EUROLEAGUE

Φελίπε Ρέγιες: "Υπήρξε κάποτε ενδιαφέρον από τον Παναθηναϊκό"

Φελίπε Ρέγιες: "Υπήρξε κάποτε ενδιαφέρον από τον Παναθηναϊκό"
EUROLEAGUE

Μιλώντας στην κάμερα του Cosmote TV ο Φελίπε Ρέγιες παραδέχθηκε ότι κάποτε ο Παναθηναϊκός είχε εκφράσει ενδιαφέρον για την απόκτησή του, ξεκαθάρισε ότι δεν θεωρεί πως κάνει... flopping, ενώ αναφέρθηκε και στην παράδοση της Ισπανίας κόντρα στην Ελλάδα.

Ο Φελίπε Ρέγιες είναι ο εμβληματικός αρχηγός της Ρεάλ. Κι όμως, όλα μπορεί να ήταν διαφορετικά αν πριν από (πολλά) χρόνια το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού για την απόκτησή του όταν ακόμα αγωνιζόταν στην Εστουδιάντες, το μακρινό 2001, είχε μετουσιωθεί σε πρόταση. Αυτό τουλάχιστον υποστήριξε ο ίδιος με δηλώσεις του στην κάμερα του Cosmote TV.

Ναι, δεν θυμάμαι πριν πόσο καιρό έγινε αυτό. Δεν ήταν ακριβώς μία πρόταση, αλλά ήταν μία από τις ομάδες που ενδιαφέρθηκαν. Τελικά, όμως, έμεινα στην Εστουντιάντες και ένα με δύο χρόνια αργότερα πήρα μεταγραφή για τη Ρεάλ Μαδρίτης” δήλωσε χαρακτηριστικά ο 37χρονος φόργουορντ/σέντερ.

Ο Ρέγιες όμως δεν μίλησε μόνο για αυτό. Μίλησε για την εθνική Ισπανίας, τον Μπερτομέου, το νέο αγωνιστικό σύστημα της EuroLeague, αλλά και την παράδοση που έχτισε στο παρελθόν η χώρα του κόντρα στην Ελλάδα στις μεγάλες διοργανώσεις.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για την κριτική που άσκησε στον Τζόρντι Μπερτομέου για το νέο αγωνιστικό σύστημα της EuroLeague: “ Δεν θα έλεγα ότι ήταν σκληρά λόγια. Είπα μόνο αυτό που σκεφτόμουν και σχεδόν όλοι οι παίκτες που ήταν παρόντες εκεί συμφώνησαν ότι είναι πολλά τα παιχνίδια και τα ταξίδια. Μετά τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις ακολουθούν τα εθνικά πρωταθλήματα, επομένως σε τελική ανάλυση αυτό επηρεάζει πολύ την απόδοση του κάθε παίκτη. Μετά έχουμε και τους τραυματισμούς. Είναι δύσκολο. Την περασμένη σεζόν ήταν η πρώτη φορά που χρειάστηκε τόση προσπάθεια σε επίπεδο φυσικής κατάστασης και τόσα ταξίδια. Αυτό, όμως. που συμβαίνει φέτος και δεν ξέρω αν έχει σχέση, είναι ότι εμείς είμαστε άτυχοι με τους τραυματισμούς. Δεν ξέρω τι μπορεί να γίνει, αλλά ελπίζω μελλοντικά να λαμβάνουν περισσότερο υπ’ όψιν τη γνώμη των παικτών. Σε τελική ανάλυση είμαστε αυτοί που λαμβάνουν εντολές και κάνουμε ό,τι μας πουν”.

Για την παράδοση που έχτισε η Ισπανία κόντρα στην Ελλάδα, κερδίζοντάς την στις μεγάλες διοργανώσεις: “Πιστεύω ότι η Εθνική Ελλάδας πάντα είχε σπουδαίες ομάδες με πολύ καλούς παίκτες, όμως αυτό που συνέβη στην τελευταία δεκαετία περίπου ή και στις δύο τελευταίες δεκαετίες σχεδόν είναι πως είχε την ατυχία να έχει απέναντί της μία εθνική Ισπανίας με πολύ καλούς παίκτες, μία απίστευτη γενιά. Αυτό πηγαίνει με τα σερί. Εμείς είχαμε ένα πολύ καλό σερί αυτές τις τελευταίες δεκαετίες και όλα μπορούν να αλλάξουν. Πιστεύω ότι και στην Ελλάδα υπάρχουν πολύ καλοί παίκτες με πολύ μέλλον, νέοι παίκτες που μπορούν να δώσουν πολλές χαρές στο ελληνικό μπάσκετ”.

Για την κριτική που έχει δεχθεί ότι κάνει flopping (σ.σ θέατρο): “ Flopping; Δεν ξέρω, ας κοιτάξουν τα στατιστικά και ας δουν ποιος είναι ο παίκτης εις βάρος του οποίου σφυρίζουν τα περισσότερα φάουλ, γιατί δίνουν εις βάρος του τα περισσότερα επιθετικά φάουλ και μετά ας μιλήσουν. Εγώ είμαι ένας πολύ σκληρός παίκτης. Θεωρώ ότι δεν κάνω φλόπινγκ και όσοι λένε ότι κάνω είναι επειδή δεν καταλαβαίνουν και πολύ πώς παίζεται το παιχνίδι αυτό. Ο καθένας έχει τη γνώμη του και εγώ τις σέβομαι όλες”.

Δείτε τις δηλώσεις του Ρέγιες στο VIDEO που παρατίθεται:

TAGS EUROLEAGUE ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ