EUROLEAGUE

Η Ρεάλ ξέρει από δύσκολες καταστάσεις

Η Ρεάλ ξέρει από δύσκολες καταστάσεις

Η Ρεάλ θέλει απόψε απέναντι στην Φενέρμπαχτσε τη νίκη που θα στείλει το μήνυμα πως είναι ακόμα ζωντανή. Οι πρωταθλητές δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνουν φέτος. Θυμηθείτε τα ματς που έδωσαν με τη "πλάτη στον τοίχο" κι επιβίωσαν

Έπειτα από 20 χρόνια ανομβρίας η Ρεάλ βρίσκεται και πάλι στον θρόνο του πρωταθλητή. Οι Μαδριλένοι μπήκαν στη φετινή διοργάνωση με στόχο να υπερασπιστούν το στέμμα τους, όμως αρκετές φορές έβαλαν σε περιπέτειες πρόκρισης τον εαυτό τους. Σταθερότητα και συνέπεια είναι τα δύο βασικά στοιχεία, τα οποία οι "μερένγκες" εμφανίζουν όποτε βρίσκονται με την "πλάτη στον τοίχο".

Η φετινή Ρεάλ είναι κατεξοχήν η ομάδα, που αρέσκεται να βάζει δύσκολα στον εαυτό της και μετά να βρίσκει τον τρόπο για να ξεπερνά τα εμπόδια που η ίδια ύψωσε στο διάβα της. Κόντρα στην Φενέρμπαχτσε βρίσκεται στο 2-0 και με ήττα θα δει τους Τούρκους να την... "σκουπίζουν", όμως οι Μαδριλένοι καλούνται να δείξουν αντανακλαστικά να μείνουν ζωντανοί στη μάχη της πρόκρισης. Στη σειρά με τη Φενέρ η πρωταθλήτρια Ευρώπης δεν έχει δυνατότητα για άλλη γκέλα, όμως αυτό είναι η... πρώτη φορά που της ξανασυμβαίνει φέτος! Θυμηθείτε τις υπόλοιπες.

Τα 3 "must win"

Ο Α' όμιλος της regular season φαινομενικά είναι βατός για την πρωταθλήτρια Ευρώπης. Πριν την έναρξη της Euroleague οι περισσότεροι την έβλεπαν ως το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση της πρώτης θέσης. Φενέρμπαχτσε, Χίμκι, Μπάγερν, Στρασμπούρ και Ερυθρός Αστέρας δεν μπορούσαν να τρομάξουν την εν ενεργεία πρωταθλήτρια Ευρώπης. Όλα αυτά στα χαρτιά, όμως, γιατί στην πράξη τα πράγματα έγιναν αλλιώς.

Η ήττα στην πρεμιέρα της διοργάνωσης από την Χίμκι, η εντός έδρας απώλεια βαθμού από την Φενέρμπαχτσε και τρεις διαδοχικές ήττες από Στρασμπούρ, Χίμκι και Ερυθρό Αστέρα έκαναν τη Ρεάλ να τρέχει και... να μην φτάνει.

Είχε ολοκληρωθεί, πλέον, η 7η αγωνιστική της regular season και απέμεναν τρεις στροφές πριν πέσει η αυλαία της κανονικής διάρκειας. Προς έκπληξη όλων η κατάσταση στον Α' όμιλο ήταν ακριβώς αυτή:

Η Ρεάλ ξέρει από δύσκολες καταστάσεις

Το φάσμα ενός ατιμωτικού αποκλεισμού ήταν ορατό για τη "Βασίλισσα" που καλούνταν να κάνει το 3 στα 3 απέναντι σε Φενέρμπαχτσε, Μπάγερν και Στρασμπούρ προκειμένου να έχει ελπίδες πρόκρισης.

Η αρχή έγινε με την... αδιάφορη Φενέρμπαχτσε. Οι Τούρκοι έχοντας "κλειδώσει" και μαθηματικά την πρόκριση δεν κατάφεραν να σταθούν όρθιοι μέσα στη Μαδρίτη και ηττήθηκαν με 80-73 . Το πρώτο βήμα μπορεί να είχε γίνει, όμως το μόνο που είχε αλλάξει στην βαθμολογία ήταν ότι πλέον στη τελευταία θέση εκτός των Ισπανών ήταν και η Στρασμπούρ.

Αποφασιστικότητα και "μάτι που γυάλιζε" ήταν τα χαρακτηριστικά που εμφάνισε στη Γερμανία. Προτελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας και η Ρεάλ βρίσκεται στο Μόναχο να παλεύει χωρίς περιθώριο γκέλας. Η Μπάγερν προσπαθεί να αντέξει απέναντι στην Μαδριλένικη επίθεση και για ένα ημίχρονο τα καταφέρνει, όμως στο τέλος η Ρεάλ κερδίζει με το επιβλητικό 67-86 .

"Do or die". Σε αυτές τις απλές τρεις λέξεις συνοψίζεται η κατάσταση της Ρεάλ στο τελευταίο παιχνίδι της regular season. Οι "μερένγκες" φιλοξενούν την Στρασμπούρ και ο νικητής προκρίνεται. Ο χαμένος; Πάει σπίτι του. Οι πρωταθλητές Ευρώπης αφυπνίζονται και με μία τρομερή εμφάνιση δείχνουν τα... δόντια τους. Το τελικό 97-65 έστειλε το μήνυμα, έστω και πρόσκαιρα, προς πάσα κατεύθυνση. Η Ρεάλ ήταν στο ΤΟΡ 16 και μάλιστα έχοντας κάνει ρεκόρ στην ιστορία της Euroleague με τις 36 ασίστ που μοίρασε απέναντι στους Γάλλους.

Η Ρεάλ ξέρει από δύσκολες καταστάσεις

Ο όμιλος του "θανάτου"

Τη φετινή σεζόν ζήσαμε τον πιο δύσκολο όμιλο του ΤΟΡ 16 από τότε που άλλαξε η μορφή της διοργάνωσης. Από πολλούς χαρακτηρίστηκε ο "όμιλος του θανάτου" κι όχι άδικα. ΤΣΣΚΑ, Λαμποράλ, Μπαρτσελόνα, η πρωταθλήτρια Ευρώπης Ρεάλ, ο φιναλίστ της περσινής διοργάνωσης, Ολυμπιακός, η φιλόδοξη Χίμκι και η μαχητικότατη Μπάμπεργκ θα πάλευαν για τέσσερα εισιτήρια. Κάθε αγωνιστική τα σενάρια άλλαζαν και κάθε εβδομάδα μία διαφορετική ομάδα βρισκόταν να έχει το πλεονέκτημα για την πρόκριση στα playoffs.

Οι διπλές ήττες από Μπαρτσελόνα και Λαμποράλ είχαν βάλει για τα καλά σε μπελάδες την ομάδα του Πάμπλο Λάσο. Τα πάντα έμοιαζαν εύθραυστα και στην τελευταία αγωνιστική η Ρεάλ μπαίνει όντας στην 5η θέση της βαθμολογίας έναν βαθμό πίσω από Χίμκι και Μπαρτσελόνα. Η πρόκριση θα κρίνονταν στη Μαδρίτη, καθώς στο "Barclaycard center" θα φιλοξενούνταν η Χίμκι. Ένα παιχνίδι, δύο ομάδες, 40 λεπτά και μόνο ένας νικητής θα έπαιρνε το εισιτήριο για τα playoffs.

Το παιχνίδι είναι οριακό και για ένα ημίχρονο Ρεάλ και Χίμκι δίνουν σόου παραγωγικότητας (54-49), όμως στο δεύτερο ημίχρονο τα πράγματα αλλάζουν. Οι "μερένγκες" με εξαιρετική άμυνα δέχονται μόλις 21 πόντους και τελικά παίρνουν την πολυπόθητη πρόκριση νικώντας με 83-70 .

Η Ρεάλ ξέρει από δύσκολες καταστάσεις

Η Ρεάλ σήμερα (18/4) καλείται να μειώσει τη σειρά με τη Φενέρμπαχτσε στο 2-1. Τελικά η πρωταθλήτρια Ευρώπης έχει κι άλλα καύσιμα στο ντεπόζιτο της ή μετά από αρκετές φορές που "έπαιξε" με τη φωτιά ήρθε η ώρα να "καεί"; Οι απαντήσεις θα δοθούν σύντομα!

TAGS EUROLEAGUE ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ