EUROLEAGUE

Βίοι αντίθετοι για Ρεάλ, ''Μπάρτσα''

Βίοι αντίθετοι για Ρεάλ, ''Μπάρτσα''

Η Ρεάλ ''κυνηγάει'' το ιστορικό 15-0 στην ACB, η Μπαρτσελόνα ηττήθηκε για 5η φορά στην Ισπανία ενώ ο Δημήτρης Ιτούδης πήρε την ελληνική ''μάχη'' των πάγκων στην Τουρκία κόντρα στον Βαγγέλη Αγγέλου. Διαβάστε αναλυτικά τον απολογισμό των ομάδων της Euroleague στα εγχώρια πρωταθλήματα.

Στην Ισπανία, η Ρεάλ Μαδρίτης φλερτάρει με το καλύτερο ρεκόρ εκκίνησης όλων των εποχών στην ιστορία της ACB. Έχοντας ξεπεράσει προ καιρού το ιστορικό 23-0 της σεζόν 1960-'61 σε όλες τις διοργανώσεις, η ''Βασίλισσα'' του Πάμπλο Λάσο ''κυνηγάει'' πλέον τις 15 συνεχόμενες νίκες από καταβολής ACB, επίδοση που κρατάει από τη σεζόν 1987-'88.

Σε εκείνη τη Ρεάλ έπαιζαν οι Φερνάντο Μαρτίν , Μπραντ Μπράνσον και Γουέντελ Αλέξις! Οι Μαδριλένοι θα επιδιώξουν να "πιάσουν" το νέο ρεκόρ στην έδρα τους εναντίον της Φουενλαμπράδα, στις 12/1, μετά το χθεσινό 68-75 στη Σαραγόσα. Για τους νικητές, ο Ρούντι Φερνάντεθ σταμάτησε στους 21 πόντους με 5/8 τρίποντα.

Στη Βιτόρια, η Λαμποράλ Κούτσα θα παραταχθεί με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία κόντρα στον Παναθηναϊκό (10/01) μετά το 76-72 επί της Μπαρτσελόνα για τη 14η αγωνιστική της Liga Endesa. Έτσι οι Βάσκοι συνεχίζουν να διεκδικούν με αξιώσεις την είσοδό τους στην πρώτη οκτάδα και την πρόκριση στο Copa del Rey ενώ οι ''μπλαουγκράνα'' έπεσαν στο 9-5. Όσον αφορά τη Μάλαγα, η ομάδα της Ανδαλουσίας πέρασε από την έδρα της Μανρέσα με το υπέρ της 78-99 και πλέον φιγουράρει στην 5η θέση της κατάταξης στην Liga Endesa με ρεκόρ 9-5. Από πλευράς νικητών, ο Ράιαν Τούλσον πέτυχε 21 πόντους με 5/6 τρίποντα.

Βίοι αντίθετοι για Ρεάλ, ''Μπάρτσα''

Η Λαμποράλ Κούτσα ''έριξε'' την Μπαρτσελόνα στο 9-5 στην Liga Endesa

Εντός συνόρων, ο Ολυμπιακός ''αγχώθηκε'' κόντρα στη Νέα Κηφισιά όμως στο τέλος επικράτησε με 69-64 κι έτσι επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα στην Α1 μετά την εκτός προγράμματος ήττα από τον ΚΑΟΔ, στη Δράμα. Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα σούταραν με 21% πίσω από τα 6μ.75 όμως δεν το ''πλήρωσαν'' απέναντι στους νεοφώτιστους. Από κει και πέρα, ο Παναθηναϊκός ''πέρασε'' με τη νίκη ( 63-82 ) από το Ρέθυμνο που ήταν ανταγωνιστικό για 18' πριν ανεβάσει στροφές ο Δημήτρης Διαμαντίδης. Οι ''πράσινοι'' μετέτρεψαν το... εύθραυστο 37-42 σε 41-54 και ''κλείδωσαν'' ουσιαστικά το ροζ φύλλο.

Βίοι αντίθετοι για Ρεάλ, ''Μπάρτσα''

Ο Ολυμπιακός του Βασίλη Σπανούλη ζορίστηκε απέναντι στην Κηφισιά

Στην Τουρκία, η Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ, επικρατώντας 64-81 της Άνκαρα στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής της TBL. Για την ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ο Μπογκντάνοβιτς είχε 12 πόντους, τρία ριμπάουντ και ισάριθμες ασίστ ενώ ο ΜποΜακΚάλεμπ πρόσθεσε 10 πόντους. Κατά τα άλλα, η Γαλατάσαραϊ είχε εύκολο έργο απέναντι στην Ελίν Εντιρνέ του Χρήστου Ταπούτου αφού επιβλήθηκε 98-77, έχοντας μάλιστα 6 παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων. Όσον αφορά την ελληνική ''μάχη'' των πάγκων , η Μπάνβιτ του Δημήτρη Ιτούδη πανηγύρισε σπουδαία νίκη επί της Εφές Αναντολού του Βαγγέλη Αγγέλου με 76-70! Έτσι η πρωτοπόρος Μπάνβιτ αποσπάστηκε δύο νίκες από τις Γαλατάσαραϊ, Εφές με ρεκόρ 13-1.

Βίοι αντίθετοι για Ρεάλ, ''Μπάρτσα''

Η Μπάνβιτ του Δημήτρη Ιτούδη ''πήρε'' την Εφές του Βαγγέλη Αγγέλου

Στην VTB United League, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας δυσκολεύτηκε στη Λετονία όμως ο Μίλος Τεόντοσιτς έβαλε την υπογραφή του στο 84-88 επί της Ρίγα για τη 10η αγωνιστική, με δύο βολές στα 8'' για τη λήξη της αναμέτρησης. Για την ίδια διοργάνωση, η Λοκομοτίβ Κουμπάν υποδέχεται αύριο την Ενισέι. Στη Γερμανία, η πρωτοπόρος Μπάγερν Μονάχου δοκιμάζεται αύριο στην έδρα της Όλντενμπουργκ. Για την Αδριατική Λίγκα, η Παρτίζαν αντιμετωπίζει αύριο εκτός έδρας την Μέγκα Βιζούρα ενώ για την ισραηλινή Λίγκα, η Μακάμπι αντιμετωπίζει επίσης αύριο την Μακάμπι Χάιφα. Στην Ιταλία, η Αρμάνι Μιλάνο επικράτησε εκτός έδρας της Σάσαρι με 69-75 και πλέον στρέφεται στην προσεχή αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό. Ο Λάνγκφορντ τελείωσε το ματς με 24 πόντους ενώ ο Χάκετ πρόσθεσε 11 πόντους.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ