EUROLEAGUE

Η EuroLeague κάνει focus στον Λούκα Ντόντσιτς

Η EuroLeague κάνει focus στον Λούκα Ντόντσιτς
ΑCB

Ο Λούκα Ντόντσιτς μιλάει για την εξέλιξή του, το μπάσκετ και τον τρόπο που αντιμετωπίζει το παιχνίδι στο video που αφιέρωσε η EuroLeague στον Σλοβένο άσο της Ρεάλ Μαδρίτης (VIDEO).

Είναι το παιδί-φαινόμενο του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Ο παίκτης που έχει κάνει όλη την Ευρώπη να μιλάει γι' αυτόν τα τελευταία δύο χρόνια και ο κύριος λόγος που η Ρεάλ Μαδρίτης παραμένει μία από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη, παρά τον σοβαρό τραυματισμό του Σέρχιο Γιουλ. Ο Λούκα Ντόντσιτς είναι επίσης και το πρόσωπο της εβδομάδας για την EuroLeague, η οποία αποφάσισε να επικεντρωθεί στον 19χρονο Σλοβένο στην ενότητα "Focus on".

" Απολαμβάνω το μπάσκετ και το να παίζω με τους συμπαίκτες μου. Οι νίκες κάνουν χαρούμενο", λέει στο σχετικό video ο Ντόντσιτς, που δεν θέλησε να βάλει τον εαυτό του πάνω από τον Σέρχιο Γιουλ, τον παίκτη που αντικαθιστά στη Ρεάλ: " Ο Γιουλ είναι από τους καλύτερους παίκτες στην Ευρώπη, αν όχι ο καλύτερος. Εχω ακόμη πολύ δρόμο να καλύψω για να τον φτάσω. Με ρωτάνε όλοι πως τα καταφέρνω πριν καν γίνω 19 ετών. Απλά διασκεδάζω παίζοντας μπάσκετ και αυτό είναι κλειδί. Στην ήττα νομίζω πως είναι η καταστροφή του κόσμου ακόμη κι αν προκειται για ένα απλό παιχνίδι κι όταν νικάμε όλα είναι υπέροχα. Η Ρεάλ έχει πολλούς θρυλικούς παίκτες οπότε εγώ έχω ακόμη να κάνω πολλά για να συμπεριληφθώ στην κατηγορία τους".

"Ο ουρανός είναι το όριό του"

Για τον Ντόντσιτς μίλησαν ακόμα και διάφοροι συμπαίκτες του, ο προπονητής του, καθώς και ένας "θρύλος" της Ρεάλ, ο Τζο Αρλάουσκας. " Ο Λούκα δεν σταματά ποτέ να με εκπλήσσει. Ξέρει πάντα τι κάνει και γιατί το κάνει, είναι ταπεινός και είναι μόνο 18 ετών", λέει στο σχετικό video ο Αρλάουσκας. " Είναι ο άνθρωπός μας. Μεγάλωσε μαζί μας και τώρα που όλοι λένε πόσο καλός είναι, θυμάμαι ότι εξ αρχής δούλευε πάρα πολύ επειδή ήθελε να γίνει καλύτερος και να κερδίζει αγώνες", δηλώνει ο Πάμπλο Λάσο.

" Ο ουρανός είναι το όριο του", λέει ο Ντίνο Ράντοντσιτς. " Ο Θεός του έδωσε απίστευτο ταλέντο" τονίζει ο Βάλτερ Ταβάρες. " Αυτά που έχει πετύχει σε ηλικία 18 ετών δεν τα έχω ξαναδεί ποτέ. 'Εχω παίξει με τονΠάου Γκασόλ και έκανε επίσης καταπληκτικά πράγματα, αλλά όχι από τα 18 του. Είναι απίστευτα τα όσα κάνει. Όταν τραυματίστηκε ο Γιουλ πάθαμε σοκ καθώς είναι πολύ σημαντικός παίκτης για την ομάδα μας, όμως ο Λούκα τον αντικαθιστά θαυμάσια", λέει από τη μεριά του ο Φελίπε Ρέγιες.

TAGS EUROLEAGUE ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ