EUROLEAGUE

"Στοπ" στο τρέξιμο

"Στοπ" στο τρέξιμο

Το εκτός έδρας παιχνίδι με την Τουρόφ (20/11, 21:45) θα καθορίσει πολλά στην πορεία του Παναθηναϊκού προς το Top 16. Γι αυτό η νίκη είναι... απαραίτητη για τους "πράσινους".

Το παιχνίδι με την Τουρόφ είναι το πλέον δύσκολο που έχει δώσει μέχρις στιγμής ο Παναθηναϊκός στην Euroleague. Όχι τόσο από πλευράς ποιότητας του αντιπάλου (δεν τίθεται θέμα σύγκρισής της με τη Μπαρτσελόνα ή τη Φενέρμπαχτσε), όσο λόγω του "πρέπει" που μπαίνει στο παιχνίδι. Κι αυτό γιατί η νίκη πρέπει να έρθει, προκειμένου το "τριφύλλι" να μην βγει από το μονοπάτι που οδηγεί -εκ του ασφαλούς- στο Top 16.

Η Super BasketBall αμέσως μετά το τέλος του αγώνα του Παναθηναϊκού με την Τουρόφ θα είναι μαζί σας με το τρίτο ημίχρονο και ανάλυση της αναμέτρησης, όπως και του Ολυμπιακός - Βαλένθια. Παρουσιάζουν οι Μάνος Μίχαλος, Στέφανος Τριαντάφυλλος. Μαζί τους ο Γιάννης Φιλέρης .

Η ομάδα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς είναι πιο ποιοτική και έχει μεγαλύτερο βάθος πάγκου από τους Πολωνούς, αλλά αυτό που προέχει είναι να δείξει πως έμαθε από τα λάθη που έκανε στην πρεμιέρα της φετινής διοργάνωσης. Τότε που είχε κερδίσει μεν (84-77), αλλά παρουσίασε πολλά αμυντικά κενά -κυρίως στο αμυντικό τρανζίσιον και τις περιστροφές. Πράγμα λογικό, αν κρίνουμε από το πρώιμο στάδιο στο οποίο βρίσκονταν ακόμα οι "πράσινοι", αφού μόλις είχαν αποκτηθεί οι Γιάνις Μπλουμς και Τζούλιαν Ράιτ.

Η μεγαλύτερη απειλή για την άμυνα του Παναθηναϊκού είναι πλέον ο Ντάμιαν Κούλιγκ, που βρίσκεται σταθερά μεταξύ των κορυφαίων σκόρερ της Euroleague για φέτος. Σκοράρει άλλωστε 18.6 πόντους ανά παιχνίδι, την ίδια ώρα που ο Μάρντι Κόλινς (πρώτος σε χρόνο συμμετοχής στην Τουρόφ) είναι το alter ego του με τους 15 πόντους που πετυχαίνει.

Οι Πολωνοί αρέσκονται να ανοίγουν το γήπεδο μετά το αμυντικό ριμπάουντ, όπως είχε επισημάνει ο Kosma Zatorski πριν το παιχνίδι του α' γύρου , πετυχαίνοντας μεγάλο ποσοστό των πόντων τους στο τρανζίσιον. Η δράση του Μάρντι Κόλινς (κυρίως) αλλά και αυτή των "ψηλών" της Τουρόφ στον αιφνιδιασμό είχε δημιουργήσει αρκετά προβλήματα στους "πράσινους".

Με αυτόν τον τρόπο μπόρεσαν οι Πολωνοί να αντισταθμίσουν την έλλειψη ταλέντου -σε σχέση με τον Παναθηναϊκό- και να διατηρήσουν την επαφή τους με το σκορ, ακόμα κι όταν οι "πράσινοι" έδειχναν να ξεφεύγουν.

Σε αυτά προσθέστε κάτι ακόμα: η ομάδα του Μίοντραγκ Ραΐκοβιτς δεν δείχνει ιδιαίτερη... αγάπη για τα σουτ των τριών πόντων. Έχει ένα από τα μικρότερα ποσοστά της Euroleague στους πόντους που πετυχαίνει πίσω από τη γραμμή των 6μ75, όπως προέκυψε από την έρευνα που έκανε το Euroleague Greece .

Τέλος, ευεργετική αποδεικνύεται μέχρις στιγμής η παρουσία του Κρις Ράιτ στην πολωνική φροντ λάιν αφού ο πρώην παίκτης των Μιλγουόκι Μπακς έδωσε στην Τουρόφ αυτό που της έλειπε. Αθλητικά προσόντα και παιχνίδι πάνω από το καλάθι. Συνθέτει, έτσι, ένα εξαιρετικό δίδυμο με τον Ντάμιαν Κούλιγκ, αποτελώντας το plan b της ομάδας του κοντά στο καλάθι, όταν ο Πολωνός σέντερ δεν "τραβάει" στο σκορ.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ