EUROLEAGUE

Τα σερί και οι εκπλήξεις

Τα σερί και οι εκπλήξεις

Ολυμπιακός, Ρεάλ και ΤΣΣΚΑ συνεχίζουν αήττητοι σε Α1, ACB και VTB United League αντίστοιχα ενώ η Μπαρτσελόνα γνώρισε την πρώτη φετινή εντός έδρας ήττα στο Palau Blaugrana. Διαβάστε τον απολογισμό των ομάδων της Euroleague στα εγχώρια πρωταθλήματα.

Το ''Palau Blaugrana'' είχε εξελιχτεί σε μια από τις καλύτερες έδρες στη φετινή ACB, με δεδομένο ότι η Μπαρτσελόνα μετρούσε μόνο νίκες στην έδρα της εντός συνόρων.

Μέχρι, σήμερα, τουλάχιστον αφού η Μάλαγα επικράτησε 67-74 και πλέον φιγουράρει μόνη στην τρίτη θέση της κατάταξης στην Liga Endesa με ρεκόρ 7-2, ''ρίχνοντας'' τους Καταλανούς στο 6-3. Η ομάδα της Ανδαλουσίας προηγήθηκε με +11 (59-70) στο 37' ενώ ο Κώστας Παπανικολάου γύρισε τον δεξί του αστράγαλο στις αρχές του β' δεκαλέπτου και μεταφέρθηκε στα αποδυτήρια όμως πάτησε ξανά παρκέ, τελειώνοντας τον αγώνα με 10 πόντους, τρεις ασίστ και τέσσερα ριμπάουντ.

Στη Βιτόρια, η Λαμποράλ Κούτσα γνώρισε εντός έδρας ήττα από τη Βαλένθια με 78-79, λίγες μέρες μετά την πρόκριση στο TOP-16 της Euroleague. O Τζάστιν Ντόλμαν εξελίχτηκε σε άνθρωπο της τελευταίας στιγμής για τους φιλοξενούμενους αφού διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα με καλάθι στην εκπνοή. Όσον αφορά τη Ρεάλ, η ομάδα του Πάμπλο Λάσο ξεπέρασε το εμπόδιο της Τενερίφης με 74-85, έκανε το 9/9 στην ACB και συνεχίζει αήττητη τις υποχρεώσεις της σε όλες τις επίσημες διοργανώσεις. Ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ είχε 21 πόντους κι έξι ασίστ σε 23:10 ενώ ο Νίκολα Μίροτιτς πρόσθεσε 20 πόντους με πέντε ριμπάουντ σε 30:06.

Για την VTB United League, η Λοκομοτίβ Κουμπάν ηττήθηκε στην Ουκρανία από την Ντόνετσκ με 86-76 και πλέον στρέφεται στην επόμενη αναμέτρηση (13/12) με τον Παναθηναϊκό, στο Κράσνονταρ. Πρώτος σκόρερ της ''Λόκο'' που πλήρωσε, ουσιαστικά, το 25-13 της γ' περιόδου, ήταν ο Χέντριξ με 16 πόντους, τέσσερις ασίστ και πέντε ριμπάουντ ενώ ακολούθησαν σε απόδοση οι Καλνιέτις και Γιασάιτις, με 14 πόντους έκαστος.

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας παραμένει αήττητη στη διοργάνωση αφού επικράτησε εύκολα με 101-87 επί της Κράσνι Οκτιάμπρ και ξέσπασε για την εντός έδρας ήττα από τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ. Κορυφαίος για την ''ομάδα του στρατού'' ο Κάιλ Χάινς με 15 πόντους και 10 ριμπάουντ. Όσον αφορά τη Λιέτουβος Ρίτας, οι Λιθουανοί συνεχίζουν τις υποχρεώσεις του στη διοργάνωση στις 15/12, κόντρα στην Κάλεβ από την Εσθονία.

Εντός συνόρων, ο Ολυμπιακός συνέτριψε τον Πανελευσινιακό με 63-101 και διατήρησε το αήττητο σερί του σε όλες τις διοργανώσεις (20/20)! Για τους πρωταθλητές Ευρώπης, ο Γιώργος Πρίντεζης πέτυχε νταμπλ-νταμπλ με 24 πόντους και 10 ριμπάουντ όμως αποχώρησε με ελαφρύ τραυματισμό στο πόδι, στην τελευταία περίοδο. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ολυμπιακός τελείωσε τον αγώνα με 12/13 αιφνιδιασμούς και 33/44 σουτ! Αύριο (09/12, 4μ.μ.) ο Παναθηναϊκός υποδέχεται στο ΟΑΚΑ τον Ίκαρο Χαλκίδας.

Στην Τουρκία, η Εφές Αναντολού επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα μετά την εντός έδρας ήττα από την Μπάμπεργκ αφού επικράτησε της Γκαζιάντεπσπορ με 59-67 και συνεχίζει να ακολουθεί την πρωτοπόρο Μπάνβιτ. Ο Κώστας Βασιλειάδης πέτυχε πέντε πόντους με 1/2 δίποντα και 1/3 τρίποντα ενώ είχε ακόμα έξι ριμπάουντ, τρεις ασίστ κι ένα λάθος σε 18:31. Αύριο (09/12) διεξάγεται το μεγάλο ντέρμπι της Κωνσταντινούπολης ανάμεσα στη Γαλατάσαραϊ και τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ.

Στην ιταλική Serie A, η Αρμάνι δεν δυσκολεύτηκε απέναντι στην Μοντεγκρανάρο αφού επικράτησε 101-85, έχοντας πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων! Ο Νικολό Μέλι ήταν πρώτος σκόρερ των Μιλανέζων με 20 πόντους ενώ ο Κιθ Λάνγφορντ πρόσθεσε 18 πόντους. Με εκτός έδρας νίκη συνέχισε τις υποχρεώσεις της η Μοντεπάσκι μετά το 75-85 επί της Αβελίνο. Ο Ντάνιελ Χάκετ έπιασε ξανά πολύ καλή απόδοση, τελειώνοντας το ματς με 26 πόντους (8/11 δίπ.) και οκτώ ριμπάουντ σε 36' για τη Σιένα που πλέον στρέφεται στην αναμέτρηση (12/12) με τον Ολυμπιακό.

Για την Αδριατική Λίγκα, η Παρτίζαν προηγήθηκε με +14 (29-43) στο ημίχρονο επί της Σζολνόκι όμως ηττήθηκε στο τέλος με 76-71 και πλέον μοιράζεται την κορυφή της βαθμολογίας με την Τσεντεβίτα με ρεκόρ 8-3! Από κει και πέρα, ο Ερυθρός Αστέρας υποδέχεται αύριο την κροατική Ζαντάρ. Στην Ουκρανία, η Μπουντιβέλνικ ηττήθηκε εκτός έδρας από την Οντέσα με 75-71 παρά τους 27 πόντους του Ντάριους Λαβρίνοβιτς.

Για τη γερμανική Bundesliga, η Μπάμπεργκ ξεπέρασε δύσκολα το εμπόδιο της Άλμπα με 73-69 στην Stechert Arena και συνεχίζει να καταδιώκει την πρωτοπόρο Μπάγερν που επικράτησε εκτός έδρας της Άρτλαντ με 79-92, επιστρέφοντας στα θετικά αποτελέσματα μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό. Στη Γαλλία, η πρωταθλήτρια Ναντέρ είχε εύκολο έργο απέναντι στη Χάβρη (88-75) ενώ η Στρασμπούρ υποδέχεται τη Λιμόζ στις 10/12. Η Μακάμπι υποδέχεται αύριο τη Ριζόν για το πρωτάθλημα Ισραήλ ενώ στην Πολωνία, η Ζιελόνα Γκόρα επικράτησε 71-70 της Πρόκομ.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ