτη φορά στην καριέρα του. Κατά τη διάρκεια της σεζόν, ήταν ο καλύτερος μπλοκέρ και ριμπάουντερ της ομάδας, αναλογικά με τον χρόνο συμμετοχής του. Στο Final Four, η εμπειρία του αποδείχτηκε καθοριστική όταν οι ψηλοί της Ρεάλ Μαδρίτης αντιμετώπισαν πρόβλημα με τα φάουλ, τόσο στον ημιτελικό όσο και στο παιχνίδι που έκρινε τον τίτλο. Μετά, λοιπόν, τις προηγούμενες απογοητεύσεις στους τελικούς του 2009 με τον Ολυμπιακό και του 2014 με τη Ρεάλ, ο τρίτος ριμπάουντερ όλων των εποχών στην Euroleague και ο τέταρτος κορυφαίος μπλοκέρ της διοργάνωσης πέτυχε επιτέλους τον στόχο του: τον τίτλο της Euroleague".

TAGS EUROLEAGUE ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ