EUROLEAGUE

''Τρομάζουν'' Ρεάλ, Μπάγερν και Φενέρ!

''Τρομάζουν'' Ρεάλ, Μπάγερν και Φενέρ!

Η Ρεάλ συνεχίζει να προελαύνει στην Liga Endesa, η Μπάγερν έκανε το 6/6 στην Bundesliga ενώ η Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ αρνείται να χάσει στην τουρκική λίγκα!

Οι Μαδριλένοι του Πάμπλο Λάσο ξεπέρασαν δύσκολα το εμπόδιο της Μούρθια με 81-88 και συνεχίζουν αήττητοι τις υποχρεώσεις τους στην Liga Endesa, φτάνοντας τις οκτώ νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια των Οκτώβριο σε όλες τις διοργανώσεις!

Ο Ρούντι Φερνάντεθ ήταν πρώτος σκόρερ της Ρεάλ με 22 πόντους. Όσον αφορά τους υπόλοιπους εκπροσώπους της Liga Endesa στην Euroleague, η Μπαρτσελόνα επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα μετά την ήττα στην Κωνσταντινούπολη από τη Φενέρ αφού επικράτησε εκτός έδρας της Μανρέσα με 71-81, σε ένα παιχνίδι όπου ο Άντε Τόμιτς άγγιξε το νταμπλ-νταμπλ με 20 πόντους και οκτώ ριμπάουντ. Η Μάλαγα γνώρισε την πρώτη της ήττα στην ισπανική Λίγκα αφού η Βαλένθια επικράτησε 71-74 με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ρομέιν Σάτο. Όσον αφορά την Λαμποράλ Κούτσα, οι Βάσκοι επιβλήθηκαν εντός έδρας της Εστουντιάντες με 79-66, έχοντας πρώτο σκόρερ τον Αντρές Νοτσιόνι με 22 πόντους.

Εντός συνόρων, ο Ολυμπιακός συνέτριψε τον Ίκαρο Χαλκίδας με 99-61 και σημείωσε την τρίτη νίκη του σε ισάριθμα παιχνίδια στην BASKET League ΟΠΑΠ, σε ένα παιχνίδι όπου ο Ιωάννης Παπαπέτρου υπέστη διπλό κάταγμα στην μύτη και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ώστε να υποβληθεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις. Αύριο (28/10) ο Παναθηναϊκός που προέρχεται από την ευρεία νίκη επί της Λαμποράλ Κούτσα στην Κύπρο, αντιμετωπίζει εκτός έδρας τα Τρίκαλα.

Στην Τουρκία, η Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ δείχνει ασταμάτητη αφού ξεπέρασε και το εμπόδιο της Μπεσίκτας στο Akatlar Spor, επικρατώντας με 69-77! Έτσι η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς έκανε το 3/3 στην TBL με κορυφαίους τους Πρέλντζιτς και Μπογκντάνοβιτς. Η Γαλατάσαραϊ γνώρισε την πρώτη της ήττα στην τουρκική λίγκα μετά το 77-69 από την Αλιάγκα στη Σμύρνη ενώ το μυαλό όλων στην ομάδα βρίσκεται στον Νέιτ Τζαγουάι και την περιπέτεια υγείας που περνά ο θηριώδης Αυστραλός σέντερ. Στο τελευταίο ματς της βραδιάς, η Εφές Αναντολού επιβλήθηκε της Καρσίγιακα με 73-68 κι έκανε ποδαρικό στα θετικά αποτελέσματα με κορυφαίο τον Κώστα Βασιλειάδη (21π., 4ρ. σε 25'41'').

Στην Γερμανία, η Μπάγερν Μονάχου διεύρυνε το αήττητο σερί της εντός κι εκτός συνόρων αφού επιβλήθηκε εκτός έδρας της Μπρεμερχάβεν με 70-77, έκανε το 6/6 στην Bundesliiga κι έρχεται στο ΣΕΦ για το ντέρμπι κορυφής του Γ Ομίλου της Euroleague με τον Ολυμπιακό! Κατά τα άλλα, η Μπάμπεργκ επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα μετά τη συντριβή από τη Ρεάλ, επικρατώντας 99-81 της Μπαϊρότ.

Στη Λιθουανία, η Ζαλγκίρις Κάουνας του Ηλία Ζούρου γνώρισε ήττα-σοκ με 78-79 στη Zalgiris Arena από τη Σιαουλιάι που πριν από το ματς μετρούσε μόλις μία νίκη σε πέντε αγώνες! Για την VTB League, η Λιέτουβος Ρίτας ηττήθηκε από την Ούνιξ Καζάν των εξαιρετικών Ζήση, Καϊμακόγλου με 62-75. Η Λοκομοτίβ Κουμπάν νίκησε την Νίζνι Νόβγκοροντ 73-84, με επιμέρους σκορ 10-23 στην τελευταία περίοδο. Εύκολη νίκη σημείωσε η ΤΣΣΚΑ Μόσχας που επικράτησε εκτός έδρας της Αζόβμας με 69-83. Για την ''ομάδα του στρατού'', ο Βλάντιμιρ Μίτσοφ είχε 18 πόντους, 7 ασίστ και 5 ριμπάουντ.

Στην ιταλική Serie A, η Αρμάνι Μιλάνο πανηγύρισε τη νίκη στην έδρα της Καζέρτα με 77-81, έχοντας σε πολύ καλή βραδιά τους Λάνγκφορντ (23π., 5ρ.), Σάμιουελς (11π.). Αύριο (28/10) η Μοντεπάσκι Σιένα υποδέχεται τη Βίρτους Μπολόνια. Για την Αδριατική Λίγκα, η Παρτίζαν… αγχώθηκε αλλά ξεπέρασε το εμπόδιο της MZT από τα Σκόπια με 70-69 έπειτα από καλάθι του Κίνσεϊ (26π.) στην εκπνοή του αγώνα! Ο Ερυθρός Αστέρας υποδέχεται αύριο την Σζολνόκι από την Ουγγαρία.

Στη Γαλλία, η πρωταθλήτρια Ναντέρ επιβλήθηκε της Λιόν-Βιλερμπάν με 94-81. Η… σταχτοπούτα της φετινής Euroleague είχε πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων. Αύριο (28/10) η Στρασμπούρ αντιμετωπίζει στην έδρα της την Σολέ. Για το πρωτάθλημα Ισραήλ, η Μακάμπι υποδέχεται αύριο την Νες Ζιόνα όπως και η Ζιελόνα Γκόρα που επιστρέφει στη δράση του πολωνικού πρωταθλήματος κόντρα στην Τσάρνι Σλουπσκ. Τέλος στην Ουκρανία, η Μπουντιβέλνικ ηττήθηκε εντός έδρας από την Γαλιτσινά με 77-81.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ